Witaj Nieznajomy!
|
temat: [H3] Generator map losowych komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
Kulex |
Mam problem. Generowałem mapy losowe i na wszystkich terenach były drzewa tropikalne. Potem usunąłem folder z mapami losowymi i w którymś momencie zauważyłem, że nie ma generatora. Kiedy zauważyłem program, którym można ulepszyć generowanie map losowych, to chciałem go wypróbować. Czemu mi zniknął generator map losowych? Co zrobić, żeby na określonym terenie były obiekty, które chcę, czyli obiekty otoczenia? Ten program nie ustawia obiektów otoczenia tylko: ilość miast, siłę stworów, teren, itd. |
Assassin |
A próbowałeś utworzyć folder "random_maps", jeżeli go nie usunąłeś. Pewnie bez niego nie działa generator. |
Kulex |
Utworzyłem ten folder i nie ma jeszcze generatora. |
filus |
Prawdopodobnie folder musi być zintegrowany z grą. Czyli ogółem polecam przeinstalowanie Hirków i WoGa |
Nemomon |
Niemożliwe by był zintegrowany. Zmieniałem (usuwałem) folder Maps, tworzyłem folder games &c i nigdy nie miałem problemów z edytorami czy samą grą. Niemniej, ponowne zainstalowanie nigdy nie zaszkodzi. |
Kulex |
A jakie są pliki do generatora mam losowych? Może któregoś nie mam. |
Assassin |
Ja nie mam żadnego pliku w tym folderze oprócz map. |
Kulex |
Chodzi mi o folder Data i plik .lod. |
pliki z nazwą pliku rmg.txt (r - random, m - map, g - generator) :) Na tej stronie można ściągnąć odpowiednio zmodyfikowane pliki: http://www.toheroes.com/h3maps/Random.htm (po ściągnięciu pliku tekstowego należy zmienić nazwę na rmg.txt i umieścić w katalogu heroes3/data. To moje przypuszczenia, bo osobiście nigdy się tym nie bawiłem... |
Kulex |
Wsadzam plik do folderu "data" i nadal nie ma generatora. |
Hm... a co w takim razie rozumiesz poprzez stwierdzenia "nie mam generatora"? Gdyż w Heroes3 generator map losowych to nie osobny program. Uruchamia się go z poziomu edytora map. Co się dokładnie dzieje, gdy uruchomisz edytor map, dasz opcję "nowa mapa" i zaznaczysz opcję "generuj mapę losową"? |
Kulex |
Zniknął mi generator w grze i edytorze. |
Dobry reinstall gry nie jest zły :) |
Kulex |
Mam reinstalować WOGa, czy SODa? |
voncur |
Wie ktoś może gdzie można pobrać wiecej RANDOM MAP TEMPLATES niż jest w HD modzie? |
Np. tu: http://lmgtfy.com/?q=RANDOM+MAP+TEMPLATES+heroes+3 |
temat: [H3] Generator map losowych | wróć do komnaty |