Witaj Nieznajomy!
|
temat: [H3/projekt] Rebelion of Mercyless (lizards town) komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 | |
MesioII |
Osobiście ja Barrow nie wymyśliłem i nie odpowiadam za koncepcje tam wykorzystane. Musicie zapytać Trashida(Chyba to on wymyślił Barrow) A LT mówiłem już ze będzie w pustynnym klimacie(najprawdopodobniej perskim) i dodane zostaną nowe nie-gadzie jednostki. Jakieś pytania? |
Dragonar |
MesioII: Tak. Można prosić o więcej screenów? :P
Jakieś pytania? |
MesioII |
Jeszcze nie mamy wersji beta więc niby skąd screeny? |
vinius |
Z wersji alpha po prostu. Kolega chciały zobaczyć, jak wyglądają jednostki na polu bitwy, portrety bohaterów w użyciu czy podmienione budynki w mieście. |
MesioII |
To miał być sarkazm? ^^ |
Nie_mam_nicka |
Ehh, nie rozumiem zawziętości niektórych w naleganiach na screeny ;]. Chłopaki pokazały że potrafią zaanimować wiele stworów (w przeciwieństwie do 90% projektów, które kończą się na statycznych ilustracjach) i tworzyć budowle w 3D, a że zmienili koncept to chyba dobrze (Aczkolwiek Mezoamerykańska architektura, jak w MM8 bardziej by pasowała xP, z drugiej strony Persja, po Bizancjum to mój ulubiony Azjatycki kraj ;3)? Stworzenie Defa odkąd posiadamy DefTool to kwestia kilku minut, więc każdy może sprawdzić stwory u siebie, skoro pokazano wszystkie klatki. Z najnowszych prac pokazano Sage/Mędrca Jaszczuroczłeka, o ile się nie mylę? Barrow - Proponuję zmianę konceptu na architekturę Rzymską/Bizantyjską i osadzenie całego miasta w klimatach podniebnych (Wiem że HoTA coś takiego planuje, ale ani widu, ani słychu o czwartym mieście). Przykro mówić, ale z jednostek Barrow dobrze wygląda tylko Demonic Soul (Ukłon w stronę twórcy, bardzo pięknie połączone jednostki [Chociaż kilka błędów w kolorystyce czasem widać]), co do Ognika/Żywiołaka Światła - Niejaki wog_edn zrobił już coś podobnego (Do swojego martwego miasta Soutchwatch), według mnie nie ma sensu tworzenie takich jednostek (Ani ripowaniu grafiki z Little Fighter 2 ;P), ponieważ idealnego Ognika mamy w Might and Magic 7/8. Morpher - Koncept ma ciekawy (Myślałem nad czymś takim przy moim Liczyrzepie), ale efekt "zmiany" zripowany z LF2 psuje całą jednostkę. |
Kirin |
A ja mam inne pytanie: co to znaczy mercyless? Możliwe, że to jakiś wasz neologizm, ale jeśli miało to być słowo wywodzące się od bezlitosności, to powinno brzmieć ono merciless. A tak poza tym życzę wam krytycznego błędu DefMakera DefToola, czy czego się tam teraz życzy zamiast połamania nóg. EDIT:Skoro tak mówisz... |
MesioII |
Kiedy robiłem to logo tego nie wiedziałem, a teraz już nie mogę tego naprawić ^^ A zamiast połamania nóg możesz nam życzyć spalenia kompa ze wszystkimi danymi naszego projektu :) |
Dragonar |
Przeklęty DefMaker odszedł już dawno. :P Dziś jest już DefTool - o wiele praktyczniejszy, lepszy i bardziej rozbudowany program do plików *.def. |
Mitabrin |
Po pierwsze chciałbym przeprosić za brak polskich znaków w tym poście, ale pisze to na pcecie który nie obsługuje polskich znaków(obiecuje ze jak znowu będę miał dostęp do polskiego windowsa to zedytuję post). Cóż, dużo osob nie wie trochę o nowym Barrow, na razie nie ma o czym pisać ale to miasto będzie czymś w stylu nowej wersji Warlock z heroes I i II Chyba w mym poście nie napisałem kogo potrzebujemy w teamie, wiec napisze że głównie przydał by nam się programista(chociaż osobą robiącą jednostki tez nie pogardzimy) Co do screenów, cóż w prawdzie na naszym forum tego jeszcze nie napisałem ale aktualnie robię defy kilku jednostek(staram sie je zrobić najładniej jak mogę) i jak skończe to zrobimy pewnie kilka screenów(a nawet animacje pokażemy). @edit jak obiecałem tak zrobiłem |
vinius |
E, jak wam się Warlock od nowa uda, to gratuluję. I powodzenia życzę. Tyle, że wszystkie jednostki z tego zamku zostały już wykorzystane w innych twierdzach. EDIT: Ale w H2 został przekolorowany na zielono-czerwono-czarnego :P |
MesioII |
Hehe nikt przecież nie ma fioletowego smoka(Czarodziejski jest fioletowy, ale to jest jednostka neutralna) :D |
Mitabrin |
Korrigan: Cóż... jakiś czas temu napisaliśmy że zmieniamy klimat miasta i jednostki(będą "niejaszczurki", natomiast same jaszczury będą się różnić od tych co istnieją wyglądem).Dla mnie jakoś bardziej trafia koncepcja Barrows niż LT (trochę dubluje cytadelę). Choć jakieś niejaszczuroludzkie jednostki, niebłotny klimat.. Vinius: E, jak wam się Warlock od nowa uda, to gratuluję. Nie chcemy zrobić nowej wersji miasta warlock, po prostu chcemy z barrow zrobić miasto które by do niego nawiązywało(inspirujemy się tym miastem). NMN: Mezoamerykańska architektura, jak w MM8 bardziej by pasowała Nie zdecydowaliśmy się na architekturę mezoamerykańską, ponieważ już i tak dość dużo osób mówi, że nasze miasto jest zbyt podobne do cytadeli, której zamek jest w takich klimatach i jaszczur którego robię wygląda zupełnie inaczej od cytadelowej jaszczurki. NMN: Proponuję zmianę konceptu na architekturę Rzymską/Bizantyjską i osadzenie całego miasta w klimatach podniebnych (Wiem że HoTA coś takiego planuje, ale ani widu, ani słychu o czwartym mieście). Co do miasta barrow to zakładaliśmy, że będzie to coś w stylu miasta w gotycko-romańskich klimatach(miasto było by ruiną romańsko-gotyckiej katedry wybudowanej w skale). btw. w barrow w ogóle pewnie nie będzie smoka @edit dzięki Władco(Chodziło o to, że nie wiedziałem jak się w tym forum cytuje innych.) |
Dragonar |
http://www.forum.acidcave.net/topic.php?TID=519 |
Mitabrin |
Władca Smoków, aka Dragonar: MesioII: Tak. Można prosić o więcej screenów? :PJakieś pytania? Vinius: <głęboko wzdycha> <bierze wielki łyk piwa z tawerny "Oddech Smoka"> W najbliższym czasie(czyt. tegoż dnia) nie będę miał pewnie czasu, ale postaram się coś skleić z tego co mam(screeny prezentujące to o czym mówił Vinius).
Kolega chciały zobaczyć, jak wyglądają jednostki na polu bitwy, portrety bohaterów w użyciu czy podmienione budynki w mieście. |
MesioII |
Jak wam tak zależy, to możemy przeznaczyć trochę naszego cennego czasu, przez większość z nas wykorzystywanego w 99% do op***dalania się na lewo i prawo przy piwku pod drzewem i skleić wam jakiegoś fake'a, albo możecie zaczekać na beta. Jak ja lubię być szczery do bólu :) |
Dragonar |
Nie możecie zrobić po prostu screena z tego co już faktycznie w grze macie? Włączasz grę, gdy na ekranie widać jakieś nowości z waszego dodatku, naciskasz ten klawisz obok Scroll Lock, potem wklejasz w okno programu graficznego, np. Painta, zapisujesz. :P |
Alamar |
Cytat: Ooo... nowy sposób na robienie screenów? :P
naciskasz ten klawisz obok Scroll Lock |
MesioII |
Problem w tym że mówię ci że nie mamy nic co nam się udało dodać do gry, a screeny umiem robić odkąd ukończyłem 7 lat :P Chociaż Mitabrinowi udało się już podmienić jeden portret bohatera :P http://www.fototube.pl/pictures/screenshoet0053.bmp |
Acid Dragon |
Cytat: Chociaż Mitabrinowi udało się już podmienić jeden portret bohatera :P Czyli nawet tego nie macie, bo widać, że portret ma złą paletę barw i dlatego częściowo jest transparentny (w lewej dolnej części widać tylko tło H3). Nie powiem, żebym się tego nie spodziewał, ale przy takim podejściu to Wam nie programista, a cud jest potrzebny, żeby cokolwiek do gry dodać. Najpierw trochę się nauczcie podstaw, potem myślcie o dodaniu nowej animacji do gry, a gdzieś za jakieś 2 lata (mówię serio) myślcie o pierwszym projekcie miasta. |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 |
temat: [H3/projekt] Rebelion of Mercyless (lizards town) | wróć do komnaty |