Witaj Nieznajomy!
|
temat: Banowanie komnata: Przeklęta Machina |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 | |
MCaleb |
Należałoby zgłosić pewną przykrą sprawę, mianowicie 'chamstwo się szerzy'. Od niedawna zauważyłem, że rejestruje sie 'nowy' użytkownik i z miejsca zaczyna bluzgać. Nie wiem jaki on (użytkownik) ma cel w tym, ale powinien (powinni?) zostać ukarany (-ni) wymazaniem i banem. Dlatego też mam nadzieję, że Qui poprawi system banowania oraz rejestracji, albo doda filtry postów, bo to denerwuje. Do tego czasu uprasza sie normalnych mieszkańców o nie zwracanie uwagi na tego typu wygłupy. |
vinius |
Podpisuję się również i popieram całym sercem. |
Nie_mam_nicka |
Heh niewiedziałem że to normalka tutaj :o A już wniosłem sprawę w sądzie Forum Kwasowej Groty. Co za głąb ze mnie :/ Oczywiście całkowicie popieram zbanowanie go(ich?)!! |
Trang Oul |
Najlepiej by było, jakby był algorytm, który automatycznie banuje albo kasuje użytkownika po napisaniu wulgaryzmów. |
Alamar |
Lepiej nie, bo są wyjątki gdy dozwolone jest ich używanie, np. cytowanie kogoś lub czegoś, a algorytm nie wyłapie takich subtelnych różnic i może wymazać kogoś niewinnego. |
Trang Oul |
No to niech chociaż usunie posta albo ocenzuruje wulgaryzm. |
MCaleb |
Taki filtr może sie nie udać, wystarczy popartzeć na spammerów emailowych, też znajdą jakąś lukę w filtrze spamu. (specjalnie nie podaje przykładów, by się jakiś paproch nie uczył) |
Acid Dragon |
spokojnie, umysł (umysły?) łascicy jest już krok dalej..... albo i o cały maraton nawet - po Kataklizmie mieliśmy istotnie drobne problemy z pozbywaniem się istot pozbawionych ośrodkowego układu nerwowego (bo usunięcie konta to niestety za mało czasami), ale teraz już system wymazywania działa coraz skuteczniej. Oczywiście nie mogę wyjawić szczegółów ;). I raz jeszcze: to NIE jest 'normalka' - nigdy nie pozwalaliśmy takim osobnikom tu przebywać i nie zamierzamy. Jednakże dla niektórych zwyczajny ban nie wystarcza. |
MCaleb |
Dobrze to słyszeć. A takie małe pytanie, na jak długo ten system pozbędzie się (pojedynczego) natręta? EDIT: W takim razie miejmy nadzieję, że takie 'incydenty' nie bedą się już zdarzać. |
Acid Dragon |
cóż - 100% bezpieczeństwa mieć nie można nigdy, nawet w przypadku stolicy Erathii (jak pokazuje historia), ale będziemy się starać (lub raczej - Qui będzie się starać ;), aby to maxymalnie ulepszyć. Nie ma jakiegoś konkretnego 'czasu' zabezpieczenia przed danym natrętem. W teorii jednak Wymazanie, tudzież Eradication jest absolutnie nieodwracalne i trwa przez resztę wieczności... |
Qui |
Tylko bez paniki tu proszę... Wielolufowy miotacz laserowy w wersji dla prastarych gadów oraz wielogłowych zwierząt futerkowych jest już sprawny. Oczywiście, zdarza się, że piękne to miejsce zbezcześci swoją osobą jakiś lekkopółćwierćinteligent, któremu Galaretka wyżarła "musk", i na to nic nie poradzę, ale mogę zapewnić, że pozostałości po takich wizytach nie będą leżeć długo, a osobnik taki będzie miał powrót do tej krainy wybitnie utrudniony. |
Alamar |
Coś chyba nie wszystko działa jak trzeba. Licznik postów danego tematu pokazuje więcej niż faktyczna ilość postów w temacie (dolicza posty, które zostały usunięte). |
MCaleb |
Ja jeszcze do tego dodam, że czasomierz danego tematu nie wraca do daty ostatniego posta gdy najnowszy został skasowany i przy tym temacie wciąż jest 'new'. To chyba już wszystko. |
Trang Oul |
Zauważyłem też kilka tematów, w których nie ma postów. Wydaje mi się, że po skasowaniu ostatniego posta temat powinien zostać usunięty automatycznie. |
Qui |
Tak, wiem o tym, drobne skutki uboczne ostatnich modyfikacji, które wkrótce znikną. Skutki znikną, modyfikacje zostaną :P. Nie ma się czym przejmować. Redakcja przeprasza za usterki i życzy wesołego Święta Kwasu ;). |
Acid Dragon |
>>Wydaje mi się, że po skasowaniu ostatniego posta temat powinien zostać usunięty automatycznie. no to akurat ci się ŹLE wydaje. |
MCaleb |
Wygląda na to, że nasz ulubiony bluzgaczo-spammer jest znowu na wolności. Więc proszę o usunięcie jego posta, znajdującego się tutaj. PS. Gdy tamten post zostanie usunięty, ten też może zniknąć. |
Qui |
Not to worry. Eradicated. Prawdopodobnie nie wróci zbyt prędko :). |
Boryna |
No , niestety nasze forum zaczynają nawiedzać jacyś "niestety takich słów niema w żadnym znanym mi języku" No ale skoro system baniwania jest gotowy i działa dobrze to długo oni nie pożyją w tym miejscu............. |
MCaleb |
Wnoszę prośbę o limitowanie zakładania tematów przez nowych użytkowników. Niechaj przez pierwszy tydzień będzie to jeden temat na dzień, bo ktoś znów zaczął zaśmiecać Salę Bohaterów! EDIT: Widzę, że Sala Bohaterów jest czysta, |
strona: 1 - 2 |
temat: Banowanie | wróć do komnaty |