Witaj Nieznajomy!
|
temat: [ważne] VCMI komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 - 3 ... 128 - 129 - 130 - 131 - 132 | |
MinosKing |
Natrafiłem na krytyczny błąd podczas wieczornego Testu ToW-a w VCMI 1.4.0, dodam że mod jest dostosowany do najnowszej wersji VCMI. Błąd wygląda tak że gdy podczas swojego ruchu przeciwnik wsiada na statek, gra dostaje crasha. Oto zrzuty błędu: |
kz111 |
Pograłem chwilę dzisiaj, po parunastu turach wywaliło mi błąd LoadFrame error: Request for frame not present in CAnimation! File name: SPRITES/TWCRPORT, Group: 1, Frame: 9 Image must have palette to be player-colored! Player 1 (blue) starting turn, day 14 Failed to resolve identifier stardust of type battlefield from mod game Disaster happened. Reason: 0x20474343 - UNKNOWN EXCEPTION at 0033:0x7ff,e6d,fe5,65c Thread ID: 548 Crash info will be put in VCMI_client.exe_crashinfo.dmp |
Warmonger |
Błąd w modzie Stardust? |
MinosKing |
@Warmonger A mógłbym się dowiedzieć, o co chodzi z moim błędem który podałem nieco wyżej? Nie do końca wiem czy jest w tym wina ToW-a? Czy samego VCMI? Chociaż do błędu doszło podczas kolejki przeciwnika AI. |
Dydzio |
z tekstu wynika jakby bohater byl poza mapą - jeszcze nikt nie probowal tego dokladnie zreprodukować |
Warmonger |
Czy to ma związek z głównym bohaterem - widmo, przez którego można przechodzić, ale nie można wejść w interakcję? Jeśli tak - naprawione w 1.4.1 Jeśli nie - będą potrzebne logi albo dokładniejszy opis |
MinosKing |
Poza tym co jest widoczne na czerwono w konsoli, to nie mogę znaleźć żadnej innej informacji na temat tego błędu. Po wczytaniu gry błąd nie pojawił się ponownie, a co do bohatera który spowodował crash to z tego co widzę była to Tiva którą wynajęli w Tawernie. Zobaczę czy jutro pojawi się podobny błąd? Jeśli tak to odszukam loga i skopiuję to co może okazać się ważne na temat tego błędu. Zaś z tego co jestem w stanie odczytać ze screnu co napisane jest na cyjankowo to: Recalculate paths for Galthran Recalculate paths for Xsi Recalculate paths for Tiva Zaś z tego co na czerwono: CGameState::calculatePaths: Hero outside the gs->map? How dare you... Disaster happened. Reason: 0x20474343 - UNKNOWN EXCEPTION at 0033:0x7ff,fd0,ecc,f19 Thread ID: 11352 Crash info will be put in VCMI_client.exe_crashinfo.dmp |
CRW |
Z tego co ja zauważyłem, choć nie wiem, czy to jest znany problem (google nic nie znalazł) - odtworzenie ruchu przeciwnika nie działa. Grałem dzisiaj hot seat i jako pierwszy gracz nie byłem w stanie odtworzyć ruchu AI. |
Warmonger |
Odtwarzanie ruchu przeciwnika nie zostało zaimplementowane. |
Dydzio |
odtwarzanie ruchu przeciwnika to ficzer ktory prawdopodobnie bedzie ostatnim z ostatnich ficzerów do ogarnięcia ze wzgledu na potencjalną złożoność implementacji |
MinosKing |
Zauważyłem nowy dziwny problem po wgraniu VCMI 1.4.1. Nie wiem jak było w poprzedniku? Ale w trakcie gry u Handlarzy Artefaktami gdy minął miesiąc, nic się nie zmieniło. Tzn. brak jakiejkolwiek dostawy nowych artefaktów. Dla pewności oddałem kolejną kolejkę do nowego miesiąca i to samo, brak jakichkolwiek nowych artefaktów do kupienia, wygląda to tak jakby to zostało wyłączone? I za każdym razem są te same artefakty, gdy wykupię jakiś to też nic nie daje. Po miesiącu u Handlarza jest puste miejsce po kupionym artefakcie, a na jego miejsce nic nowego się nie pojawia. Dodam że z modów mam wgranego głównie ToW-a. Raczej wątpię by było to spowodowane przez niego, bo nie dostałem żadnego komunikatu na czerwono o jakimkolwiek błędzie. Ktoś z was miał podobnie? Dodam że przydarzyło się to podczas swobodnej nowej gry. Edit: Zapomniałem wspomnieć że ten sam problem jest u sprzedawców Artefaktów w Miastach. Więc nie tyczy on tylko tych z mapy przygody. |
Misiek12120 |
Cześć, wytłumaczy mi ktoś działanie rund symultanicznych? Gramy jednocześnie do momentu spotkania a później nie zależnie czy jesteśmy w obok, gra wraca na system turowy? |
Kammer |
+/- tak to działa. |
Dru |
Cytat: Poszło release 1.4, zgodnie z oczekiwaniami niektórych graczy do pobrania tutaj jest dostępny instalator zgodny z Windows 7 z dopiskiem Win7Compatible w nazwie, ale jak ktoś ma nowszy system to ten drugi może działać lepiej O dzięki Ci Panie, to będę mógł teraz pokazać VCMI niewiernym co nie przenieśli się z siódemki na nowszy system hehe :P dzięki ! ;) |
Dydzio |
@Dru - ten instalator jest zbugowany ale w 1.4.2 juz bedzie normalne wsparcie windows 7 |
MinosKing |
@Andruids Dzięki twojej pomocy i mnie udało się podmienić teren natywny dla Miast które wprowadziłem do swojego VCMI. Oto jeden z efektów jaki udało mi się uzyskać: |
ptrb78 |
@Dru Jest błąd w twoim tłumaczeniu miasta Przystań. Nieprzetłumaczona Lighthouse oraz Wylęgarnia Żółwi. |
Dydzio |
wydanie 1.4.2 jest planowane na poniedziałek o ile nie będzie dobrze uzasadnionej obsuwy |
MinosKing |
Jest mi ktoś w stanie wyjaśnić jakim cudem Bohaterka Fortecy Aine ma w swojej armii startowej jednostki z Miasta Inferno? Oraz dlaczego gdy wybieram jako Bohatera startowego Solmyra, zamiast niego dostaję Bohaterkę Neelę? Im częściej staram się wybierać pomiędzy oryginalnymi Miastami, a tymi z modyfikacji znajduję coraz to dziwniejsze rzeczy. :O Jak drobne bugi czy np. jak wyżej podałem nie tego Bohatera którego wybrałem przy grze na mapie losowej. Dodam że tyczy się to VCMI 1.4.1, czy w najbliższej łatce uwzględnią jakieś poprawki? Próbowałem też samemu znaleźć odpowiedni plik json z Bohaterką Aine, by podmienić jej obecne jednostki startowe na te właściwe. Ale gdy wchodzę w config / heroes / Tower i znajduję tą Bohaterkę, to nie mam opcji by dać jej właściwe jednostki. Myślałem z początku że może któreś z nowych Miast lub innych modów mogło mi namieszać. Ale po przeszukaniu wielu plików json, nie znalazłem niczego niepokojącego. I odpowiedzialnego za tego typu błąd. |
Warmonger |
Znany problem z więzieniami na mapach losowych, postaram się naprawić w 1.4.3. |
strona: 1 - 2 - 3 ... 128 - 129 - 130 - 131 - 132 |
temat: [ważne] VCMI | wróć do komnaty |