Witaj Nieznajomy!
|
temat: [WoG, ERA] Skrypty ERM komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 ... 81 - 82 - 83 | |
Kryształowy smok |
Jak się wejdzie do WoGowego obiektu, to stwory atakują. Jaki mam wpisać skrypt? Może ktoś mi poda linka do polskiego erm-help? |
Trang Oul |
Niestety, nie ma polskiego ERM help. |
Altair |
@Kryształowy smok: Jak się wejdzie do WoGowego obiektu, to stwory atakują. Jaki mam wpisać skrypt? Tak... Nie ma polskiego ERM HELP, ale jak jestem w trakcie Tworzenia poradnika ERM, na razie gotowych jest kilka rozdziałów. Co do twojego pytania samo wywołanie walki to: !?OBt/p; !!HE-1:Tv998/v999/v1000/x/y; t - typ obiektu p - podtyp obiektu gdzie x to nr potwora y licza potworów |
Kryształowy smok |
Jak się wejdzie na pole lub na obiekt, to się pojawi pole lub obiekt. Co mam zrobić? |
Altair |
@Kryształowy smok: Jak się wejdzie na pole lub na obiekt, to się pojawi pole lub obiekt. Co mam zrobić? Mógłbyś tak trochę jaśniej, bo nie mogę cię jakoś zrozumieć. |
Kryształowy smok |
Odpowiedź. Przykład: Wchodzisz do budynku "ulepszony fort na wzgórzu" i pojawia się pole przed budynkiem "trawa". Albo: Po 5 dniach pojawia się pole "bagna" na wodzie. |
Altair |
Oto skrypt:
t - typ obiektu p - podtyp obiektu x, y, z - wspórzędne miejsca tg - typ terenu (0...9) np 2 - trawa, 4 - bagna pg - podtyp terenu |
To-ja |
Gdzie trzeba wpisać, żeby działało? |
Kryształowy smok |
Podaj jeden DZIAŁAJĄCY przykład. |
Altair |
@To-ja: Gdzie trzeba wpisać, żeby działało? Już odpowiedziałem na twoje pytanie kilkanaście postów wcześniej. (A dokładniej 29 postów wcześniej) :) @Kryształowy smok: Podaj jeden DZIAŁAJĄCY przykład. Oto przykład (dla fortu na wzgórzu) na polu 3,2,0 pojawi się teren "bagna":
Aby przed budynkiem pojawiło się to pole:
|
To-ja |
Kiedy bedzie dostepny twój poradnik ERM? |
Altair |
Jak go skończę :) (a przynajmniej cześć dla bardzo początkujących) oraz jak Acid udostępni mi trochę zasobów. Na razie gotowych jest kilka rozdziałów brakuje jeszcze kilku przykładów i sprawdzenia czy nie ma błędów. A ja przez ostatni miesiąc nie miałem zbyt wiele czasu. Teraz zabieram się do pracy. |
Kryształowy smok |
A co trzeba zrobić, jak się wejdzie na pole, to pojawi się pole "trawa". Próbowałem: ZVSE !?LE1/0/0; !!TR1/1/0:T2/2//////; Ale nie działa. Co mam wpisać? Jaki mam wpisać skrypt, żeby halabardnika ulepszać do paladyna? Słyszałem, że ktoś wpisał skrypt, żeby zjawę ulepszać na ducha. www.acid.iconrate.net nie działa. |
Altair |
Spróbuj: ZVSE !?LE1/0/0; !!TRv998/v999/v1000:T2/2//////; to "powinno" zadziałać Halabardnika do paladyna?, ale w forcie na wzgórzu czy chcesz ustawić taką umiejetność specjalną (np. jak Gelu)? EDIT: w mieście to trochę skoplikowane. Coś podobnego jest w skrypcie uniwersalne ulepszanie stworzeń w opcjach WoGifikacji. No chyba, że chcesz pikiniera do paladyna (ale wtedy nie da go się ulepszyć do Halabadnika) EDIT2: miejce pojawienia się pola określasz x,y,p : !!TRx/y/p:T2/2//////; |
Bloodhawk |
Witam. Mam pytanie. Wgrałem sobie "Nowe ulepszenia" z Kwasowej Groty i mi skasowało wcześniej edytowane przeze mnie skrypty 37 i 50. Już sobie wszystko pozmieniałem na swoje, tylko mam problem z Reptilionami. Mianowicie chcę, aby strzelali dwa razy od 0 poziomu doświadczenia. Jakimś cudem jakieś 7 miesięcy temu udało mi się to zrobić, ale teraz za Chiny nie mogę sobie poradzić. Czytałem trochę na forum, pod opcją F5 w ERM Scripterze, ale zawsze albo wyskakuje mi błąd, albo strzelają nadal raz, albo łaża i nawalają sztyletem. Z góry dziekuję i pozdrawiam. Bloodhawk |
Acid Dragon |
Co do skryptów 37 i 50 - to niestety ich zmodyfikowane wersje musiały znaleźć się w Nowych Ulepszeniach ze względów kompatybilności. Informacja o tym znajduje się na stronie. Natomiast co do reptilionów - obawiam się, że to również sprawka Nowych Ulepszeń - po prostu w skrypcie przemyciłem drobną modyfikację reptilionów i jaszczuroludzi - po prostu sam uznałem, że lepiej, by zdobywały to podwójne uderzenie wcześniej, ale nie aż od pierwszego poziomu. Skrypt Nowych Ulepszeń jest ładowany jako ostatni i dlatego jednocześnie wyłącza wszelkie twoje modyfikacje. Aby to rozwiązać, edytuj skrypt 99 i zmodyfikuj linie 519 i 521 według swojego uznania. |
Bloodhawk |
Ok, dzięki. Skasowałem linie z reptilionami i wszystko ładnie chodzi. Twój skrypt jest super - oby takich wiecej na stronce :) . Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam :) . Bloodhawk |
Kryształowy smok |
W mieście bez nowych ulepszeń. A co mam zrobić, żeby określić miejsce "pojawienia się tego pola"? Ten w edytowaniu już próbowałem. A co mam zrobić, że jak minie 10 dni, to na wodzie pojawi się pasek terenu "bagna", od pola 20-10-0 do pola 20-18-0? Altair, nie działa mi wytwórnia mitrilu, czy to jest ten kocioł rtęci? W swoim poradniku opisz magiczne karawany, "własne" obrazki w oknie tekstowym. |
Altair |
To już trochę trudniejsze. Mogę napisać, ale wytłumaczenie tego tobie jak to działa przechodzi moje możliwości :P. Po za tym ten skrypt byłby znacznie dłuższy niż poprzednie przykłady. W moim skrypcie "kopalnia" mithrilu to ta "niebieska skała". Ale radzę ściągnąć najnowszą wersję skryptów z mojej strony. Poprawiłem drobne błędy, które były w poprzednich wersjach skryptów. Jeśli ktoś je zauważył :P . |
Kryształowy smok |
Opisz, jak mam dodawać do komunikatu własne obrazki. Tak zrobiłeś z tymi kryształami z Heroesów 4. |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 ... 81 - 82 - 83 |
temat: [WoG, ERA] Skrypty ERM | wróć do komnaty |