Witaj Nieznajomy!
|
temat: [zgadywanka] Kolejne możliwe frakcje w Ashanie komnata: Komnata Cieni (Heroes VII) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 | |
orodreth |
Magowie uważają za wzór Sar-Elama mówiący, iż sami mogą stać bogiem tak jak smoki. |
Aniel |
Również obstawiam CYTADELĘ na mokradłach. Trzon: * ważka (latająca) * Jaszczurolud z dzidą * Skaven (szczurolud) z kuszą Elita: * Karakadon (odpowiednik starej Gorgony z H3 - tank) * Bagienny troll (chudy, zwinny, regeneracja, ulepszenie ma dwie głowy:P) * Jaszczuro-znachor (jakiś support) albo bagienna wiedźma. Champion: * Bagienne Monstrum (coś a'la behemot z wodorostów) * Nie mam pomysłu... basilisk? Tylko, że jest już wąż u Elfów. |
Górski |
A co mi tam, też chcĘ podać swoją wizję Bagiennej Cytadeli :p. Podstawa: Jaszczuroludzie - (jak napisał Aniel również widzę je z dzidą). Mięsożerna roślina - (wyobrażam ją sobie jak gralla Cytadeli, oczywiście by strzelała) Weżoludzie - (szybka jednostka służąca do zadawania obrażeń, wężoludziom dałbym tasak) Elita: Pterodaktyl(?) - a przynajmniej coś na jego kształt, oczywiście jednostka latająca Osetnica - kolejny strzelający roślinowaty, podobny do tej co w heroes 4 Jaszczuroczłek szaman - jednostka służąca raczej do wspierania lub rzucania uroki na przeciwnika Champion: Gargantuan - powolny tank z dużą wytzymałością Quetzalcoatl - Latający |
Baloq |
Ja obstawiam powrót Sanktuarium. Z drugiej zaś strony Meduza wylądowała z powrotem w Lochu, więc inną alternatywną frakcją może być Pustka, jednak jest to zbyt podobne do Nekropolii, Inferno i Lochu zarazem. Jako, że Ubi nie przedstawiło jeszcze jednostek neutralnych, jest możliwość powstania Wrót Żywiołów, kierując się tendencją trójkową. |
Wolfheart |
Ja się chyba też pobawie się w wymyślanie jednostek Cytadeli : Podstawowe: 1. Szczurolud/Szczurolud Zabójca (jednostka sabotująca) 2. Jaszczurolud/Raptilion (jednostka strzelająca) 3. Troll/Dziki Troll (jednostka bardzo nastawiona na atak) Elitarne: 4. Znachor/Zaklinacz (jednostka strzelająca i potrafiąca rzucać czary) 5. Drapieżna roślina/Krwawy kwiat (jednostka walcząca w zwarciu, podtruwająca wrogów) 6. Pierzasty Wąż/ Quetzalcoatl (jednostka latająca, walcząca w zwarciu) Czempioni: 7. Trzygłowy smok/Goryncz (latająca jednostka atakująca trzy cele jednocześnie) 8. Gargantuan/Upiorny Gargantuan (bardzo silna jednostka ze zdolnością miażdżenia wrogów) I jak wam się podoba? |
Górski |
Cóż podałem Cytadelę to może czas na Zakon Pustki ;p. Podstawa: Cień - przykład Wcielenie Koszmaru - przykład Pożeracz Dusz - przykład Elita: Upiór Pustki - przykład Strażnik Pustki - przykład Demon Nicości - przykład Czempioni: Upadli Bezimienni - przykład Wcielęta Pustki(?) - przykład |
Matheo |
Cytat: No właśnie!Magowie uważają za wzór Sar-Elama mówiący, iż sami mogą stać bogiem tak jak smoki. Łudzicie się, że będzie dodatek? W sumie nawet Heroes VI miało dodatek, a już wiadomo że siódemka sprzeda się lepiej. Przecież podczas głosowań na frakcje, Ubisoft zaznaczył, że przegrani definitywnie wypadają z obiegu i już nie wrócą. Zostaje więc tylko Sanktuarium, może będzie trochę bardziej cytadelowate. |
Nicolai |
@Up: A oni czasem nie powiedzieli, że przegrani nie pojawią się w DLC? O dodatkach nie było mowy :P |
Sobieski |
Z każdym kolejnym postem składającym się z 8 losowo wybranych słów (a już naliczyłem takich 5 w tym temacie) mam nadzieję, że Ubisoft pozostanie jednak na 9 frakcjach. |
Narxes |
Jeśli miałaby powstać jakaś całkiem nowa frakcja w Ashan to wydaje mi się, że choć Cytadela byłaby ciekawym dodatkiem w świecie Ashan to nie jestem przekonany, czy mogłaby wpasować się jakoś w towarzystwo takiej Twierdzy... Za to zamysł powstania z Wolnych Miast jakiejś frakcji wydaje mi się dobry. Jednak nie ze wszystkich Wolnych Miastach a z kilku/ kilkunastu, położonych na wschodzie, tworząc frakcję ludów powietrza, otwartych na świat, przyjmując każdego w swe progi, zjednoczonych pod patronatem Ylatha, oddanych pasji handlowania, poznawania, odkrywania itd. |
Andruids |
Osobiście, mój typ to bardziej lodowa Świątynia. Mógłby tam być Kirin, zdegradowany do elity, żeby było ciekawiej, Kappa, Śnieżna duszka i Nag. Championami mógłby być w końcu Księżycowy Feniks (bo czemu nie) i grający na bębnach demon wiatru nawiązujący do https://www.pinterest.com/pin/303359724874553071/ A oprócz tego można by wrzucić Trolla (albo Huldrę, jeśli za mało nam żeńskich jednostek) na bardziej nordycką modłę, żeby frakcja nie była całkiem zorientalizowana. |
AmiDaDeer |
Jako nowa frakcja w Ashanie najprędzej się chyba jednak pojawi coś bagienno-morskiego. Bohaterowie mogliby nawiązywać do H3, ewentualnie bohaterowie mocy byliby bardziej piraccy. Przykładowy line up zaś, również nawiązujący do HoMM3 (i częściowo HoMM4), mógłby wyglądać tak: Podstawa: Reptilion, Ważka, Ogr Elita: Troll, Osetnica, Gorgona Czempion: Modliszka, Potwór morski. To bardzo prawdopodobne, że będą zyskiwać poparcie fanňw poprzez nawiązania do starszych części. |
mr_R |
Ogr i modliszka nie pasują mi do tej koncepcji. Raczej widziałbym tam elfkę zaprezentowaną przez ubi, oraz lewiatana/bazyliszka (w formie węża). |
Matheo |
Cytat: Kto byłby Rasą Przewodnią tej frakcji? W HoMM 5-7 podział na rasy jest aż za bardzo wyraźny.
Jako nowa frakcja w Ashanie najprędzej się chyba jednak pojawi coś bagienno-morskiego. |
mr_R |
Piraci, elfy morskie i stworzenia, które ujarzmili/przyłączyły się do nich. |
CzaroMaro |
Od kiedy piraci są jakąś rasą? Lol, ja widzę tylko możliwość dla Cytadeli zrobionej na trzonie Jaszczuroludzi. |
Górski |
No to opisz swoją rasę jaszczuroludzi. Tym swoim lolem pokazałeś tylko swój poziom intelektualny. |
Haarald |
I sanktuarium i cytadelę miło by było zobaczyć. W cytadeli troll powinien być czempionem - wielkim paskudnym dzikim monstrum. |
orodreth |
Ja mam pomysł żeby była Cytadela pod nazwą Osada (Village). Wierzchowiec: Kazuar (Nielotny Ptak) Bohaterowie: Mocy Myśliwy/Traper/Herszt (Cheftain) Magii Mistyk/Rytualista/Wtajemniczony (Privyer) Jednostki Podstawowe - Kuroliszek (Scoffin) - Wij (Centipede) - Płazoczłek (Aphilian)z laską pod napięciem (prąd) Jednostki Elitarne - Reptilion (z łukiem) - Bagienny Troll - Duch bagien (Jungle Spirit - patrz na Grendel's Mother) Jednostki Bohaterskie Czarodziejski Smok (Fabulous Dragon) Grendel ("Olbrzym" Bagienny) Odziały Wojenne: Namiot medyka/Montaż pułapek/Upiorne Drzewo |
CzaroMaro |
Proszę bardzo, moja wizja Cytadeli na bazie Jaszczurów. Core Ważki (jednostka latająca) Jaszczury (pozycja wyprostowana, wyposażony we włócznie, którymi rzuca) Trująca ropucha (coś podobnego do tego, co mieliśmy w sanktuarium, tylko truje i może trochę bardziej odrażający wygląd) Elite Jaszczur (dobrze opancerzony, wyposażony w jakiś topór albo halabardę) Znachorka (rzuca spelle spowalniające, jakaś trutka albo heal) oczywiście rasa Jaszczuroludzie Wąż (coś podobnego jak mieliśmy np w Gothicu) Czempioni Wielki Krokodyl (może być sam jako jednostka albo z Jeźdźcem jakimś) Bagienny Stwór (sporych rozmiarów bestia na 4 łapach z dużą paszcz i pokryta jakimś błotem, szlamem itd) trochę jak triceratops Inne: Jaszczurzy łucznik, bagienny nietoperz. Pomysłów jest wiele, dużo jednostek zostało już zaprezentowanych przez samych fanów, więc nie problemu, żeby coś z tego sklecić. Ale wymyślanie jakichś wodnych elfów, albo piratów jako rasę xd (raczej już frakcje, jeśli coś) to jak dla mnie głupota. |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 |
temat: [zgadywanka] Kolejne możliwe frakcje w Ashanie | wróć do komnaty |