Witaj Nieznajomy!
|
temat: [H3/różne] Rozszerzenie profilu bohatera komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 | |
Ullialnor |
Witam! Mam dosyć niecodzienny pomysł. Właściwie jest to drobiazg, który urozmaiciłby tylko grę. Chodzi mi o to, że po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na profil danego bohatera, a właściwie jego zdjęcie. Otrzymamy zamiast obecnego niewielkiego tekstu biograficznego, jego pełne zdjęcie oraz rozszerzoną wersję biografii + ewentualnie jakieś inne dodatki. Docelowo mogłoby to wyglądać tak: http://imageshack.us/photo/my-images/843/beztytuumsl.png/ Zdjęcie jest tylko szkicem. Chciałam pokazać wam o co mniej więcej mi chodzi :) |
Kradziej |
Wiesz ten pomysł nie jest zły tylko nie wiem czy ktoś miałby czas i chęci na zrobienie czegoś takiego a po drugie nie wiem czy ktoś w czasie gry aż tak na to zwróci uwagę. |
Altair |
Pomysł dobry i ciekawy. To samo można by zrobić dla miast. |
witchking |
Powiększanie po przez kliknięcie na portret zostało zrealizowane w MoP. Niestety tam nie ma biografii a pomysł to bardzo ciekawy. |
fishkebab |
Czyżbyś grał w Heroes 6? Bo tam właśnie coś takiego występuje także z jednostkami tyle, że z użyciem modeli 3D. |
AmiDaDeer |
Koledze Koleżance chodziło o bohaterów, nie jednostki. |
Kradziej |
Na pewno dobre było by to dla graczy którzy się interesują herosem a nie mają czasu by samemu poszukać takich informacji. |
Ullialnor |
A czy Heroes III to gra tylko dla facetów? :P Wszyscy jak jeden mąż mówią mi kolega. Może jestem nowością, ale jestem koleżanką. ;) Zastanawiam się tylko, czy udałoby się zgromadzić, albo stworzyć portrety wszystkich bohaterów. Znalazłam jeszcze: Gelu: |
Altair |
Cytat: Cóż.. trudno za dużo wymagać od Hobbita. Chociaż z drugiej strony nick kończący się na "a" i jakiś ładny avatar z pewnością ułatwiłby nam identyfikacje. ;PA czy Heroes III to gra tylko dla facetów? :P Wszyscy jak jeden mąż mówią mi kolega. |
Dark Dragon |
Gdzie tam zaraz wszyscy, jedynie Hobb :) i fishkebab A i wiele os. płci pięknej się tu przewijało :) Pomysł ciekawy, niestety oryginalnych artów jak przedstawione jest mało. Trza by jakieś dorobić. Polecam zapoznać się z tagami na forum :) |
AmiDaDeer |
Ullialnor: Wybacz, nie to miałem na myśli. Zasugerowałem się twoim nickiem oraz postem fishkebaba, a nie zwróciłem uwagi na użyty rodzaj żeński w pierwszym poście. Faktycznie mogłem użyć formy bezpłciowej, coby uniknąć ewentualnych problemów. Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.A czy Heroes III to gra tylko dla facetów? :P Wszyscy jak jeden mąż mówią mi kolega. ALE Altair: Czy naprawdę tego typu komentarze są konieczne? Czy przypadkiem nie powinniśmy wymagać nieco więcej od Akolity, a przy okazji i byłego Strażnika? Prosiłbym o stosowne zachowanie w temacie albo znowu będę stosował cenzurę. Pozdro dla Alusia.
Cóż.. trudno za dużo wymagać od Hobbita. |
Dragonar |
Pomysł bardzo ciekawy, ale myślę, że wymaga skryptów ERM... Altair? Poza tym - witaj! :) Dziewczyna w Grocie... ...to jednak rzadkość, niestety. :P |
Trith |
Cytat: Pomysł bardzo ciekawy, ale myślę, że wymaga skryptów ERM... Altair? O ERM nie mam zielonego pojęcia, ale jeśli dobrze mi się wydaje, to komenda obsługująca niestandardowe okna dialogowe byłaby w użyciu... Nie wiem jednak jak sprawa się ma przy wybieraniu frakcji i bohatera przed uruchomieniem scenariusza (skrypty ERM chyba były wczytywane dopiero przy uruchamianiu mapy). Dodatkowym problemem z takimi rozszerzonymi oknami bohaterów jest grafika. Zdecydowanej większości bohaterów raczej nie uda się znaleźć portretów w lepszej rozdzielczości. (A jak w MoP rozwiązali ten problem, każdy widzi...) Ogólnie sam koncept wzbogacania okien dialogowych o nowe treści jest, w rzeczy samej, ciekawy. Swojego czasu wymyśliłem przearanżowanie ekranu dowódcy, by był np. nieco podobniejszy do ekranu bohatera (np. dodać dowódcom portrety i kilka innych głupstw), jednak wybiłem to sobie z głowy cytatem "To jest niemożliwe do zrealizowania... A nawet jak da się to zrealizować, to ja tego nie umiem i pewnie za dużo z tym roboty." A teraz nieco offtopu... Cytat: To mi się skojarzeyło (szczególnie w tym kontekście) z cytatem: "Yaoi Time!"... Tak, można mnie zabić za to.ten strasznie przyprawiający o epilepsję obrazek Dragonara |
Altair |
Dragonar: Pomysł bardzo ciekawy, ale myślę, że wymaga skryptów ERM... Altair? Tak, tak, ale o szczegółach to może w innym temacie? :) |
Ullialnor |
Kolejne jakie udało mi się znaleźć. Yog (niestety nie widzę większego :() |
Ullialnor |
Tiva Szkoda, że niektózy nie są utrzymani w tym samym stylu. Fajnie byłoby gdyby wszystkie postaci były wykonane graficznie tak jak Slomyr. |
Acid Dragon |
Bardzo fajna grafika - gdzie ją znalazłaś? Cytat: Szkoda, że niektózy nie są utrzymani w tym samym stylu. Fajnie byłoby gdyby wszystkie postaci były wykonane graficznie tak jak Slomyr. Tak naprawdę to wydaje mi się, że w przypadku Solmyra było odwrotnie - najpierw narysowano postać dżina, która miała posłużyć jako tło do H3 Restoration of Erathia (podobnie jak wykonano ilustracje kilku innych jednostek - impa, meduzy, troglodyty...), a dopiero potem ktoś skojarzył tę grafikę z Solmyrem. W każdym razie faktycznie zachowało się niewiele portretów bohaterów w większych rozdzielczościach. Są spore szanse, że one w ogóle powstały, ale nie były do niczego wykorzystane i przepadły na dyskach grafików NWC ;). Oto jeden z tych, które ocalały - Tazar: |
Ullialnor |
W tym temacie na HC: http://heroescommunity.com/viewthread.php3?TID=26694&pagenumber=1 |
Acid Dragon |
Jakoś mi umknął przez te lata - pewnie dlatego, że do tamtejszej tawerny nie zaglądam. Przeglądając go można znaleźć wspomniane przeze mnie zachowane portrety bohaterów z H3. Jak i wiele grafik prezentowanych w grotowych Kalendarzach Adwentowych ;). |
AmiDaDeer |
Grafika Tivy wygląda niestety na fan-art, szczególnie że była umieszczona wśród innej twórczości fanowskiej. Oryginalny portret zaś to najprawdopodobniej fotomontaż z wykorzystaniem zdjęć hien, tak samo zresztą jak pozostałe gnolle. |
strona: 1 - 2 |
temat: [H3/różne] Rozszerzenie profilu bohatera | wróć do komnaty |