Witaj Nieznajomy!
|
temat: Intro przy starcie WoG komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
yojo2 |
Czy jest możliwość usunięcia intra, które jest pokazywane przy starcie WoG? Po jego odgraniu w całym systemie mam zniekształcony dźwięk (nie wiedzieć czemu). Standardowe intro z SoD nie powoduje takich problemów. Jakieś pomysły? |
tymolord |
Możesz poszukać ResEditem pliku z filmami i go usunąć, ale nic nie obiecuje, czy się coś nie spaprze. |
CKM |
Wątpie że to intro powoduje zniekształcenie dźwięku, podejrzewałbym raczej że to urochomienie WoG-a powoduje zniekształcenie dźwięku. |
Nemomon |
tymolord: Możesz poszukać ResEditem pliku z filmami i go usunąć, ale nic nie obiecuje, czy się coś nie spaprze. Musiałby jeszcze dokładnie wiedzieć które pliki, ponieważ jak usuniesz wszystkie dźwięki z folderu MP3, to w grze i tak parę ich występuje. Przypuszczam, że gra może się spaprać właśnie po usunięciu tych plików. Przy okazji CKM, pamiętasz może jaki prezent otrzymał sebolol z okazji zmiany nicka? |
Acid Dragon |
Cytat: Czy jest możliwość usunięcia intra, które jest pokazywane przy starcie WoG? Właściwie nie. Cytat: Po jego odgraniu w całym systemie mam zniekształcony dźwięk (nie wiedzieć czemu). Standardowe intro z SoD nie powoduje takich problemów. Jakieś pomysły? Błąd musi leżeć gdzie indziej, gdyż taki błąd przy poprawnie zainstalowanym WoGu na poprawnie działających systemach po prostu nie występuje i nigdy nic podobnego nie było zgłaszane. |
yojo2 |
Acid Dragon: Założyłem, że ten błąd powoduje intro, gdyż zniekształcenie dźwięku rozpoczyna się dokładnie w momencie rozpoczęcia jego odgrywania (jest to wyczuwalne gdy w tle puszczę sobie jakąś muzykę - dopóki jest czarny ekran przy uruchamianiu dopóty dźwięk brzmi normalnie). Oczywiście efekt zniekształcenia pozostaje aż do restartu komputera.Błąd musi leżeć gdzie indziej, gdyż taki błąd przy poprawnie zainstalowanym WoGu na poprawnie działających systemach po prostu nie występuje i nigdy nic podobnego nie było zgłaszane. Właściwie to zapomniałem o tym wspomnieć, ale kiedyś miałem podobny problem - przy oglądaniu filmów dźwięk był zniekształcony. Już nie pamiętam co było przyczyną. Teraz w każdym razie nie ma takich problemów w systemie, ale w WoGu jest (albo pozostał - być może kiedyś też się dźwięk zniekształcał, ale nie słuchałem muzyki i nie dostrzegałem różnicy). Jesli to coś pomoże, to parę info: WoG 3.58f, dodatki: Polskie Czcionki, Spolszczenie, Normal H3 Icons, Standard SoD Trees. System Windows 2000 SP4, kodeki ffdshow. |
Acid Dragon |
Żaden z wymienionych elementów, ewentualnie poza systemem nie powinien mieć żadnego globalnego wpływu na dźwięk. Plik intro WoGa jest plikiem typu smk (albo bik, nieważne) i do jego odtwarzania wykorzystywana jest ta sama biblioteka, co do wszystkich tego typu filmików w H3. Nie ma więc związku z kodekami. Wniosek z tego taki, że Twój system najprawdopodobniej źle interpretuje poprawną bibliotekę. Sugerowałbym ściągnięcie nowych sterowników do karty dźwiękowej. |
Tarnoob |
Ja mam podobny problem – raz uruchomiłem WoGa. I co słyszę? Cienki, irytujący pisk… Odpaliłem SoD, tam też nie działa muzyka. Gdzie może tkwić problem? Nie modyfikowałem zawartości katalogu mp3. |
Acid Dragon |
proponuję to samo rozwiązanie. Względnie, jeśli Twój system to Vista, to proponuję wyrzucenie go do kosza ;P. |
Intra wcale nie trzeba usuwać, wystarczy odpalić grę z odpowiednim parametrem, a intro zostanie pominięte. Tak można było w każdej części H3, więc w WoGu zapewne też. Zabijcie mnie, ale.... nie pamiętam jaki to był parametr... Chyba coś takiego: heroes3.exe /I -?? heroes3.exe \I -?? heroes3.exe /S -?? heroes3.exe \S -?? |
yojo2 |
Acid Dragon: No z tym to może być problem, bo mam sterowniki z roku 2000 i zdaje się żadnych nowszych nie ma. Karta to ALS100+, rocznik 1998.Sugerowałbym ściągnięcie nowych sterowników do karty dźwiękowej. avatar: Hm, próbowałem coś wygooglować i nic nie znalazłem o żadnych parametrach, więc może być z tym problem. A podane przez Ciebie parametry nic nie zdziałały, chyba, że coś źle robię.Intra wcale nie trzeba usuwać, wystarczy odpalić grę z odpowiednim parametrem, a intro zostanie pominięte. Tak można było w każdej części H3, więc w WoGu zapewne też. Zabijcie mnie, ale.... nie pamiętam jaki to był parametr... Jeszcze coś pokombinuję, ale jak ktoś zna odpowiedź to się nie obrażę ;) |
temat: Intro przy starcie WoG | wróć do komnaty |