Witaj Nieznajomy!
|
temat: [Ankieta] Lisze komnata: Komnata Cieni (Heroes VII) |
wróć do komnaty |
Którego z Liszy wolisz?
|
strona: 1 - 2 | |
Alamar |
Na blogu H7 można zagłosować na nowe ciuchy dla Lisza. Do wyboru mamy trzy opcje: 1. Kapłan Śmierci - Czytając wersy ze stronic Księgi Śmierci czy Libramu Zapomnianych Rytów, kapłani Ashy potrafią zawezwać najmroczniejszy aspekt tej Bogini. 2. Nieumarły Czarownik - Pokonując prawidła Życia i Śmierci, ten Czarodziej obrócił swe ciało w truchło, ale w zamian zyskał ogromną moc. 3. Starożytna Mumia - Ci nieumarli kapłani służą Ashy od pierwszych dni istnienia Pajęczego Kultu. Tylko bandaże i rytuały utrzymują to zgniłe ciało w jednym kawałku, a maska skrywa jego wysuszone oblicze. Którego z nich najbardziej lubicie? |
Górski |
Cóż... a zresztą nie będę przedłużał, najfajniejsze dla mnie są starożytne mumie :p. |
Kammer |
Z pewnością nie zagłosuję na mumię. Z DoCa wyniosłem przekonanie, że mumie są słabiutkie i nie opłaca sie ich grać. :P Bardziej odpowiada mi opis Czarownika, ale wygląd lepszy jest u Kapłana... Trudny wybór. Podejrzewam, że ostatecznie zagłosuję na Czarownika. |
Dren |
Gdyby u kapłana na pewno był kostur, to bym na niego zagłosował, a tak to jestem w impasie między kapłanem a czarownikiem. |
Nicolai |
Jak już napisałem w komciu wybrałem Dragon Priesta, czy tam Starożytną Mumię. Jednak wszyscy wiemy o co chodzi i, że ta nazwa jest tylko dla niepoznaki. Design i opis jest żywcem wzięty ze TESV. Starożytny, nosi maskę, przewodzi smoczemu kultowi i jest opatulony starymi łachmanami, Dragon Priest jak byk :P W każdym razie Kapłana Śmierci i Nieumarłego Czarownika już mieliśmy, więc pora na coś nowego, a poza tym podoba mi się design ze szkicu poglądowego. |
Warmonger |
Żaden mi nie leży. Ostatecznie zagłosowałem na czarownika - to taka bardziej normalna wersja z H6. |
Acid Dragon |
Mumie są fajne, ale jako mumie - nie jako lisze. Mój głos poszedł na klasycznego, szkieletowego lisza, czyli na Nieumarłego Czarownika. Tak właśnie według mnie powinien wyglądać prawdziwy lisz. |
flapdzak |
Stanowczo i bezwarunkowo ( :) ) wybieram mumie. Są świetne! Ja nie jestem fanem Nekropolii. Czempioni ok, ale resztę moim zdaniem skopali. Gdyby wprowadzili mumie jako lisza byłoby super i chyba bym ten zamek polubił ;) . |
Dark Dragon |
Mumie to mumie, nie lisze :P. Poważnie zastanawiałem się między kapłanem a czarownikiem. Finalnie zostaje czarownik z racji posiadania kostura. |
AmiDaDeer |
Czarownik, jako że najbardziej przypomina klasycznego lisza. |
Drwal |
Zagłosowałem na Czarownika, chociaż myślałem też nad Mumią. Która z tych dwóch wersji nie wygra, będę zadowolony. |
Tarnoob |
Czarownik i mumia są moim zdaniem zbyt podobni do siebie, żeby wystawiać je do takiego głosowania. Odpieram zarzut o to, że mumia to nie lisz. Przecież lisz może przy specjalnym rytuale zachować część swojej tkanki nie tylko kostnej, ale i mięśniowej lub innej. Dobry przykład to np. Moandor. Lisz nie musi przypominać szkieleta – może być jak zombie. Jestem jednak w mniejszość głosującej za kapłanem. Przypomina nieco idealnego lisza z Heroes II, któremu wystarczyły gołe ręce. Szkoda, że nie ma trupiej twarzy i jakiegoś gadżetu typu korona. Czarownik i mumia poszli jednak zbyt daleko w ornamentach, np. na kosturze, przez co wydają się nieco karykaturalni. To bolączka gier MM od Ubi i wielu innych współczesnych dzieł fantasy. |
Nicolai |
@Tarnoob: W mniejszości? Spójrz na nasze wyniki "sondażowe". Zagłosowałeś na najpopularniejszy wariant. |
AmiDaDeer |
Tarnoob:
Dobry przykład to np. Moandor. |
Fandor |
Kapłan Śmierci, przypomina trochę Lisza z H2, i jakoś brak kostura mi się wydaję dużo lepszy, cała nekropolia ma jakieś kosy i kostury więc zawsze jakieś urozmaicenie. No i pozostałe opcje trącą Heroes 6 i Skyrimem. |
krasnolud99 |
Ja zagłosowałem na mumię, gdyby nieumarły czarownik miałby nogi to byłby najlepszą opcją dla mnie. Lubie jak lisz ma kostur i nogi, wtedy najbardziej przypomina tego z trójki. |
Tarnoob |
Nicolai: już poprawiam – oczywiście głosowałem na kapłana. :-P Hobbit: dzięki za podesłanie tego obrazka. Widać jak na dłoni, że lisz nie musi być szkieletem – tylko może przypominać zombie lub mumię. |
Kosmos10 |
Mój głos także na czarownika, jakoś najbardziej mi pasuje z wyglądu. |
AmiDaDeer |
Tarnoob: Przecież to jak byk szkielet. :P
Hobbit: dzięki za podesłanie tego obrazka. Widać jak na dłoni, że lisz nie musi być szkieletem |
Viking |
Lisze z H3 i H5 były jak dla mnie idealne, dlatego głosuję na ich kolejną inkarnację, czyli Nieumarłego Czarownika. |
strona: 1 - 2 |
temat: [Ankieta] Lisze | wróć do komnaty |