![]() |
![]() |
![]() |
Witaj Nieznajomy!
|
![]() komnata: Podziemna Tawerna |
![]() |
![]() Andruids ![]() |
A takie jaja widzieliście? |
![]() Kastore ![]() |
Połączenie jednej z najlepszych gier ever z Might and Magic. <3 Ale serio, ten mod jest na razie trochę nudny. |
![]() Szaman ![]() |
Nudne!? Bluźnisz bracie kastorze. Jak projekt się uda, to będzie lepsze, niż cokolwiek Ubisoft z marką MM zrobiła! To przebija Dark Messiach i MM10 jednym pchnięciem! Toż to powinno być pełnoprawnym produktem sprzedawanym na steamie :D Mam nadzieje, że projekt wypali, wszytko tu cudnie wygląda:) |
![]() Kastore ![]() |
WTF? Rozumiem, że nigdy w życiu nie grałeś w żadne mody do Dooma ani w żadnego innego FPS-a 2.5D. |
![]() Bahamut ![]() |
Gdzie można zdobyć tego moda? Dalby ktoś jakiś link. |
![]() Kastore ![]() |
Tak trudno ogarnąć opis filmu? ;) |
![]() Acid Dragon ![]() |
Instalacja banalna nie jest (trzeba z trzech źródeł pliki ściągać), ale chyba udało mi się przygotować działającą wersję. Dodałem też wzmiankę na głównej. Enjoy: https://www.vault.acidcave.net/file.php?id=597 |
![]() mrocznymag322 ![]() |
Fajne normalnie, WOW WOW WOOWWOWOW. Nie mogę się doczekać wydania pełnej wersji modyfikacji. Ciekawe czy będzie wersja z MM8 i MM6. |
![]() Kurek ![]() |
Połączenie marzeń <3 |
![]() Szaman ![]() |
Kastore: WTF? Rozumiem, że nigdy w życiu nie grałeś w żadne mody do Dooma ani w żadnego innego FPS-a 2.5D. Ależ grałem:) Wszystkie części Dooma i jej porty Zdoom, Zendorum, GZdoom. Z modyfikacjami ograniczałem się do map np: Do legendarnego valianta (którego można spokojnie nazwać kolejną częścią dooma 2). Pograłem też trochę w brutal dooma, który średnio mi się spodobał, fenishery były ciekawe ale szybko nudziły, lubiłem podmieniać podmieniać jednostki na mocniejsze, customowe jednostki np: Cacodemona na Cacolicha:) Sumie, tak na oko mam przegrane 500 godzin w klasyki dooma:) Co do innych gier "spritowych" (2,5D) to Duke Nukem 3D z jego dodatkami oficjalnymi dodatkami (The Birth,Duke in DC, Duke Caribbean: Life's A Beach, Duke: Nuclear Winter i Alien World Order... Nie grałem tylko w Duke Extreme) i kilka nieoficjalnych które gorąco polecam (polecam Duke Hard i Alien Invasion). No i Blood 1 z wspaniałą customową kampanie "Death Wish". (która jest nawet lepsza niż oryginalne kampanie). Więc... "nie ucz ojca dzieci robić":D Wracając do tematu w takiego Might i Magic na bazie silniku dooma BARDZO chciałbym zagrać... Wręcz jest to marzenie z dzieciństwa moje. Choć klasyczne MM bardzo lubiłem, bo dla mnie to było wręcz magiczne by móc chodzi po świecie z MM niż tylko dowodzić armiami (Heroes). To narzekałem na brak dynamizmu w owych grach. A silnik dooma to wszystko mi daje! (widok broni, zaklęć, większy dynamizm itp). Autor moda mógł by się pokusić jeszcze o elementy RPG ale i bez tego to będzie sukces! Taki Hexen of Might and Magic:) |
![]() Kastore ![]() |
Acid Dragon: Jest. ;)Instalacja banalna nie jest Szaman: Nie warto.Nie grałem tylko w Duke Extreme Szaman: Jest lepsza niż jakiekolwiek inne kampanie z jakichkolwiek innych FPS-ów 2.5D. :P która jest nawet lepsza niż oryginalne kampanie Szaman: Chyba syna. B-)nie ucz ojca dzieci robić Szaman: Hexen był lichy. I mam wrażenie, że na razie ten mod to biedniejszy Hexen.
Taki Hexen of Might and Magic:) |
![]() J. M. Sower ![]() |
Ciekawy projekt. Taki trochę archaiczny Dark Messiah. ;) Swoją drogą to ciekawie jest oglądać tekstury otoczenia z MM w takim trochę lepszym oświetleniu. Fajnie gdyby udało się komuś trochę podrasować pod tym kątem silnik MM (tak, wiem, marzenie ściętej głowy). A z tego co wyczytałem, to autor pragnie dodać elementy RPG, więc z czasem może się zrobić ciekawie. ;) |
![]() Kastore ![]() |
To Dark Messiah jest archaicznym FPS-em 2.5D. |
![]() Bahamut ![]() |
Chyba sobie wypróbuję tego moda. |
![]() Żmijec ![]() |
https://youtu.be/z9wwk2r94pc To będzie coś więcej niż tylko podmiana grafik |
![]() Andruids ![]() |
Czy to możliwe? Czy w końcu, po tylu latach, doczekamy się godnego następcy serii Might and Magic? |
![]() J. M. Sower ![]() |
Nie powiedziałbym, że następcy. Raczej może być z tego ciekawy spin-off. Mimo wszystko, nie spodziewałbym się mechaniki tak rozbudowanej jak w MM. Jak na fanowską robotę bodajże jednego człowieka to naprawdę ogrom pracy, a modyfikując MM zdążyłem zauważyć jak wiele elementów składa się na tą grę. |
![]() Kastore ![]() |
Ziomy, ale naprawdę nic nie wskazuje na to, że autor umie robić ciekawe gry na silniku Dooma. Przestańcie siać niepotrzebny hype, bo się zawiedziecie. ;) |
temat: Doom of Might and Magic |
![]() |