Witaj Nieznajomy!
|
temat: [różne] Pytania natury technicznej komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 | |
Magiiczny |
Witam serdecznie ;) Mam pare pytan odnosnie heros 3 z dodatkiem WOG + dodatkiem takim jak "Nowe ulepszenia" ze strony: http://www.wog.acidcave.net/upgrades.php?sec=5 1. Mam problem z duchami w czasie walki jak naturalnie zaatakuje duchami i z 5 zrobi mi sie 10, zaraz po wygranej znow mam ich 5... Przed dodatkiem "nowe ulepszenia" nie bylo tego problemu dopiero teraz wystepuje czy da sie z tym cos zrobic? 2. W miastach po kupieniu tego budynku co ulepsze nam jednostki naprzyklad archanioly w te zlote archanioly nie mam mozliwosci wyboru kupna ich tzn jak wchodze w jakis buzynek i chce kupic nie mam 3 roznych jednostek do kupienia a standardowo 2 i doopiero po kupnie moge je ulepszyc na te jeszcze lepsze co z tym sie wiarze mam ich pelno i sa za dobrzy. slyszalem ze jest taka mozliwosc zrobienia by podczas kupna jednostek byl wybor ktore chce i kazdy poziom lepszy automatycznie obniza mi ilosc jednostek, zapewne w opcjach jest to mozliwe do rpzestawioanie ale nie wiem ktora opcja od tego jest ;) 3. Chcialbym z kolega razem sobie rpzy ejdnym kompie grac w herosy niby nic trudnego w tym ale zawsze jak damy jaaks mape z neta to sa jakies bledy w nich takie jak brak przejscia albo ze jest zbyt latwo. gdy damy losowa mape komputer zawsze ustawia tak mape ze wszyscy wrogowie sa kolo nas juz na starcie :/ a my cchemy troszke sie pobawic zanim spotkamy wrogow... a zazwyczaj ejst tak ze jeden z nasz ma juz po 1 miesiacu ataki wrogow komputerowych a 2 dopiero po 2 naprzyklad. czy macie jakas rade na to ? jakas mape polecicie? albo cokolwiek ? bardzo bylbym wdzieczny za jakakolwiek pomoc ;) Ad.1 Jeszcze jedno pytanie czy da sie cos zrobic z rozdzielczoscia? mam dobry sprzet i dosc spory monitor ;) watpie by sie dalo ale jak cos mozecie poradzic slucham uwaznie ;) |
Nerevar |
1. Gdybyś poczytał dokumentację, wiedziałbyś, że Cytat: Duchy mają zmienione statystyki (głównie na plus) - (atak 7, obrona 7, obrażenia 3-5, PŻ 18, szybkość 8 - oprócz ostatniego statystyki te są takie jak u upiorów), ALE ich umiejętność specjalna też została zmieniona - dalej mogą podczas walki ożywiać duchy z zabitych przeciwników, lecz nowe duchy (czyli te, które przekroczą liczbę duchów sprzed walki) ZNIKAJĄ gdy bitwa dobiegnie końca. Z pozostałe 2 pytania to nie moja działka ;) |
Trith |
1. Autor moda specjalnie to zmienił, żeby duchy po kilku walkach nie zaczęły się mnożyć szybciej niż króliki wspomagane statuetką legionisty. 2. Cytat: Jeśli dobrze słyszałem, to autor nie był pewien, czy wywołanie okna do rekrutacji trzech rodzajów jednostek będzie działało zgodnie z oczekiwaniami, więc jest tak, jak jest.nie mam 3 roznych jednostek do kupienia a standardowo 2 i doopiero po kupnie moge je ulepszyc Cytat: Hm... Chodzi o tę opcję obniżenia przyrostu ognistych ptaków/feniksów? Zbytnio się w to nie zagłębiałem, może ktoś inny będzie w stanie wytłumaczyć.slyszalem ze jest taka mozliwosc zrobienia by podczas kupna jednostek byl wybor ktore chce i kazdy poziom lepszy automatycznie obniza mi ilosc jednostek, zapewne w opcjach jest to mozliwe do rpzestawioanie ale nie wiem ktora opcja od tego jest 3. Cytat: Nowe Ulepszenia wymagają wogifikacji, która może namieszać w normalnych mapach. Sprawa tyczy się map RoE/AB/SoDa ze względu na nieprzystosowanie do wogifikacji i również map WoGa, które często zawierają własne, wewnętrzne skrypty, których nie powinno się mieszać z wogifikacją.zawsze jak damy jaaks mape z neta to sa jakies bledy w nich takie jak brak przejscia albo ze jest zbyt latwo. Cytat: Można spróbować pogrzebać w pliku tekstowym odpowiedzialnym za generowanie map losowych, niestety ja się na tym nie znam.gdy damy losowa mape komputer zawsze ustawia tak mape ze wszyscy wrogowie sa kolo nas juz na starcie :/ Ad.1 Polecam HD Mod. |
Magiiczny |
z tymi 3 oknami to chodzi wlasnie o te potwory ulepszone moj kolega mowil ze u niego keidy mozna bylo w oknie siedliska w zamku wybrac przy zakupie potwora czy chce sie: Anila, archaniola czy tego ulepszonego archaniola Co za tym idzie kazdy wyzszy poziom obnizal ich ilość. Bo na ta chwile troszke ejst to bez sensu ze kupie sobie 3 archaniołów i ulepsze 3 do lepszej jednostki bo do bardzo silna jednostka... a tak zawsze bylby dylemat czy wole miec 3 archaniołów czy 1 tego "mega archaniola" ale i tak dziekuje wam za odpowiedz ;) Bardzo mi sie przydaly :) co do duchow to w zasadzie dobrze wyszlo ;) A i jeszcze mam jedno pytanie. Co najlepiej polecicie by grafike gry zmienic troszke widzzialem tu ze sie w to bawili kiedys i nawet cos sciagnalem ale z tego co widze to tylko w polowie chyba zrobione bylo. Chodzi mianowicie o wyglad okien nie wiem jak dokaldnie to wytlumaczyc chodzi o to: http://img10.imageshack.us/img10/2176/clipboard02s.png Czy jest gdzies plik juz gotowy w calości ? |
Erui |
Moda zmieniającego interfejs Herosów szukaj w dziale:Grafiki i dodatki do WoGa. |
Cytat: i jeszcze mam jedno pytanie. Co najlepiej polecicie by grafike gry zmienic troszke widzzialem tu ze sie w to bawili kiedys Czy jest gdzies plik juz gotowy w calości ? Ostatnia wersja New Interface Mod jest m.in tu: http://www.vault.acidcave.net/file.php?id=119 |
Magiiczny |
Avatar ale z tym jest maly klopot po zainstalowaniu jest all po angielsku kiedy wgrywam tlumaczenie pl to wyskakuje masa bledów ;) podczas gry |
tryk016 |
trzymaj tu masz dobrą stronę z New Interface Mod http://tp-mod.ucoz.net/index/nim/0-12 |
Magiiczny |
cos tez nie zabardzo |
Magiiczny |
chyba sobie odpuszcze bo widze ze ciezko z tym bedzie ;) no trudno |
Irhak |
Cytat: Czy jest gdzieś plik już gotowy w całości ? Sęk w tym, że ten mod nie jest zrobiony w 100%. Oblicza się, że zostało podmienionych jedynie ok. 40% grafik... Cytat: Ostatnia wersja New Interface Mod jest m.in tu: http://www.vault.acidcave.net/file.php?id=119 Nie wiem jak to wygląda, ale NI ma osobne instalki... niestety po angielsku, bo to jest mod międzynarodowy, który zmienia GRAFIKI... a to co w skarbcu jest... no cóż, to coś znacznie większego niż NI... @tryk016 - mimo, że jestem w NI Team, to nie zauważyłem tej strony, dzięki... a jeszcze jest instalka tutaj... niestety również z ERA, ale jeśli dobrze się rozeznasz w paczce, to będziesz wiedział co z niej wyciągnąć, aby cieszyć się NI ;P |
Magiiczny |
To skoro pomagacie chetnie to moze poradzicie mi jak podmienic jednostki: Sciagnalem ten program "nasze jednostki <pierwszy post>", zmeinilem nazwe najpierw na jedna potem na druga tak jak bylo w poscie, ściągnałem plik z muszkieterem, rozpakowalem i zmienilem nazwe pliku tego wiekszego na taki jak sie nazywa pikinier na forum w "poradnik woga" ;) wszystko umiescilem w "data" i przeciągnąłem te pliki na ten program ze zmieniona nazwa, pojawil sie ów czarny ekranik na 1 sec. ale po uruchomieniu gry lipa ;) <moze ma to zwiazek jakis z tym ze mam te "nowe ulepszenia" albo spolszczenie albo ze mam XP ? albo ze gram na herosach tych HD. |
Trith |
Chodzi o instrukcję z tego tematu? Jeśli tak, to powtórzę to, co już raz tłumaczyłem. (bo odnośnik do posta prowadziłby do czarnej dziury.) Cytat:
Zmień nazwę pliku SimpleLoD na "h3sprite", a nie na "h3sprite.exe". Wtedy program będzie się odnosił do h3sprite.lod, a nie do h3sprite.exe.lod. |
Jeddite |
Cześć. Mam pytanie: czy h3 złota edycja + WOG + NU + FU osiągają maksymalny limit jednostek (256)? |
Acid Dragon |
Nie, gdyż ani NU, ani FU nie dodają żadnej jednostki, ale podmieniają istniejące. Liczba jednostek pozostaje więc taka sama jak w WoGu. |
Jeddite |
Dziękuję Acid Dragonie :-) |
Jeddite |
Jak przypisać staty danej jednostce? Chodzi mi np. jak przypisać staty nomada defowi nomada? |
Shin0bi |
Staty nie są przypisane do defa, tylko do konkretnego miejsca na jednostkę. Możesz skryptami ERM lub edycją plików tekstowych zmienić statystyki potwora o numerze np. 150 i każdy def jaki umieścisz w miejscu potwora o numerze 150 będzie miał te same określone w skrypcie lub pliku staty. Jednak dodawanie zdolności specjalnych jest możliwe tylko skryptami - poprzez edycję plików tekstowych możesz zmieniać jedynie statystyki. (i ma to efekt w całej grze, przy skryptach ERM możesz natomiast wybrać, czy działać to będzie tylko na danej mapie czy w całej grze.) |
Jeddite |
Dzięki |
Blind_Death |
Mam pytanie co do ścieżek dzwiękowych(tych nowych co w WoGu sie pojawiły) z miast. Gdzie moge je znaleźć tudziez pobrać ? Pozwolę sobie edytować mój post zeby nie pisac kilka razy po sobie. Chodzi o moda "four upgrades", otóż kiedy go zainstalowałem część gry sama przetłumaczyła sie na jezyk angielski. Probowałem ponownie zainstalować łatke polonizującą ale to nie pomogło. Wiecie co można z tym zrobić ? |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 |
temat: [różne] Pytania natury technicznej | wróć do komnaty |