![]() |
![]() |
![]() |
Witaj Nieznajomy!
|
![]() komnata: Podziemna Tawerna |
![]() |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 | |
![]() Drwal ![]() |
Z dala od sporu: 8-bitowa wersja utworu z Inferno (Heroes III) |
![]() Magiellan ![]() |
Ciężko mi włączyć się do dyskusji, w których herkach była najlepsza ścieżka dźwiękowa... W 1, 4 i 5 bardzo mało grałem i szczerze to nawet nie zbyt pamiętam, jak tam wyglądała sprawa z muzyką... W 2 swego czasu grałem bardzo dużo, ale z kolei już bardzo dawno i też słabo pamiętam... W herki 6 i 7 to w ogóle nie grałem, więc tym bardziej nic nie powiem... Niemniej mogę napisać, że podoba mi się ścieżka dźwiękowa w trójeczce... Najbardziej podoba mi się muzyka menu z wyborem scenariuszy, Inferno oraz wszystkie melodyjki do bitwy... Tak więc moim zdaniem pod względem muzycznym w trójce jest bardzo dobrze. |
![]() Yaaqob ![]() |
Skoro mowa o nostalgii i ośmio-bitówkach... Undertale soundtrack ;) |
![]() Szaman ![]() |
Widzę że poruszyłem niebo i ziemie:) Taka fala hejtu co się wylała że hej. Jednakże w moim odczuciu, Romero, gdzieś się zatracił z współpracy z Ubisoftem. Być może poprawi się jak znajdzie się inny wydawca? Who know's Kastore: To może poszukaj jeszcze raz, tym razem uważnie i nie przypisuj ludzkiej życzliwości jakiejś dziwnej dwulicowości i sprzedania się korporacji. Jak dla mnie to trochę żałosne. ![]() |
![]() Andruids ![]() |
Szaman: Nie, po prostu napisałeś coś głupiego i oderwanego od rzeczywistości. To się zdarza.Widzę że poruszyłem niebo i ziemie:) Szaman: Widziałeś mój poprzedni post?
Być może poprawi się jak znajdzie się inny wydawca? |
![]() Szaman ![]() |
Wy też zrobiliście jeden konkretny błąd w tym całym hejcie na mnie. Mówiąc zła/dobra muzyka nie mam na myśli, że konkretny dźwięk/instrument, nie pasuje do xyz pozycji ze ścieżki dźwiękowej. Kierując oceną, nie kieruję się z góry przyjętymi schematami. Słuchając dzisiejsze utwory Romera, nie znajduje już "tego" czegoś, co miały utwory np: z H2/H3. (poza wyjątkami z V i VII). Ile w tym nostalgii, a faktycznego stanu rzeczy? Trudno mi powiedzieć. Czasami mnie zadziwiacie swoją schematycznym myśleniem. Gra/muzyka/film/cokolwiek w moim rozumowaniu nie musi być logiczne/spójne/przemyślane, tylko "dobre", a jest to słowo dość ogólne i subiektywne, że pozostawia pole do popisu mi. Logicznie, hot dog kupiony w restauracji powinien być lepszy od hot doga z przydrożnej butki, a może być całkowicie inaczej. Sorki za offtop... ale przełamcie tradycyjne konwencje/założenia. Jak coś 1000 osobom coś się podoba, to nie oznacza ze to samo musi mi się podobać i trzeba z góry zakładać, że jestem hejterem/żałosny/trollem/prowokatorem, itp. |
![]() Kastore ![]() |
Szaman: Jakimi schematami?Kierując oceną, nie kieruję się z góry przyjętymi schematami. Szaman: Jakie tradycyjne konwencje? I owszem nie musi się podobać, ale jest różnica między "ścieżka dźwiękowa nie podoba mi się" a "ścieżka dźwiękowa nie podoba mi się, bo dwulicowy kompozytor się sprzedał korporacji, która każe mu tworzyć słabe tracki". :/Sorki za offtop... ale przełamcie tradycyjne konwencje/założenia. Jak coś 1000 osobom coś się podoba, to nie oznacza ze to samo musi mi się podobać i trzeba z góry zakładać, że jestem hejterem/żałosny/trollem/prowokatorem, itp. Btw. Szaman: Graj w totka. ^^
Może wiele mnie tu zjedzie, ale... |
![]() dvoytek ![]() |
Kastore: HejtSzaman, z całym szacunkiem, ale masz małe pojęcie o czym mówisz. Nie wiem, zajmij się czymś innym. Lord Baffourd: HejtSzamanie, kompozytorom przez lata zmienia się odrobinę technika i instrumenty (lub sample), ale to nie znaczy że nagle tracą talent, albo się sprzedają. Szaman: Konstruktywna krytyka XDdla mnie Romero się sprzedał Ubisoftowi(..) Pewnie Ubi dał mu questa w spamowaniu na YT i lajkowaniu komentarzy, wszystkiego, co wyszło spod "ucha" Ubisoftu, pewnie by zwiększyć sprzedaż. |
![]() Kammer ![]() |
Ja tam proponuję, by po prostu wrzucić utwory, które uważa się wartościowe. To może ja zacznę od H5. Grass theme Sylvan theme Haven theme Hayven theme :P |
![]() Yaaqob ![]() |
Heroes 2 - Sorceress Town Theme Heroes 4 - Preserve (Nature) theme Heroes 4 - Floating Across Water Heroes 4 - Grasslands Theme P.S. Jak wstawiacie filmiki z Youtube bezpośrednio do posta? PS2 @Kammer - Hayven theme to nie przeróbka,, Lacrimosa dies illa" Mozarta? ;) |
![]() Szaman ![]() |
Kastore: tzw. podatek od głupoty... kiedyś odkładałem, ale partnerka znalazła inne zastosowanie środków na ten "podatek" ^^
Graj w totka. ^^ |
![]() Kammer ![]() |
Yaaqobie, dzięki za temat Preserve, przypadł mi do gustu. No i przypomniałeś mi o jednym utworze z H4, który mi się spodobał (a poznałem go dzięki Syrenom z Cmentarza): Chaos theme Co do tematu Przystani - nie mam bladego pojęcia, ja to identyfikuję jako utwór z H5, nie znam poprzedników/źródeł. |
![]() Godzilla ![]() |
Motyw Twierdzy z Heroes 7. |
![]() Kastore ![]() |
IMO najlepszy motyw trawiasty w serii: IMO najlepszy motyw kampanijny w H3: I taki tam bonus z pięćdziesieciosekundowym build upem: |
![]() Yaaqob ![]() |
@Kammer Dla porównania: Lacrimosa Mozarta @Kastore Grasslands theme z H2 - klawesyn! Jeej! :D ;) Dorzucę na razie jeszcze tyle: Heroes 3 - Rampart theme Heroes 3 - Stronghold theme Heroes 4 - Stronghold (Might) theme |
![]() desmond ![]() |
Jako ciekawostkę wrzucam muzykę z bety Heroes V: motyw Przystani (to samo co w ostatecznej wersji, ale wokal angielski) motyw Nekropolis (zupełnie inny utwór, niestety link do pliku, a nie do bezpośredniego odsłuchania) A moje ulubione utwory są z drugiej części, w szczególności: - motyw morski - motyw śnieżny |
![]() Kastore ![]() |
Yaaqob: Nie jest tajemnicą, że Romero bardzo dużo zapożyczał w swojej twórczości z dorobku innych artystów.Dla porównania: Lacrimosa Mozarta Yaaqob: Akurat klawesyn to wręcz instrument wiodący w H1-3.
@Kastore Grasslands theme z H2 - klawesyn! Jeej! :D ;) |
![]() Yaaqob ![]() |
Kastore: Sic, ale tę, ,Lacrimosa" to, zdaje się, żywcem skopiował od Mozarta i przerobił. ;)Nie jest tajemnicą, że Romero bardzo dużo zapożyczał w swojej twórczości z dorobku innych artystów. Kastore: Wiem. Ale jestem fanem tegoż instrumentu i stąd moje emocjonalne, ,jeej!" ;D
Akurat klawesyn to wręcz instrument wiodący w H1-3. |
![]() Mirr Skulblodh ![]() |
Moim zdaniem Heroes III posiada najlepszy soundtrack, którego charakter (soundtracku i gry) oddaje przywołany wcześniej Rampart Theme i Grass Theme. |
![]() Yaaqob ![]() |
Niezapomniany Knight town theme z Heroes 1. :) ;) |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 |
temat: Muzyka w serii HoMM i MM |
![]() |