Witaj Nieznajomy!
|
temat: [loading... please wait] Wasze wyniki w M&M komnata: Cytadela Mocy i Magii (Might and Magic) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 | |
Sheltem |
Ja jakoś nie odczułem nadmiaru złota w grze i najwięcej przy sobie miałem ponad 300 tys. jak odkryłem wszystkie Obeliski a kończąc grę miałem tylko 42 tys. A nie należę do tych hardcorowych graczy i korzystałem z save&load po śmierci a i miałem nawet jedną postać z umiejętnością handlu na poziomie mistrzowskim więc nie wiem co robiłem że taki biedny cały czas byłem. |
Morglin |
Również pochwale się ocaleniem Enroth. I nawet Arcyguberem zostałem ^^ (choć prawdę mówiąc było to piekielnie proste). |
Kastore |
Wynik zrobiony wczoraj w jakieś 20 minut: Pierwszy raz przeszedłem grę pierwszopoziomową postacią. :P |
Acid Dragon |
Interesting... Zgaduję, że nekromanta ciągle rzucał "niewidzialność"? |
Hayven |
@Morglin - jak zostałeś Arcyguberem? Za 100. lvl? Czy za tyle kostek kontrolnych? ;D EDIT: A żeby nie było: Tylko weźcie się nie śmiejcie, obie te gry przechodziłem po raz pierwszy, przy czym MM6 przed MM7, a poza tym lubię eksplorować teren i podexpić postaci :) ;P |
Morglin |
@Hayven Arcygubera dostaje się ze skrzyni w control center. Numer dwa na mapie |
Kastore |
Acid Dragon: Wróciłem ze wczasów, więc mogę Ci odpowiedzieć. Nabiłem ten wynik przy pomocy glichy (jak np. rzucanie zaklęcia "lot" poprzez błąd z szybkimi zaklęciami), niedopatrzeń w grze oraz, tak jak mówiłeś, "niewidzialności". :P
Zgaduję, że nekromanta ciągle rzucał "niewidzialność"? |
Morglin |
Tak z ciekawości* zapytam czy strona z wynikami w Might and Magic będzie jeszcze aktualizowana? *I z chęci uwiecznienia swojego wyniku w grocie ;p. |
Alamar |
Strona z kartami uaktualniona. Jak kogoś pominąłem, to krzyczeć. |
Hayven |
W ciągu ostatnich dwóch tygodni udało mi się ukończyć aż trzy części sagi o Sheltemie i Coraku :) Wszem i wobec stwierdzam, że nie żałuję czasu spędzonego przy tych starych skądinąd grach. Co więcej, nie zdziwiłbym się, gdyby się okazało iż jestem w chwili obecnej najmłodszym "absolwentem" MM3-5. Wyniki może nie są najlepsze, ale jestem jednym z tych sandboxiarzy, którzy muszą odwiedzić każdy kwadrat mapy, żeby uznać grę za skończoną ;) Do rzeczy: MM3 (poparłem Neutralnych). Wielkie moje zdziwienie wywołał fakt, że trening postaci na ostatnich poziomach potrwał w sumie aż 35 lat... O.o Nie udało mi się niestety rozwiązać zagadek dwóch uwięzionych w swoich zamkach lordów. Wracając do poziomów, byłem załamany kiedy okazało się, że cały trening na marne, a walki z Sheltemem nie było :< ODDAJCIE MI MOJE 14.000.000 ZŁOTA, ZDZIERCY! MM4. Walka z Lordem Xeen była dziecinnie łatwa; po jasnej stronie XEEN mieszkały dziesiątki potężniejszych od niego stworów... Osobiście mam wrażenie, że ta część była pierwszym w historii M&M skokiem na kasę, ponieważ dopiero razem z MM5 możemy zwiedzić całą krainę, ponadto można w tej części awansować najwyżej na 20-30 poziom... :/ (oczywiście, o ile nic się nie zmienia w WoX w stosunku do oryginału i o ile nawet bez DoX można odwiedzić Shangri-La). MM5. Początkowo nie mogłem znaleźć kilku dysków mocy i w rezultacie większą część gry spędziłem około 50. poziomu, nie mogąc awansować (taka możliwość pojawia się dopiero po odblokowaniu 3. poziomu zamku Kalindry). Ponownie, szkoda że na końcu nie było walki z Sheltemem. Drogę do jego komnaty pokonałem metodą prób-i-wczytywania sejwa, bo kombinację znalazłem w lochach dopiero po fakcie -.- Zjednoczenie XEEN. Cóż, najłatwiejsza chyba część gry. Level 100+ i jedziesz dalej ^^ PS. Swoją drogą, jak płaska "planeta" mogła stać się kulą - i to bez szkody dla jej mieszkańców? |
Morglin |
Wow, gratulacje! Ja od jakiegoś pół roku próbuję się przemóc i przejść którąś ze starszych części... |
Hayven |
Mała wskazówka - bardzo przydatną komendą jest cycles=max, która sprawia, że gra się o niebo płynniej (o ile dobrze rozumiem, zwiększa to wykorzystanie mocy komputera). |
Alamar |
Cytat: Co tam Sheltem, połechtaj mieczykiem Megasmoka, to zobaczysz, że złoto i tak wyrzuciłeś w błoto.Wracając do poziomów, byłem załamany kiedy okazało się, że cały trening na marne, a walki z Sheltemem nie było :< ODDAJCIE MI MOJE 14.000.000 ZŁOTA, ZDZIERCY! Cytat: W MM4 maksymalny poziom to 20. Odwiedzając dwa miejsca można jeszcze tymczasowo dobić do 22. poziomu.MM4. Walka z Lordem Xeen była dziecinnie łatwa; po jasnej stronie XEEN mieszkały dziesiątki potężniejszych od niego stworów... Osobiście mam wrażenie, że ta część była pierwszym w historii M&M skokiem na kasę, ponieważ dopiero razem z MM5 możemy zwiedzić całą krainę, ponadto można w tej części awansować najwyżej na 20-30 poziom... :/ (oczywiście, o ile nic się nie zmienia w WoX w stosunku do oryginału i o ile nawet bez DoX można odwiedzić Shangri-La). Cytat: Obejrzyj jeszcze raz outro WoX-a, to może zauważysz jak oraz gdzie wtedy wszyscy mieszkańcy przebywali.
PS. Swoją drogą, jak płaska "planeta" mogła stać się kulą - i to bez szkody dla jej mieszkańców? |
Hayven |
Alamar: Co tam Sheltem, połechtaj mieczykiem Megasmoka, to zobaczysz, że złoto i tak wyrzuciłeś w błoto. W MM3? Alamar: Obejrzyj jeszcze raz outro WoX-a, to może zauważysz jak oraz gdzie wtedy wszyscy mieszkańcy przebywali. Obejrzałem jeszcze raz i wciąż mam wrażenie, że bez względu na to, jak wysoko była ta wieża (i jak wszyscy się na nią dostali), została ona zamknięta w jądrze planety. Poza tym, ciągle mam wrażenie, że po prostu jakaś "magia" sprawiła, że z płaskiego prostopadłościanu (wręcz prostokąta) zrobiła się kula. Lądy i wody nie pokrywają się z tym, co było wcześniej. |
Alamar |
W MM3 miałeś automaty Sheltema pod powierzchnią Terry, Króla Smoków oraz choćby arenę. Tak więc nie zmarnowałeś tego złota. W takim razie przypomnij sobie, gdzie ta wieża się znajdowała - w Obłokach Starożytnych wysoko nad Xeenem. Strefa Chmur jak i podniebne trakty wraz z Olimpią nie znajdowały się na Jasnej Stronie Xeenu, one były NAD Xeenem. EDIT: Kartki dodane. |
Irhak |
Cytat: Po obejrzeniu outra:W takim razie przypomnij sobie, gdzie ta wieża się znajdowała - w Obłokach Starożytnych wysoko nad Xeenem. Strefa Chmur jak i podniebne trakty wraz z Olimpią nie znajdowały się na Jasnej Stronie Xeenu, one były NAD Xeenem. 1) Nie ma powiedziane, że wszyscy byli w wieży. 2) Z wieży promień szedł w górę. 3) Scena później promień idzie z powierzchni Jasnej Strony :P 4) Jakkolwiek by nie były te odległości - świątynia i wszyscy inni byli wewnątrz kształtującej się kuli. Nijak nie mogli uciec przed potencjalną zagładą :P I wskaż no gdzie konkretnie te Obłoki się znajdowały? I jak liczna rzesza mieszkańców mogła przybyć tam po prostu na np. smokach? |
Alamar |
Cytat: Do tego dochodzi sama gra plus dziennik Smoczego Faraona oraz legenda o Unifikacji (w grze i w instrukcji).Po obejrzeniu outra Cytat: Owszem, ale chyba w samych instrukcjach było wspomniane, że wszyscy mieszkańcy Xeenu na tę ceremonię przybędą.1) Nie ma powiedziane, że wszyscy byli w wieży. Cytat: Wysoko, wysoko nad horyzont2) Z wieży promień szedł w górę. Cytat: Chmury były nad Jasną Stroną. Trudno ocenić odległość chmur od powierzchni Xeenu, zwłaszcza biorąc pod uwagę akt, że zjednoczenie w outrze widzimy z kosmosu (gdzie same odległości są... kosmiczne :P)3) Scena później promień idzie z powierzchni Jasnej Strony :P Cytat: No nie wiem, nie widać wszakże, czy ten obłok nie przemieścił się wraz z promieniem ;) albo nie stał się Centrum Kontrolnym wewnątrz nowej planety.4) Jakkolwiek by nie były te odległości - świątynia i wszyscy inni byli wewnątrz kształtującej się kuli. Nijak nie mogli uciec przed potencjalną zagładą :P Nie tworzy się technologii kreacji świata, jednocześnie skrzykując w jedno miejsce jej mieszkańców, a następnie ich eksterminując. Cytat: Na Xeenie masz chyba 10 miast (+ Olimpia i Shangri-La), co nie daje aż tak wielkiej ilości mieszkańców, więc można założyć, iż Obłok Starożytnych pomieścił ich wszystkich. Obłok znajdował się nad Wieżą Darkstone na Jasnej Stronie (kwadrat B3).I wskaż no gdzie konkretnie te Obłoki się znajdowały? I jak liczna rzesza mieszkańców mogła przybyć tam po prostu na np. smokach? A poza tym: It's magic, we don't have to explain it! :P |
Irhak |
Cytat: Założysz się? :PNie tworzy się technologii kreacji świata, jednocześnie skrzykując w jedno miejsce jej mieszkańców, a następnie ich eksterminując. Cytat: To nie Ashan, to Xeen tu wszystko ma racjonalne wytłumaczenie :PA poza tym: It's magic, we don't have to explain it! :P |
Hayven |
... i tym sposobem dochodzi kolejny problem - bo skoro chmury były inne nad jasną i inne nad ciemną stroną to jak to możliwe, że na Darkstone Tower i Dragon Tower chmury te należą do Ciemnej Strony? Czyżby to była jedynie kwestia mechaniki, czy coś więcej? @MM3 - Król Smoków zgładzony w okolicach 70. poziomu, Arena powyżej 32. walki zabiera doświadczenie zamiast je dodawać, a walki z automatami są niezwykle wprost irytujące, bo nie dostaje się za nie nic, a często trzeba komuś naprawiać cały ekwipunek. |
Alamar |
A pochwalę się kartką z MMX. Jak widać, gra czerpie całymi garściami z MM9 (bugi, "znaczki pocztowe", brak latania czy alchemii, 1000 Strachów, Erebos), więc nie mogło zabraknąć też resetu długości rozgrywki. |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 |
temat: [loading... please wait] Wasze wyniki w M&M | wróć do komnaty |