Witaj Nieznajomy!
|
temat: [VCMI/projekt] Miasto Logmar komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 - 3 ... 20 - 21 - 22 - 23 - 24 | |
Blaza |
Kolejny portret |
Drwal |
Wnioskuję po portretach, że rasą dominującą w mieście będą ludzie? Co do samej grafiki - na pewno wysokiej jakości. Wciąż jednak mam wątpliwości, czy w takiej formie będzie pasować to Heroes III. Odrobinę za mało realizmu chyba. ;) |
krasnolud99 |
Witam. Po jakże długim czasie oczekiwania, w końcu ujawniam wam (po raz trzeci) jednostkę Azylu - Zabójcę. Jeszcze zobaczymy, czy będzie na pierwszym poziomie, czy też na drugim, zapewne czas pokaże. Tak zaś prezentuje się jednostka Na razie sam model z teksturami, animacji na razie się uczę, ale niedługo możecie się jej spodziewać. Teraz info: 1. Jeśli jest to możliwe, pojawi się nowa jednostka w Kuźni "Matka Roju". Będzie to ogromny Lodowy Czerw spętany w łańcuchy, a jego specjalnością byłoby - no właśnie, produkowanie lodowych wijów podczas bitwy (ok. 2-4 na turę) oczywiście owe jednostki ginęłyby po bitwie. 2. Budynki do miasta miasta będą tworzone od początku. Będą stylizowane na architekturę wikingów. 3. Zabójca będzie jednostką walczącą w zwarciu, zaś Amitok przejmie rolę strzelca. 4. Niedługo zostaną udostępnione pierwsze biografie bohaterów, wraz z ich avatarami (autorstwa Blazy oczywiście). EDIT: A teraz pytanie: Jakieś propozycję na ulepszenie? (według mnie trochę chamsko to brzmi) Cóż, to wszystko. Liczę na ciepłe przyjęcie Zabójcy. :DDD Jeśli ktoś ma jakieś porady dotyczące ustawienia kości w jednostce to zapraszam tu, na hermesa lub przez jakiś inny komunikator. |
Drwal |
Wiadomo, że jednostka pozostawia sporo do życzenia, ale myślałem, że będzie gorzej. Główne uwagi: - odrobinę za długie nogi - górna część ciała powinna być bardziej masywna (specyfika Heroes III) - zbyt jednolite tekstury |
Mistrz |
@Krasnolud99 Prześledziłem proces twórczy twojej frakcji od samego początku i jestem pod wrażeniem wytrwałości i samozaparcia. Co do zabójcy to Drwal ma racje że jest trochę chudziutki i ma problem z proporcjami ale ogólnie jest naprawdę nieźle. Może warto trochę powzorować się na zabójcy z pierwszego Wiedźmina? Zabójca kojarzy się z czymś lekkim, hełmofon średnio mu pasuje. Również zabójca mutant to gotowy pomysł na ulepszenie: Proponuję nazwę elitarny zabójca i czy mógł byś zaprezentować line up na obecną chwilę? |
Blaza |
Narysowałem taki koncept miasta. Może się przyda do zrobienia modeli 3D, o ile się spodoba. |
Kammer |
Dół jakoś tak mi się kojarzy ze słowiańskim budownictwem. |
Fandor |
We wczesnym średniowieczu, zwłaszcza na pomorzu budownictwo słowiańskie i budownictwo wikingów mocno się mieszały, więc inspirując się tym okresem, śmiało można mieszać te dwie kultury, myślę że może to przynieść bardzo ciekawe rezultaty dla miasta. |
Nephretes |
Dobry szkic. Czy tylko ja poznaję "norse wonder" i chatkę z black and white 1? :P |
Blaza |
Starałem się inspirować kulturą wikingów, ale wyszło tak trochę pomieszane ze słowiańską. Jeszcze dorzucę podstawową wersje zabójcy, ulepszona jest na wcześniejszych stronach. |
Blaza |
Ulepszony amitok |
Blaza |
Ulepszony wij Zmieniłem oczy i usunąłem białe plamy. |
Drwal |
Ponownie dobra robota, tylko czemu między niektórymi "łapkami" jest coś białego? |
Warmonger |
Nieźle, choć gęba wija zbyt humanoidalna. Myślę, że podmiana oczu na robacze dużo by zmieniła. |
Blaza |
Fakt oczy robacze były by lepsze. To białe to zwykle niedopatrzenie a nie chciało mi sie tego już zmieniać. |
Blaza |
Podstawowy iluzjonista. |
Arcanus |
Art super, ale iluzjonista bardziej kojarzy mi się z takim bogatym szarlatanem, a nie odrapanym włóczęgą i może zamiast kosturu taka czarna różdżka? Dzięki temu bardziej by się wyróżniał. |
Drwal |
Jeżeli ma to posłużyć zrobieniu z tego modelu, to widzę jeden problem. Proporcje ciała są złe - w Heroes 3 tułów i głowa są mocniej niż naturalnie wyeksponowane (znaczy większe), a nogi stosunkowo krótkie. Na szkicu jest raczej odwrotnie. |
Kuririn |
Drwal: w Heroes 3 tułów i głowa są mocniej niż naturalnie wyeksponowane (znaczy większe), a nogi stosunkowo krótkie. A możne on ma protezy:P Tak czy siak, zgadzam się z przedmówcą. |
voncur |
Bo to przecie iluzja, albo po prostu zła perspektywa. Wystarczy dać pasek niżej, ale czy wtedy nie będzie bardziej jak jakiś wizzard/mag wyglądał? W sumie koncept mi się podoba. Wiecie, zamiast magi i innych czarów, wciska innym ludziom kit. Teraz właśnie wygląda tak badass'owato :P |
strona: 1 - 2 - 3 ... 20 - 21 - 22 - 23 - 24 |
temat: [VCMI/projekt] Miasto Logmar | wróć do komnaty |