Witaj Nieznajomy!
|
temat: [WoG, ERA] Mniejsze mody komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 - 3 ... 16 - 17 - 18 | |
Kurek |
Myślałem, że jeśli chodzi o te buffy, to będzie to podobne jak w H7, gdzie po odwiedzeniu lokacji możemy sprawdzić ile jej buff będzie działał. |
W 2009 roku Rosjanie zaczęli tworzyć moda pod WoG o nazwie Terry Pratchet Mod. Projekt umarł gdzieś na wysokości 2012 roku. Parę dni temu zdecydowano się uwolnić wszystkie rozgrzebane materiały w chwili zaprzestania dalszych prac. Oczywiście większość defów i tak wykorzystano w innych modach, ale jak ktoś chce pogrzebać w archwialiach za czymś ciekawym, to materiały są tu oraz tu. |
Wczoraj nie tylko wypuszczono nową wersję SW, ale jeden z większych modów pod ERĘ Glory of War również doczekał się sporej aktualizacji. |
Po trzech latach przerwy zostają wznowione prace nad modem? dodatkiem? Castlevania. |
Mod-dodatek Legend of the Red Dragon również doczekał się aktualizacji. W nim m.in. rework ekranów miast Inferno i Cytadeli. |
mrocznymag322 |
Najlepsze modyfikacje do Ery powracają w wielkim stylu! Czyżby rok 2019 rozpocznie nową erę modyfikacji Heroes 3? PS: Ciekawe czy modyfikacja (dodatek) Master of Puppets też powróci albo może Phoenix? |
Legend of the Red Dragon jest dodatkiem niezależnym (jest w pewnym stopniu oparty na ERZE ale nie potrzebuje jej do działania). Masters of Puppets ma regularne updaty, więc jest projektem jak najbardziej żywym. Jedynie w temacie Phoenix Mod od dawna cisza. |
mrocznymag322 |
A rozumiem. W sumie fajnie, że cały czas powstaje coś nowego, jeśli chodzi o modyfikowanie Heroes 3. |
Autor moda Castlevania opublikował nowy film z postępu nad pracami. |
Advanced Classes Mod Całkiem spory mod do Ery. Najważniejsze założenia: - Dwa nowe poziomy (Master and Grandmaster) do każdej umiejętności - Ulepszenie śmieciowych umiejek - 3 główne klasy bohateróws (Warrior, Mage oraz Adventurer) - 3 całkowicie nowe hybdydowe klasy (Battlemage, Hunter oraz Druid) - Nowe zdolności dla każdej klasy na najwyższym poziomie Zmian i nowości jest więcej, ale po szczegóły (w jęz. angielskim) odsyłam do tematu na HC. |
James_Dean |
Ten Advanced Classes Mod kojarzy mi się już z jednym modem (też do ERY), którego stworzył Czech Sagamosa kilka lat temu. Niestety nie ukończył go, ale udostępnił to, co zrobił. Mod jest epicki! Całkowicie zmienia i uatrakcyjnia rozgrywkę. Jedyne wady to brak balansu między umiejętnościami (np. kto miał miasto Twierdzę i bohatera Barbarzyńcę to praktycznie wygrywał, bohater dostawał katapultę strzelającą kulą ognia i wraz z kolejnym poziomem doświadczenia miał kolejnego dowódcę, jak jednostkę). Kolejny minus to niedokończone umiejętności u niektórych (np. w mieście Cytadela któryś z bohaterów miał księgę eliksirów, która nie działała), a najgorszą rzeczą to były bugi. Gra lubiła wykrzaczyć się w dowolnym momencie a czasem mapa nie ładowała się w ogóle. Mimo to mod jest kapitalny i w pełni zasługuje na remaster... bądź remake! |
Kammer |
Sagamosa to mój absolutnie ulubiony mod do ERA II - ogromnym problemem były bugi - takie łażenie po lesie zadziałało mi RAZ, potem już nie mogłem wrócić do siebie i był problem, bo wylądowałem centralnie pośrodku wrogiego terenu. A dla AI sobie pięknie działało i właśnie wróg szedł na moją stolicę. Liczę, że, jak skrypty już na dobre wejdą do VCMI, uda się zrobić remake'a. |
James_Dean |
ściągnąłem ten powyższy mod pod Erę II, chciałem odpalić na Mods manager (powyłączałem wszystkie mody) to wyskakują mi błędy :/ mógłbyś przetestować go? Na Heroes Community piszą o nim że podobnie dobry jak Sagamosa! |
Agon |
Co to za muzyka była w Jesiennym Bastionie (tym od Irhaka)? |
Andruids |
Temat muzyczny Elfów z Disciples 3. Tytuł piosenki powinien pojawić się po puszczeniu piosenki w odtwarzaczu. |
James_Dean |
Wiecie może, jak ściągnąć najnowszą Erę 2.88? http://heroes3wog.net/era-2-download/ Tutaj jedyny mirror jest przez google drive, które blokuje download że "this file in infected" |
Spróbuj tu i niekoniecznie ufaj darmowym antywirusom. |
James_Dean |
Dziękuję! Na HC community podali mi identycznego linka. To nie kwestia antywirusa tylko google drive, Norton nie wykrywa w pliku .exe żadnych wirusów. [edit] Zainstalowałem ERA 2.88 i WoG Revised według tych instrukcji: http://heroes3wog.net/installation-of-era-2/ I mod Advanced Class hula! Właśnie biorę się za testowanie. Uwielbiam Sagamosę ale ubolewam nad niedokończeniem tegoż, dlatego myślę, że Advanced Class będzie ekstra. |
Agon |
Ok, znalazłem, to było to https://www.youtube.com/watch?v=oRI6_Suff-U |
Na heroescommunity pojawił się link do tzw. ERA+ mods. Jednym z modów jest dodanie (a właściwie zastąpienie) miasta Cove. Niestety po rosyjsku. |
strona: 1 - 2 - 3 ... 16 - 17 - 18 |
temat: [WoG, ERA] Mniejsze mody | wróć do komnaty |