![]() |
![]() |
![]() |
Witaj Nieznajomy!
|
![]() komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
![]() |
strona: 1 - 2 - 3 ... 12 - 13 - 14 ... 16 - 17 - 18 | |
![]() witchking ![]() |
http://www.celestialheavens.com/viewpage.php?id=764 Tu niby jest link do ściągnięcia ale nie sprawdzałem go. Edit: Przejrzałem na szybko plik. Jednostki są przemalowane, część miasta też ale zdaje mi się, że nie wszystko. |
![]() AmiDaDeer ![]() |
Hayven: To i tak jest offtop, bo to nie jest temat o Erze :P, ale nie - nie ma wersji Hoty pod silnik ERA.Czy Horn of the Abyss działa jako mod do ERY? Skazo: Kojarzę skądś linka, ale nie mogę go teraz nigdzie znaleźć. Zapewne jednak jakieś prace zostały udostępnione, jakkolwiek głowy nie dam.
Wie ktoś czy to zostało ukończone i gdzieś udostępnione? |
![]() Irhak ![]() |
Tak, aby nie tworzyć nowych tematów (najwyżej Strażnicy zdecydują inaczej :P) zapytam się tutaj. Z jakich modów korzystacie/chcielibyście korzystać jednocześnie (ew. czego wam brakuje w grze, a co chcielibyście zobaczyć :P)? |
![]() Drwal ![]() |
Ja jestem konserwatystą i gram Woga 3.58f z Nowymi Ulepszeniami plus FU2. Czego mi brakuje? hm... Chyba nowego miasta tego Cove HotA. No i przydałoby się parę nowych neutralnych jednostek. Co bym zmienił? hm.. Mody są dość stare, dzięki VCMI można już umieszczać nowe siedliska w mieście. Myślę, że do NU przydałby się mod a la ten co robi teraz Kuririn. By nowe ulepszenia po prostu miały swoje miejsce w ekranie miasta. :] |
![]() Shael ![]() |
Kurcze próbuję podmienić def dowódcy necro, znalazłem jego nazwę jako defa (ZM178NPC.DEF ), robię tak jak w tym króciutkim poradniku, zmieniam nazwę itd, przeciągam, pojawia się na chwilę czarne okienko, włączam i def dowódcy nie jest zmieniony. Co robię źle? |
![]() Kuririn ![]() |
Nieraz tak bywa. Może nie zmieniłeś nazwy pliku na (h3sprite.exe). Najlepiej Ściągnij sobie program ze skarbca "MMArchive". Nie będziesz miał problemów. |
![]() Shael ![]() |
Nazwę zmieniłem jak pisałem :) Oki spróbuję. |
![]() Gomez ![]() |
tematyka ogólna nie tylko WoG... proszę o poradę jak tworzyć i jakim programem (bo w paincie problem)pliki bohaterów z istniejących plików ażeby po przemianie na 256bitowych obrazków nie stawały się one tak ograniczone kolorami gdyż z samej galerii avatarów która na stronie się znajduje wnioskuje że można każdy gatunek obrazka (png,jpeg...) w miare estetycznie przerobić na 256 bitowy plik nie tracąc przy tym ąz tylu kolorów. |
![]() AmiDaDeer ![]() |
Z darmowych programów GIMP jest godny polecenia - wystarczy z jego pomocą otworzyć plik, tam w zakładce Obraz (Image) wejść w menu Tryb (Mode) -> Kolory indeksowane (Indexed...) i wybrać paletę 256-kolorową. |
![]() Altair ![]() |
Ze swojej strony dodam, że na końcu najlepiej użyć Deftoola, aby paleta kolorów była poprawnie widziana w grze. |
![]() Gomez ![]() |
w sumie ja używam MMArchive i też daje rade dzięki więc za informacja i temat raczej do zamknięcia |
![]() Kuririn ![]() |
Autumn Rampart pod VCMI. Co nie zrobione? (Lenia miałem). 1) Nie dodałem nazw siedlisk (jest jak w oryginale). 2) Nie potrafiłem zamienić avatarów bohaterów i małych defow krasnali. Nowe grafiki specjalności sprawdziłem, da się podmienić, lecz jestem LEŃ. 3) Trzeba poprawić (ustawić) niektóre budynki w mieście, jest nie ładnie :P 4) Może się ktoś tym zajmie. |
![]() jarojj10 ![]() |
Świetny mod Kurin. Super że wrzuciłeś go na VCMI. Bardzo ładnie to wygląda i szczerze mówiąc nie widzę aby któreś budynki były źle ustawione. Pozwoliłem sobie jednak przywrócić oryginalne krasnoludy w moich "Hirołsach". Te jakoś mi nie pasują :P |
![]() Kuririn ![]() |
Do do mnie czy koło mnie?:P Ja również wole oryginalne krasnale :) |
![]() AmiDaDeer ![]() |
Mod na animacje w tawernach pod Erę autorstwa feanora. Na razie po rosyjsku (soon...), ale warte przetestowania.![]() ![]() ![]() |
![]() Tarnoob ![]() |
O_O Uuu panie… Kocham ich za to, co zrobili. Przecież to są najśliczniejsze filmiki z MM7 i MM8. |
![]() mitlandy ![]() |
Znalazłem taką grafikę, nie wiem gdzie, może ktoś o tym coś wie.![]() |
![]() zmudziak22 ![]() |
Fajny Castle. |
![]() mitlandy ![]() |
Niespodzianka dla wszystkich, moje lenistwo daje wam red castle i poprawiony stronghold:) Stronghold:https://www.dropbox.com/s/30a73agzy1x97qm/Stronghold.rar Red Castle:https://www.dropbox.com/s/pvaukwed2f2c2mr/Red%20Castle.rar Edit: Znalezione nie wiem gdzie, może nawet na tym forum może ktoś wie co to jest za miasto? ![]() |
![]() Fandor ![]() |
Cóż widać, że Mitlandy się postarał żeby uprzyjemnić mi granie Stronghold, w Castle tylko czekam na jednostki :). |
strona: 1 - 2 - 3 ... 12 - 13 - 14 ... 16 - 17 - 18 |
temat: [WoG, ERA] Mniejsze mody |
![]() |