Witaj Nieznajomy!
|
temat: [H1] Prosty instalator modów komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
Ginden |
Cześć. Hobbit na pewnej facebookowej grupie opublikował paczkę z jego własnymi utworami do Heroes 1. Stwierdził jednak, że będzie miał problemy, bo: Hobbit: a) udostępnianie całego obrazu płyty mogłoby mnie narazić na problemy natury prawnej, a tego nie chcę W odpowiedzi zaproponowałem stworzenie prostego instalatora do jego paczki z muzyką i oto jest. Wygląda to tak: Kod źródłowy (WPF + C#) znajdziecie tutaj: https://github.com/Ginden/H1ModInstaller Link do pobrania: https://github.com/Ginden/H1ModInstaller/releases/download/1.0.0/Release.zip Będziecie prawdopodobnie potrzebować .NET 4 (domyślnie zainstalowany na Windowsie 8+), by uruchomić całość. Działa tylko z wersją z GOGa (bo tylko tę mam), działanie jest proste: rozpakowywujemy ZIP z instalatorem, wybieramy ZIP z modem, wybieramy plik homm1.gog, zaznaczamy ewentualnie "Backup" i wciskamy przycisk. Hobbitowi wysłałem na maila z profilu paczkę ZIP w odpowiednim formacie, mam nadzieję że jutro rano, gdy już przeczyta maila, opublikuje ją. Szczegóły techniczne Jak to działa od środka: - Tworzy backup pliku homm1.gog - Rozpakowywuje plik ISO (ukryty pod rozszerzeniem .gog) do katalogu tymczasowego - Rozpakowywuje plik ZIP do tego samego katalogu, zastępując pliki - Tworzy nowy plik ISO i zastępuje nim stary Co to ustrojstwo może Podmieniać muzykę i cutscenki. |
Andruids |
Ginden: Próbowałem szukać na własną rękę i mi nie wyszło, więc lepiej chyba będzie jak spytam - można gdzieś przesłuchać te utwory?
Hobbit na pewnej facebookowej grupie opublikował paczkę z jego własnymi utworami do Heroes 1. |
AmiDaDeer |
Dzięki wielkie, Ginden! Masz u mnie... e... dług muzyczny. Muzyka do odsłuchania w empetrójkach spakowanych w rar jest tutaj. A sam mod działający pod Heroes 1 znajdziecie TUTAJ. Podmienia utwory miast barbarzyńcy, czarnoksiężnika i czarodziejki. |
Fandor |
Ma ktoś może moda Morglina i sprawdzi czy da się go tym instalować? Da się jakoś wrzucić mod Morglina i potem do tego muzykę Hobbicusa? |
Ginden |
Moda Morglina niemal na pewno nie da się tym zainstalować. Myślę, że nie byłoby problemu z wgraniem nowej muzyki do moda Morglina. |
temat: [H1] Prosty instalator modów | wróć do komnaty |