Witaj Nieznajomy!
|
temat: [VCMI/projekt] Miasto Logmar komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 - 3 ... 22 - 23 - 24 | |
Ursus |
@Mistrz To prawda. Zwłaszcza to widać po gildii magów. |
Nitj'sefni |
Mistrz: Owszem, a ratusz Logmaru jest wyraźnie wzorowany na średniowiecznych kościołach skandynawskich, takich jak wspomniana przez Kammera świątynia Wang.
Kapitol bastionu wzorowany jest na średniowiecznej architekturze japońskiej. |
Kammer |
Tak, wiem, że Bastion jest silnie inspirowany średniowieczną Japonią. Ale popatrzcie - wysokie, spadziste dachy zrobione z drewna są w obu przypadkach. To rodzi nieco podobieństw, nie sądzicie? Inna kwestia, że nieco mnie rozbawiło określenie średniowieczna Japonia - dla nas, Europejczyków średniowiecze to rycerze, miecze, krucjaty, zamki, księżniczki i silna pozycja Kościoła. To u mnie spowodowało taki nieco dysonans z Japonią, ichniejszymi samurajami, bushido i tak dalej. To tyle dygresji. ^L^' |
krasnolud99 |
Prosiłbym, panie Blazo, o zbliżenie na zamek, i bardziej szczegółowy fort->cytadela->zamek. Z góry dziękuję. |
Blaza |
Oto i zamek, fort i cytadele możesz prosto zrobić odejmując wieże. |
Blaza |
Może zamiast iluzjonisty taki jegomość? |
Kammer |
Nie wiem, co, ale coś mi się nie podoba w jego lewej ręce. |
Górski Krasnolud |
Mi się bardzo podoba. |
Blaza |
Na prośbę krasnala, gildia magów. |
Drwal |
Nie wygląda to już jak dildo. Jest ok, ale obawiam się, że te budynki są odrobinę za małe i nie byłyby widoczne w takiej formie w ekranie miasta. Chociaż z drugiej strony w oryginalnych ekranach też nie wszystko jest idealnie pokazane. |
Fandor |
Budynek, który znajduje się najniżej po dodaniu praw fizyki byłby już kupką kamieni na dnie jaskini. ;) Ale pomijając to małe czepialstwo to podoba mi się ten budynek. |
Górski Krasnolud |
Chciałem ogłosić, że jeśli ktoś czeka na miasto, to informuję, że projekt jest obecnie zamrożony. |
Kastore |
Niemożliwe. |
Kammer |
Impossible, bardzo Wam kibicowałem. Liczę, że wrócicie w glorii i chwale, trzymajcie się w tym Logmarze, kransnoludy! |
Górski Krasnolud |
Wiem panowie, mnie też to boli. Zawsze jednak pozostają wspomnienia, w sumie pamiętam 2014 jak wczoraj, szybko czas leci... ale nawet HoTA długo wydawała drugie miasto (w sumie nadal wydaje) więc i my się może zbierzemy pewnego dnia i dokończymy. A że projekt zamrożony to nic strasznego, w sumie od zawsze miał coś wspólnego z lodem. 😉😉 |
Górski Krasnolud |
Szczęśliwego nowego roku życzy Logmar Team! Zdrowia, szczęścia, wszelkiej pomyślności, a przede wszestkim modów lepszych, niż ten promowany w temacie! 😉 Do siego roku! |
Kammer |
Logmar Team, melancholijne wspomnienia wracają! |
Majster |
Górski Krasnoludzie, czy to jest przypadek, że prawie dwóch latach życzysz nam szczęśliwego nowego roku właśnie w tym temacie, czy może nieśmiałe oświadczenie dla świata, że uchylono drzwi zamrażarki? |
Górski Krasnolud |
Drogi Majstrze, w tym temacie każdy post trzeba czytać z 50% prawdy i 50% ironii. :D I w tym przypadku, życzenia jak najbardziej szczere, natomiast tą drugą połową jest samo wspomnienie Logmaru. ;) |
Nicolai |
Górski: Jakieś nowe wieści? Projekt dalej jest zamrożony? A jak nie to kiedy premiera?
Chciałem ogłosić, że jeśli ktoś czeka na miasto, to informuję, że projekt jest obecnie zamrożony. |
strona: 1 - 2 - 3 ... 22 - 23 - 24 |
temat: [VCMI/projekt] Miasto Logmar | wróć do komnaty |