Witaj Nieznajomy!
|
temat: [ważne] VCMI komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 ... 130 - 131 - 132 | |
Warmonger |
Zgodnie z planem pojawiło się VCMI 0.85. W porównaniu z powyższą wersją zawiera mniej błędów, zwłaszcza tych poważnych. Zachęcam do ściągania i testowania nowych funkcjonalności! |
Kuririn |
Witam :) chciałem się zapytać, czy... myśleliście np. o jednostkach które rzucają czary? Czy tez czary będą losowe jak w oryginale, czy będzie opcja na rzucanie "ręczne"jak w czarach bohatera? |
ogrodniczek1984 |
a ja zadam pytanie jak sie to instaluje bo nie mam pojecia aha i jak by ktos byl chetny na jakas partyjke w woga przez siec to jestem chetny do gry :) |
Warmonger |
Przecież jest jak byk na pierwszej stronie: Cytat: Installation: Extract the package into your main Heroes folder. WoG 3.58f is required. We recommend using English version. If your game is in another language, you can extract this package into Data/ subfolder - that will make your H3 installation English. If you have older version of VCMI, you have to overwrite it. Instalujesz H3 Complete / SoD, instalujesz WoGa, a następnie rozpakowujesz archiwum w folderze głównym herosów. Cytat: Dobry pomysł. Swego czasu sam to proponowałem, ale jak dotąd nie spotkałem się z uznaniem reszty. Cieszę się, że inni gracze też są zainteresowani taką opcją :)
myśleliście np. o jednostkach które rzucają czary? Czy tez czary będą losowe jak w oryginale, czy będzie opcja na rzucanie "ręczne"jak w czarach bohatera? |
ogrodniczek1984 |
jak cos to ja moge z toba zagrac ale przez co przez hamachi?? |
Irhak |
Warmonger - a myśleliście nad 'uaktualnieniem' grafik miast? Np. zamiana Rampartu na Autumn Rampart? :P |
Lyokoheros |
To powinno być raczej opcjonalne, jako mod do ściągnięcia, a nie wbudowane w VCMI. |
Kuririn |
Jeszcze jeden pomysł mi przyszedł do głowy a mianowicie : rozchodzi się o fenixa tzn o jego odrodzenie :) 20% jednostek się odradza, a gdyby było tak jak w h5 100% jednostek odrodzonych po zabiciu było by naprawdę fajnie :) rozpatrywaliście taka opcje? |
Dark Dragon |
To chyba przesada i zakłóciłoby to balans. |
OGARexs |
A tak właściwie to ile zostało do zrobienia? PS:Czy zastanawialiście żeby wbudować NU do VCMI? |
Warmonger |
Do zrobienia zostało jeszcze sporo, ale na horyzoncie rysuje się już gra w wystarczającym stopniu kompletna. Nie zamierzamy niczego "wbudowywać" w VCMI, bo nie taki jest cel projektu. Celem jest stworzenie silnika, dzięki któremu gracze będą mogli sami modyfikować grę według własnego uznania. Czas pokaże, które mody spotkają się z uznaniem fanów, a które skończą jak "fishing in well", którym straszą przeciwnicy WoGa. |
Kuririn |
Sorki ze zawracam gitarre z tymi postami :) a rozchodzi się o :) jednostki na polu bitwy (czekające na swoją kolej ataku używają tylko 1 klatki), czy dało by się zanimować to? |
Warmonger |
Od takich szczegółów mamy forum i bugtracker. |
Serd |
Ściągnąłem sobie VCMI 0.86, zainstalowałem go sobie na CZYSTY wog 3.58F i nie mogę go uruchomić. http://imageshack.us/photo/my-images/715/screenyjc.png |
Dru |
Na początku grudnia została wydana nowa wersja VCMI 0.87 Dodatkowo w końcu Ivan zaprogramował częściowo moją grafikę nowego menu głównego wraz z nowymi przyciskami. Częściowo dlatego, że na razie nowa grafika jest tylko w rozdzielczości 800x600, a docelowo obrazek menu i przyciski mają być skalowane do wyższych rozdzielczości. Nowe menu jest opcjonalnie do pobrania tutaj. Pliki należy skopiować do folderu z grą |
Warmonger |
Wczoraj ukazała się pierwsza wersja z działającym AI na mapie przygody: VCMI 0.87b. Nareszcie można w miarę sensownie sobie pograć. Zapraszamy do testowania! |
Matheo |
Po pierwsze: Post Gildena na pierwszej stronie rządzi :) Po drogie: Mógłby ktoś dodać posta opisującego co ten mod zmienia, lub co nowego wprowadza? Powinno być to w pierwszym poscie tematu. Jak w przypadku innych tematów, o innych projektach. No ale trudno. |
TopFunny525 |
Anyway mam takie małe pytanie. Czy do VCMI można dodawać jednostki bez podmiany innych? (Np. bez podmiany kransoluda itp. |
Masław |
Właśnie oto w VCMI chodzi, by ominąć wszelkie limity i ograniczenia jakie ma w sobie SoD czy WoG, a więc i dodawanie nieograniczonej ilości stworzeń (o ile tu jakiś limit rzeczywiście istnieje). |
Warmonger |
Wersja 0.88 jest już gotowa. Kompletna gra coraz bliżej :) Jednak jakiekolwiek skrypty i możliwość modowania gry pojawią się dopiero po wersji 0.9. |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 ... 130 - 131 - 132 |
temat: [ważne] VCMI | wróć do komnaty |