Witaj Nieznajomy!
|
temat: [H3/projekt] Rebelion of Mercyless (lizards town) komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 | |
Goldenraz |
Jeśli wyjdzie VCMI to pewnie dodanie nowych miast będzie tak łatwe, że nawet programisty nie będzie trzeba. |
Mitabrin |
Acid Dragon: Czyli nawet tego nie macie, bo widać, że portret ma złą paletę barw i dlatego częściowo jest transparentny (w lewej dolnej części widać tylko tło H3). Cóż dopiero zaczynam zabawę ze skryptami erm(już poprawiłem tą paletę barw w portrecie). Goldenraz: Jeśli wyjdzie VCMI to pewnie dodanie nowych miast będzie tak łatwe, że nawet programisty nie będzie trzeba. Z tego co słyszałem to w WoG'u 3.59 ma być możliwość łatwego dodawania własnych jednostek(więć w zasadzie obojętnie jak co wyjdzie to nie będzie trzeba programisty). |
Drwal |
Cytat: Problem w tym że mówię ci że nie mamy nic co nam się udało dodać do gry Oj to raczej projektowi dobrze nie wróży, tak się chwaliliście że będzie inaczej niż z HotA, a tymczasem przed wami jeszcze większe problemy, im podobno udało się sporo wstawić. Cytat: Z tego co słyszałem to w WoG'u 3.59 ma być możliwość łatwego dodawania własnych jednostek(więć w zasadzie obojętnie jak co wyjdzie to nie będzie trzeba programisty). Skoro liczycie na Wog 3.59 to w zasadzie strażnicy mogą zamknąć już temat. |
Goldenraz |
Poza tym dodanie jednostek, a dodanie miasta to dwie różne rzeczy. Co innego zamiana, ale wtedy miasto musiałoby być super dopracowane i poprawnie zrobione, a tego w WoGu pewnie nie będzie (choćby przesuwanie budynków). Cóż, powodzenia |
Cytat: Jeśli wyjdzie VCMI to pewnie dodanie nowych miast będzie tak łatwe, że nawet programisty nie będzie trzeba. A skąd taki wniosek, że będzie łatwe? |
vinius |
Życzę powodzenia. Proponuję zamknięcie tematu na 12 miesięcy, za rok otwarcie - jak już coś sensownego dodane to zostawić, jak nie - na kolejną kwarantannę ;P Panowie, bierzecie się do całego moda, a nie potraficie dodać portretu postaci? Niestety, nie mogę wróżyć nic dobrego. |
Goldenraz |
Dla mnie żadna filozofia dodać miasto do gry mając kod źródłowy. Widzisz skąd gra ładuje miasta, jak ładuje, gdzie trzyma pliki do nich, co robi z tymi plikami... |
MesioII |
Zaczęliśmy ten projekt na wczesnym etapie naszego rozwoju, prawda, ale to właśnie taka profesjonalna produkcja daje nam szansę nauczyć się na prawdziwych błędach i szybko się rozwinąć, a praca w drużynie zmniejsza brzemię obowiązku każdego członka(Chociaż w naszym przypadku zbyt bardzo). Obecnie jedyne czego nam brakuje, to morale, bo jak będzie gotowy projekt, to i nawet programista się znajdzie. |
Goldenraz |
Jak dla mnie drużyna potrzebna jest do motywacji. Łatwiej się coś robi, gdy ma się z kim omówić pomysły, sprawy techniczne. Wiem dobrze na swoim przykładzie ;) Programistę jak chcecie znaleźć? Do zmian gry bez kodu potrzeba dużych umiejętności, więc, jak dla mnie, albo potrzebujecie zrobić coś, czego nikt inny przed wami nie zrobił = reverse engineer - jak Acid pisał, mało który programista zna się na tym, albo wystarczy wam to, co ludzie robili przed wami, a do tego programisty nie trzeba. |
MesioII |
Mam na myśli, że programista znajdzie się z czasem, jeśli zachęcimy go gotowym projektem. Już nawet jedna osoba na naszym forum zadeklarowała się jako osoba poprawiająca morale i wydajność naszych członków :) |
Ginden |
Cytat: Ludzi znających się na reverse engineeringu jest wbrew pozorom nawet dużo, tylko jak ich przekonać? No i trzeba znaleźc kogoś, kto potrafi to w stopniu ponadpodstawowym. :P
Programistę jak chcecie znaleźć? Do zmian gry bez kodu potrzeba dużych umiejętności, więc, jak dla mnie, albo potrzebujecie zrobić coś, czego nikt inny przed wami nie zrobił = reverse engineer - jak Acid pisał, mało który programista zna się na tym, albo wystarczy wam to, co ludzie robili przed wami, a do tego programisty nie trzeba. |
MesioII |
Wykupmy mu konto premium na rapidshare! xd |
dragon99919 |
Ja osobiście bardzo oczekuję tego dodatku (modu). :D Fajnie byłoby zagrać Lizzard Townem, ale nawet miasto duchów ze "sklejankami" nie byłoby złe. :D A szczególnie jednostka poziomu 7-ego. Tylko trochę podrasowania by się przydało i tyle. :P Trzymam kciuki za ten projekt. :) |
MesioII |
Dzięki ;) |
dragon99919 |
Wciąż szukacie programistów? Mogę zaoferować swoją lekką pomoc. :D Szczegóły na GG. 11219483 |
Mroczny Łowca |
Hah... Ile mi zapłacicie bym uwierzył, że ten projekt będzie zrealizowany? Nie jestem jego przeciwnikiem, ale zawsze byłem realistą. A realia są takie, że, jak to lubi czasem powiedziec moja ciotka, "Ch*j z tego będzie, moi kochani". |
MesioII |
Zawsze można spróbować |
AmiDaDeer |
A próbujcie. Najwyżej staniecie się pośmiewiskiem jak ja. :P |
Altair |
Mroczny Łowco za swoją wypowiedź otrzymujesz klątwę (IMO gwiazdka w tym wypadku niewiele tu zmienia). Uważam, że jawnie złamałeś punkt II 1e Konstytucji Kwasowej Groty. Na przyszłość proszę o powstrzymanie się od podobnego typu komentarzy. |
MesioII |
Hobbicie, nikt nie będzie się z nas śmiać bo ani nikomu nic nie obiecujemy ani się wielce nie chwalimy naszym projektem. |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 |
temat: [H3/projekt] Rebelion of Mercyless (lizards town) | wróć do komnaty |