Witaj Nieznajomy!
|
temat: Inne komendy na forum komnata: Przeklęta Machina |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 | |
Dark Dragon |
Jak już niektórzy zauważyli na forum oprócz podstawowych komend są też różne inne oto przykład: dla wstawienia ramki: < fieldset style=color: kolor ramki; border-color: olive; border-width: 1px; border-style: solid; padding-bottom: 8px; padding-left:10px; padding-right: 10px;" > < legend > < img src= tu wstawiamy adres mini avatarka style="vertical-align: bottom; margin-right: 5px; border: 1px olive outset;" > < font color= kolor czcionki > < b > imię < /b >< /font >< /legend > Tekst < /fieldset > Liczby typu 10px to rozmiary naszej ramki, by ramka zadziałał trzeba usunąć kilka moich spacji. Jest też wiele innych komendy np. do migającego wyrazu (ja akurat nie znam tej komendy) Podawajcie w tym temacie inne unikalne komendy, które wy znacie. |
vinius |
już mamy taki temat - gdzieś na forum technicznym. chodzi Ci o ten skrypt: ? |
Dark Dragon |
Tak, o ten. |
Trang Oul |
Początek pierwszego posta w temacie o ramkach: >>Witam wszystkich Strażników oraz Starożytnych. Przykro mi, ale Mieszkańcy nie mają tu czego szukać. |
Acid Dragon |
Informuję, że ramki na Forum są zarejestrowane wyłącznie dla Strażników i Starożytnych. |
MCaleb |
Ja od siebie dodam, że nie radzę używać 'blinka', bo to bardziej przeszkadza niż pomaga (chyba, że dobrze użyte, w co wątpię). |
Seener |
Jak wstawić tabelkę? |
vinius |
Zobacz jakikolwiek kurs HTMLa w internecie :P google nie gryzie! |
Qui |
Biorąc pod uwagę fakt, iż wkrótce używanie tagów html stanie się tutaj niemożliwe, sugeruję nie fatygować się :P. |
Ginden |
A jak się robi linki? |
MCaleb |
Chwilowo się nie robi, chyba że Wielki Dwugłowy etc. etc. Łasic nie postanowi inaczej. |
Dragonar |
Jaka jest komenda, żeby zmienić wielkość czcionki? TUTAJ tego nie ma. |
Nemomon |
Najwyraźniej się nie da.. |
Altair |
To niepotrzebne. Niektórzy mieszkańcy i tak piszą wystarczająco niezrozumiałe posty. |
Dragonar |
Trang kiedyś tak zrobił. A jak np. zrobić inny kolor, niż ten różowy (fuchsia)? |
Trang Oul |
Użyłem tagu HTML, który obecnie jest wyłączony. |
Dragonar |
Szkoda...a co z tymi kolorami? |
Altair |
Kolory są raczej zarezerwowane dla Strażników i Starożytnych. Jeśli ktoś będzie je stosował bez umiaru powinien liczyć się z konsekwencjami. |
Trang Oul |
Podać nazwę innego koloru i modlić się, aby post nie został pożarty przez wściekłe łasice. |
Dragonar |
Znowu - szkoda. Wściekłe łasice - :> Użyję tylko trochę koloru białego do zaledwie kilku kresek. Mam takie pytanie: Czy można używać komend w swoim profilu? Czy wogóle się da? |
strona: 1 - 2 |
temat: Inne komendy na forum | wróć do komnaty |