Witaj Nieznajomy!
|
temat: MM9 - komnaty Kwasowej Groty komnata: Cytadela Mocy i Magii (Might and Magic) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 - 3 | |
Irhak |
Grota nam się rozrasta powoli i to nie tylko o te najnowsze części sagi, ale także o komnaty dotyczące starszych gier. Jak właśnie MM9. Za pozwoleniem Acida i własną wolą udostępniam ten link. Chętnie przyjmę wszelką pomoc, gdyż ten dział jest, z tego co się orientuję, jedynym w Polsce działem o tej grze i pracy przy nim jest znacznie więcej niż może się wydawać. Dla uwydatnienia ile jeszcze jest pracy zamieszczam listę "to do". 1) Opis przeciwników wraz z ich wizerunkami (wizerunki niemożliwe do wyciągnięcia z samych zasobów gry) 2) Opis wszystkich zadań 3) Rozbudowany opis lokacji 4) Wykaz ciekawostek (nie tylko nawiązania, ale także wywiady i plany względem tej gry) 5) Rekonstrukcja galerii i powiększenie jej, w tym także o screeny z bety i pierwszych etapów produkcji gry, a także karty wyników naszej gry 6) Wykaz bugów czy innych nieścisłości w grze 7) Opracowanie historii Chedianu Gdyby ktoś w jakikolwiek sposób byłby chętny pomóc, byłbym wdzięczny. Choćby ta pomoc była tylko i wyłącznie propozycją i/lub opinią na temat tego, co już zrobiono. PS. Nie wiedziałem gdzie to rzucić, więc jest w miejscu dot. gier MM ;) |
Alchemik |
Ja mam instrukcję do MM9 gdzie jest dość obszernie z tego co pamiętam historia Axeothu, z naciskiem na Chedian i jego okolice. Mogę udostępnić ale mam ją po angielsku. |
Alamar |
To już jest. |
TopFunny525 |
Irhak. Mogę ci na maila przesłać informacje co do Might and Magica IX? Sam miałem styczność z tytułem ale nie długi. Ok? Mam już coś o Chedanie. Znalazłem kilka linków. Tu ci dać czy na maila? PS. Pochodzą z angielskich stron więc jeszcze nie przetłumaczone. |
Irhak |
Od razu mówię, że strona Flamestryke stanowi dla mnie bazę, więc nie ma posyłać mnie tam. Angielską instrukcję też już mam i polską, i polskawą (jakby to nazwał Alamar :P). Gdyby jednak gdzieś wam się zawieruszył idealny pdf/skan taki, że OCR by dał radę (leniwy jestem :P) to skonwertować do tekstu. A co do reszty - możecie tutaj nawet. Alamar obiecał mi, że bedzie się przyglądał temu działowi uważnie, więc niech widzi też i materiały :D |
Alchemik |
Cytat: Gdyby jednak gdzieś wam się zawieruszył idealny pdf/skan... Ja mam oficjalną instrukcję dołączaną przez GOG.com więc jej jakość jest bez zarzutów. |
TopFunny525 |
http://ancienthomeofdragon2.homestead.com/MMIX_History.html Link do historii w całym Might and Magic IX Co do zadań to jakich wam brakuje? |
TopFunny525 |
O jakie opinie Gasparze? I przestań dawać te cytaty z Heroesa III:). Ps. Następne linki: http://www.wossname.de/mm9/enemies.htm Tutaj na temat wszystkich jednostek w MM9. Niestety strona jest po niemiecku ale większość rzeczy jest zrozumiała. http://ancienthomeofdragon2.homestead.com/MMIX_Spells.html Tutaj zaklęcia z gry A co do wrogów to trochę grafik w necie jest. Wystarczy wpisać Might and Magic Enemys. Sporo mi wyszło. Jak znajdę więcej rzeczy to dam znać albo edytuje swego posta. Pozdrawiam. |
Irhak |
Alchemik: A jest to wersja PL instrukcji? I to jeszcze w wersji tekstowej, a nie zwykłe skany?Ja mam oficjalną instrukcję dołączaną przez GOG.com więc jej jakość jest bez zarzutów. Gaspar: Nie gorączkuj się tak. Spójrz najpierw na godzinę postów ;)Fajna ta gra w ogóle jest? (...) Mnie chodzi o wasze opinie! Co do gry to... Nie jest tak rozbudowana jak MM6-8, ale swoje ma. Mnie się podobała ;P Cytat: Dzięki, ale już lepiej grac i robić screeny ;) A i wszystko co jest w miarę zaczęte i nie trafi ostatecznie do Gildii (przynajmniej tak sądzę, że historia Chedianu trafi do Gildii) jest podana. Resztę należy traktować jako nieobecną.A co do wrogów to trochę grafik w necie jest. Ps. jakbyś nie zauważył to czary już są opisane wszystkie ;) |
Alchemik |
Cytat: A jest to wersja PL instrukcji? I to jeszcze w wersji tekstowej, a nie zwykłe skany? GOG.com nie sprzedaje gier po polsku, więc instrukcja jest tylko w języku angielskim, chociaż po polsku i tak bym nie kupił. Są to skany, ale bardzo wyraźne bo o takie pytałeś, przynajmniej tak zrozumiałem. Jeśli chcesz to mogę skopiować treść do Wordpada. |
TopFunny525 |
Co do ciekawostek to tutaj na filmwebie jest podane kto użyczył głosu w tej grze: Link do Filmwebu: http://www.filmweb.pl/videogame/Might+and+Magic+IX-2002-647012/cast Nie wiem Irhak, czy linki tego typu podawać czy raczej nie? PS. Zgodnie z obietnicą daje następne ciekawostki: http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=7023 Plebiscyt GOL gier 2002 r. Na którym się znalazło Might and Magic IX Informacje o premierach(np. kolejne przesunięcie premiery): http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=5142 |
Fandor |
Nie wiem czy moge (jak nie to usunac) zapytac tutaj o jakas strone z ktorej moglbym go sciagnac. Gralem dosc dawno w ta czesc wiec chetnie bym sobie odswierzyl (przydalby sie dzial download). PS:Czy dzial o MM 6-8 zostanie podzielony na 3 o kazdej czesci? I czy wczesniejsze doczekaja sie dzalow? |
Irhak |
Cytat: Aktualnie linkujemy (działy MM6-8) do działów z JB. Tak więc póki co NIE będzie rozbicia. Nie w najbliższym czasie.PS:Czy dzial o MM 6-8 zostanie podzielony na 3 o kazdej czesci? I czy wczesniejsze doczekaja sie dzalow? A linków do gry nie damy - "działanie przeciw szerzeniu się piractwa" to się nazywa ;) |
Dark Dragon |
Cytat: PS:Czy dzial o MM 6-8 zostanie podzielony na 3 o kazdej czesci? I czy wczesniejsze doczekaja sie dzalow? Prawdopodobnie tak, ale to jak będzie miał się kto tym zająć, są też inne priorytety i aktualnie powstaje dużo więcej nowych działów i są też inne rzeczy na głowie. Grę można zakupić na Allegro itp. Piractwo jest be, rzekłem. |
Irhak |
No cóż, pora przypomnieć o tym dziale ;) Ogłaszam konkurs-przetarg na wzory opracowań podstrony z jednostkami i z zadaniami. Najlepsze pomysły zostaną zaimplementowane. Jedyne co trzeba zrobić to napisać w tym temacie jakie i jak ułożone chcielibyście mieć (mogą być nawet zalinkowane szkice ;) ) informacje. Osobno dla jednostek i osobno dla zadań. PS. część dotycząca lokacji jest "under construction" ;) |
AquaInferus |
Pytanie gdzie konkretnie ma wysłać wyznawców gęga gdzie mają płynąć . ma 3 opcje do wyboru podczas rozmowy z przewoźnikiem ale nie ma pojęcie gdzie ma kazać mu płynąć. |
Irhak |
Obojętnie :D Jedyna różnica jaką zauważyłem to odpowiedź przewoźnika :D |
AquaInferus |
Ok Dzięki .Teraz Czy możecie mi pomóc jeszcze w 1 kwestii, czyli ścieżki rozwoju postaci na drodze magi, ponieważ nie mogę się zdecydować wyeliminowałem na pewno Druida, bo ma tylko 1 szkołę magi na Arcy . Dwie postacie muszę ukierunkować .Na drodze mocy wybór był prosty Paladyn i Gladiator, a tu nie wiem czeka na propozycje. |
Irhak |
Cytat: Bo ja wiem. Ja wybierałem zawsze Paladyna i Zabójcę z drugim zabójcą jako NPC :PNa drodze mocy wybór był prosty Paladyn i Gladiator Cytat: Tu zawsze wybierałem Kapłana (Boska Interwencja. Właściwie jedyna klasa, która może sie go nauczyć :P) i Maga (dość silna Trująca Chmura + oko Cyklony). Lisza miałem tylko raz i większej róznicy nie zauważyłem między nim a magiem.
Czy możecie mi pomóc jeszcze w 1 kwestii, czyli ścieżki rozwoju postaci na drodze magi, |
Alamar |
Cytat: Wizyta u okulisty jak najszybciej. :P
Lisza miałem tylko raz i większej róznicy nie zauważyłem między nim a magiem. |
strona: 1 - 2 - 3 |
temat: MM9 - komnaty Kwasowej Groty | wróć do komnaty |