![]() |
![]() |
![]() |
Witaj Nieznajomy!
|
![]() komnata: Komnata Cieni (Heroes VII) |
![]() |
strona: 1 - 2 - 3 ... 8 - 9 - 10 ... 27 - 28 - 29 | |
![]() Acid Dragon ![]() |
To właśnie miałem na myśli - problemy z importem i eksportem. A przy zmianie modelu teraz mielibyśmy jeszcze jeden problem z konwersją, gdyż Dogtown1 jeśli w ogóle pracuje w 3D to w Blenderze, na plikach .obj. Zapewne znowu by się coś zgubiło. |
![]() Dark Dragon ![]() |
Jeszcze jest Tropiciel Dusz z HO.![]() Skoro przekolorowanki są dość proste, to proponowałbym dodać jeszcze jedną Kappę - z Jadeitowego Wybrzeża. ![]() ![]() |
![]() Godzilla B ![]() |
A nie można smokowi światła pogorszyć statystyk po czym dać go na poziom 6 lub 5? |
![]() flapdzak ![]() |
Albo wywalić Knechta na elitę, a smoka dodać na alternatywę dla Anioła. |
![]() Godzilla B ![]() |
Anioł lata,smok więc jako alternatywa będzie bezużyteczny. |
![]() Nicolai ![]() |
@Godzilla: Twoja logika dała mi raka. |
![]() Godzilla B ![]() |
@Nicolai a po co ci kolejna latająca jednostka? Na dodatek AC mod dodaje 2 jednostki latające,czyli masz i bez smoka 3 latające jednostki. |
![]() Nicolai ![]() |
Po co kolejna? Biorąc poprawkę na to, że Anioł w niezmodyfikowanej grze jest jedynym lotnikiem Przystani stwierdzam, że te pytanie jest inwalidą. Aczkolwiek w kontekście modu sprawa nieco się zmienia, niemniej umiejętność lotu zawsze działa na plus. Niemniej jakoś nie jestem przekonany do postulatu dodania Złotego Smoka. Po co? |
![]() Godzilla B ![]() |
Ja tam mimo wszystko chcę złotego smoka. |
Na razie nie przewiduję zmian ani w czempionach, ani w istniejących jednostkach. Wychodzę z założenia, że każda zmiana tego typu spowoduje komentarze w stylu "ale dlaczego to zmieniliście? było dobrze / już się przyzwyczaiłem/am". Już w tej chwili mam kilka komentarzy w stylu "żywiołaki powinny być neutralne" mimo iż dwa już były w miastach w H6 (acz z inną nazwą). W tym przypadku na pewno część graczy będzie uważać, że "Knechci powinni być czempionami". Bez żadnego powodu - po prostu tak było do tej pory i tak powinno być dalej. |
![]() Nicolai ![]() |
Umiesz rozłożyć człowieka na łopatki. Najpierw stwierdzasz, że dla Ciebie Złoty Smok jako alternatywa byłby bezużyteczny, a potem stwierdzasz, że jednak byś go chciał? But... why? |
![]() dvoytek ![]() |
@Nicolai Godzilla pisał: Cytat: A nie można smokowi światła pogorszyć statystyk po czym dać go na poziom 6 lub 5? Pomijając, już to że w H7 jest 5 poziomów jednostek, to rozumiem, że złoty smok miałby być alternatywą dla kawalerzysty ;] |
![]() Nicolai ![]() |
A to przepraszam... w każdym razie osłabianie Złotego Smoka? Na moje to nie ma sensu. To tak jakby skurczyć Tytana i udawać, że pasuje na elitę. |
![]() Fandor ![]() |
Smoki powinny być jednostkami typu co najmniej Czempion, chociaż bardziej mi się podobało rozwiązanie z H6 (przed 50CP), gdzie smoki były Bossami. Ostatecznie można by osłabić anioły i wrzucić do elity, jak Bezimiennych w H6, ale no właśnie, po co? Proponuję syrenę i nereidę zamienić miejscami - niebieska jako podstawka, oryginalna jako ulepszenie, wg. mnie lepiej by to pasowało. Który Niszczyciel jest ulepszony, który nie, bo ten bez płomieni wygląda na znacznie silniejszego. ;) Co do Nekropolii, pomysł nieżywego wilka jest kiepski, ale nieumarły gryf i nieumarły troglodyta mogłyby się nieźle sprawdzić, a wystarczyłoby żeby ktoś obcykany w 2D zrobił odpowiednie tekstury. Kappa z jadeitowego wybrzeża wygląda ciekawie, może byłaby lepszym ulepszeniem niż "szuja"? |
Jak już wspominałem, nie będziemy zmieniać poziomów czempionom, smokom, czy innym jednostkom. Złoty Smok pozostaje neutralny, chyba że w grze kiedyś pojawi się metoda na wybieranie trzech alternatywnych budynków lub ktoś wymyśli jakiś inny, sprytny sposób na rekrutowanie ich w mieście. Juggernaut "bez płomieni" jest wariantem nieulepszonym. |
![]() Belegor ![]() |
Co do złotego smoka....może dałoby radę ich rekrutować w jednym, jedynym przypadku - budując budynek Graala. To znaczy, dodać temu budynkowi umiejętność rekrutacji Złotych Smoków - fakt wiąże się to z podniesieniem jego statystyk i przeniesieniem innych jednostek do pozostałych miast w ramach balansu. Gdyby się udało kilka czempionów przenieść z H6 do siódemki wówczas mielibyśmy coś takiego: Jednostki Graala: Przystań - Złoty Smok Akademia - Tytan Shantiri Twierdza - Pustynny Czerw Nekropolia - Namtaru, wersja do walki bezpośredniej Loch - Córka Malassy/Mroczny smok (większy czarny smok bez złotej poświaty) Sylvan - Feniks Nie wiem na ile jest to wykonalne. |
![]() Nicolai ![]() |
Na chwilę obecną nadal nie mamy animacji. Chyba będę robił cotygodniowe briefingi w tej sprawie, bo co jakiś czas temat wraca ;) |
![]() Belegor ![]() |
Ja wiem, dlatego napisałem jak gdyby się udało. Bez tego złoty smok musi być neutralny, inaczej balans gry szlag trafi. Nie mamy dość dużo odpowiednich jednostek neutralnych do przydzielenia do takiej funkcji. |
Spojrzę jeszcze na Graala. Acz z pierwszego przejrzenia wynika, że lista potencjalnych efektów Graala jest bardzo długa i w sumie może liczyć nawet ponad 100 pozycji, aczkolwiek nie ma tam umożliwienia rekrutacji konkretnego stwora. Poza tym jest jeszcze jeden problem - nie da się w mieście rekrutować więcej niż 7 rodzajów stworów, bo ekran rekrutacji na to nie pozwala. Sprawdziłem to używając menu cheatów na wybudowanie wszystkich budynków na grze z AC Modem. Da się wybudować w ten sposób dwa alternatywne budynki, ale nie da się rekrutować 10 rodzajów jednostek. |
![]() Kammer ![]() |
A ekranu rekrutacji nie da się jakoś zmodować... dodając, dajmy na to, jakieś bajeranckie listy z przyciskami do przełączania się między jednostkami tego samego poziomu? |
strona: 1 - 2 - 3 ... 8 - 9 - 10 ... 27 - 28 - 29 |
temat: [mod] Alternative Creatures mod |
![]() |