Witaj Nieznajomy!
|
temat: [ważne] VCMI komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 - 3 ... 130 - 131 - 132 | |
Dragonar |
VCMI Project - Heroes 3: WoG recreated http://vcmi.antypika.aplus.pl/forum/portal.php Tu można porozmawiać o tym projekcie. Wyszła już wersja 0.7. Dlaczego nie ma o tym newsa? Co sądzicie od nowej wersji? |
Dragonar |
Mam pytanie - czy w VCMI są jakieś nowości? Wiem, że to nie mod, czy dodatek. Przydałaby się ikonka i licznik Mithrilu na dole ekranu... |
Dragonar |
Nivelus: W pełni grywalna będzie pewnie wersja 1.0.
Ja tam wole czekac do pelnie grywalnej wersii :) |
Kirin |
Władca Smoków: Bo Acid i inni grają w Real Life?
Dlaczego nie ma o tym newsa? |
Altair |
Władca Smoków: Dlaczego nie ma o tym newsa? Dlatego, że Altair pracuje i ma czas jedynie w weekendy. Jeszcze dziś się pojawi stosowny news. Na przyszłość proszę nie zadawać głupich pytań. ;P Widzę, że w całej komnacie muszę zrobić gruntowne porządki. |
Trang Oul |
Ten temat bardziej pasowałby do Sali Bohaterów. Jak na razie VCMI to tylko niepełne H3, a nie WoG. |
Tarnoob |
Łaczkolwiek do instalacji wymaga WoG-a i jest projektem fanowskim, więc MSZ pasuje tutaj doskonale. |
Zombie |
Jeśli mogę to Tak z ciekawości zapytam. Ilu ludzi to robi? Czy to jest codziennie robione? Projekt mi się podoba a jak wam się uda to będziecie największymi Polskimi bohaterami świata.he |
Ginden |
666 ludzi. A robią to tylko w wtorki podczas pełni księżyca, wcześniej nasmarowawszy klawiaturę krwią niewinnych. Przepraszam, nie potrafiłem się powstrzymać. |
Dragonar |
http://antypika.aplus.pl/vcmi/forum/portal.php http://heroes.net.pl/nowina/2648.html Wyszło VCMI 0.71. :) |
konicki |
ja widziałem chyba 0.73 |
Drwal |
VCMI 0.73 można ściągnać z oficjalnej strony projektu. |
konicki |
właśnie nie byłem pewien bo ja nawet nie wiem do czego VCMI służy xD |
Drwal |
Na polskiej stronie Woga w dziale news znajdziesz dokładne informacje o kolejnych powstałych już wersjach VCMI |
Warmonger |
Jednakowoż najbardziej aktualne informacje znajdują się na naszym forum. 0.74 wychodzi pierwszego października, czyli już w najbliższy czwartek :) Zadbałem o to, żeby kolejna paczka zawierała wystarczająco dużo nowości. |
Drwal |
Warmongerze, wiem że moje pytanie jest bardzo nielubiane przez twórców, ale może zdradzisz nam na kiedy planujecie (jeśli macie oczywiście jakieś założenia) wydanie ostatecznej wersji VCMI (1.0)? |
Mitabrin |
Przeczytaj sobie piąty post od dołu Drwalu. |
Warmonger |
Założenie jest takie, że gra przed wydaniem musi być w pełni ukończona i grywalna. Do implementacji zostało jeszcze kilka funkcjonalności H3, całe mnóstwo WoGa no i oczywiście różne dodatkowe opcje oraz udogodnienia. Z dobrych wiadomości nadmienię tylko, że projekt jest otwarty i każdy może się doń przyłączyć. Ogólnie wymienię tu, czym można się zająć: Programowanie - tego nigdy dość -C++: multiplayer, GUI obiektów oraz menu uwzględniajace nowe opcje, wsparcie dla modów, AI, dowolny inny niedopracowany fragment gry -Skrypty Lua lub Python -Wsparcie dla ERM lub chociaż dogłębne rozumienie tego języka i jego niedoskonałości Grafika: -Wykonanie lub udoskonalenie dowolnych istniejących grafik w 32-bitowej głębi kolorów, najlepiej z uwzględnieniem kanału alfa -Nowy interface dla nowych modułów gry - zarówno projekty, jak i grafika -Lepszy design wysokich rozdzielczości Poza tym wszystko, co chcielibyście widzieć w grze i potraficie to wykonać lub chociaż przedstawić dobry projekt. Dobrych pomysłów nigdy nie za wiele. Testerzy są również mile widziani. |
Mitabrin |
Mam takie drobne pytanie... Wszystkie screeny VCMI, które widziałem były w większej rozdzielczości, czy w finalnej wersji będzie można korzystać z normalnej rozdzielczości Hirołsów czy będzie dostępna tylko nowa? |
Warmonger |
Jasne, możesz wybrać dowolną rozdzielczość wedle uznania. |
strona: 1 - 2 - 3 ... 130 - 131 - 132 |
temat: [ważne] VCMI | wróć do komnaty |