![]() |
![]() |
![]() |
Witaj Nieznajomy!
|
![]() komnata: Cytadela Mocy i Magii (Might and Magic) |
![]() |
strona: 1 - 2 - 3 ... 7 - 8 - 9 | |
![]() Ginden ![]() |
Utrudnia. Ale ja nigdy nie potrafiłem zapamiętać jakie rudy są lepsze od innych, więc zmodyfikowałem to. |
![]() Field ![]() |
Po krótkiej rozmowie z Gindenem, moje propozycje: Bracada - nagi zamiast gryfów (tylko nie wiem, czy da się zmodyfikować questa z wybiciem gryfów) Płycizny - trytony Evenmorn - rycerze pustki zamiast szkieletów (?) Labolatorium Clankera - zmniejszone koszmary ew. Strefa wylęgu - koszmary zamiast gogów Ściany mgły - ptakoludzie zamiast żywiołaków powietrza Nighon - wywalone hydry, w związku z czym gorgony + mantikory Szmaragdowa Wyspa - osy zamiast ważek EDIT: Dobrze wiesz, o co mi chodzi - już poprawiam. |
![]() Ginden ![]() |
Cytat: Pomysł dobry. Questa niestety nie da się zmodyfikować, więc nagi muszą być dodane.Bracada - nagi zamiast gryfów (tylko nie wiem, czy da się zmodyfikować questa z wybiciem gryfów) Cytat: Na Płyciznach jesteśmy zbyt krótko, gdyż trzeba tylko dopłynąć do Lincolna, ew. wziąć Świątynię w butelce. Nie warto.Płycizny - trytony Cytat: Nie wiem jak ustawić nieumarłość. IMHO mi nie odpowiada, ale poczekam jak inni się wypowiedzą.Evenmorn - rycerze pustki zamiast szkieletów (?) Cytat: W wielkości gogów będą nienaturalnie małe, a większe będą blokować przejścia.Labolatorium Clankera - zmniejszone koszmary Cytat: Jak wyżej.Strefa wylęgu - koszmary zamiast gogów Cytat: Tor Przeszkód z zasady przechodzi się na niewidzialności.Ściany mgły - ptakoludzie zamiast żywiołaków powietrza Cytat: Niestety nie. Chciałbym, ale to niemożliwe.Nighon - wywalone hydry, w związku z czym gorgony + mantikory Cytat: A w MM7 jest taka wyspa? Zamieniam ważki na osy w całej grze.Wyspa Krwawego Sztyletu - osy zamiast ważek |
![]() Ginden ![]() |
Osa zrobiona. Jak ktoś chce, to może wprowadzać pojedynczo klatki MM7 Viewem. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie Program, który pozwala automatycznie wprowadzać pliki do plików .lod MM. |
![]() Alamar ![]() |
"Mały" mod (295 MB :P) Asteriksa 15, zawiera w sobie patch Moka. Lista zmian w podanym linku. Rozmiar pliku spowodowany jest zmianami w pliku z filmikami. |
![]() Waspwort ![]() |
Wygląda ciekawie. Zaraz ściągnę. Dzięki. Szkoda że sa te ułatwienia ze zdolnościami... No ale po tylu przejściach M&M mała odmiana zawsze mile widziana:) |
![]() Ginden ![]() |
Zrobiłem moda. Wersja 1.0 beta gotowa (~40MB). Umieszczę go za godzinę czy dwie (musi się spakować i uploadować). Niestety, nie zawiera on nowych stworzeń – problemy z paletami. EDIT: Gotowe! EDIT2: Czas na MM8? |
![]() TOLBERTI ![]() |
Moze daloby sie zmodyfikowac mm7 tak aby byly lokacje z mm8 i mm6? Byloby to ciekawe. W nowych lokacjach mozna byloby zrobic nowe misje itd. P.S. przepraszam za brak polskiej czcionki ale aktualnie jestem w UK. |
![]() Ginden ![]() |
Nie chce mi się. Nie mam 2 lat wolnego, aby pracować 16 godzin dziennie. Nad plikami heksowymi mam zamiar ślęczeć dopiero w ferie lub przerwę świąteczną. Idź się podpal. |
![]() Ginden ![]() |
Czas na MM8! To jest groźba. Tak, rozpocząłem modyfikację MM8. Propozycje można zgłaszać tutaj, przez e-mail, GG lub Jabbera. Poprawię też błąd z znikaniem rzeczy w skrzyniach w Ravonshare. |
![]() TOLBERTI ![]() |
Mam parę pytań odnośnie tego programu (Might and Magic 8 Level Editor): - Czy da sie edytować mapy gry (to jest dodawać nowe obiekty itd.)? - Jak podmieniać potwory i czy jest to możliwe? - Czy słusznie podejrzewam, że przedmioty i inne bitmapy tak samo jak powyższe? - Czy w grocie zostanie wydrążona jaskinia odnośnie modyfikowania "Might and Magic"? P.S. Z góry dzięki. |
![]() Ginden ![]() |
Cytat: Hex, Hex, Hex! Jak rozumiesz heksy, to modyfikuj do woli.- Czy da sie edytować mapy gry (to jest dodawać nowe obiekty itd.)? Cytat: Wybierz poziom i zakładkę Creatures. Tam możesz dodawać i modyfikować ile dusza zapragnie.- Jak podmieniać potwory i czy jest to możliwe? Cytat: Da się... niestety, ja nie potrafiłem wymyślić jak zapisywać to.- Czy słusznie podejrzewam, że przedmioty i inne bitmapy tak samo jak powyższe? Cytat: - Wypalone -
- Czy w grocie zostanie wydrążona jaskinia odnośnie modyfikowania "Might and Magic"? |
![]() TOLBERTI ![]() |
Pisząc "hex" masz na myśli system szesnastkowy inaczej heksadecymalny? |
![]() Ginden ![]() |
Tak. - Wypalone ze względu na offtop - |
![]() Ginden ![]() |
Jakich zmian oczekujecie w MM8? Na pewno potwory będą miały przegięte czary – centaur będzie miał deszcz meteorów i będzie mieszkał w Murmowoods. Kapłan słońca zmieni nazwę na inkwizytora (Adept, Kleryk, Kapłan --> Kleryk, Kapłan, Inkwizytor). Oczywiście, będą potwory które będą wymazywać. EDIT: Kto chce być uwieczniony wśród NPC? |
![]() Micki ![]() |
Mam prośbę co do MM7. Jeśli przewidujesz jakieś poprawki, mógłybyś ustawić, by Sal (nazwiska nie pamiętam, zbrojny w Opuszczonej Świątyni) automatycznie pytał gracza, czy odda mu kapelusz (trzeba z nim na ten temat prozmawiać, by zapytał)? Miło by mi było, gdybym został NPC-tem. Aha, nie przesadzaj z umiejętnościami jednostek w MM8. |
![]() TOLBERTI ![]() |
A może mógłbyś zrobić Acida zamiast wodza smoków? P.S. Ja sie zgłaszam do roli ncp'a (da sie zrobić faceta z miotaczem?) |
![]() Ginden ![]() |
Acid jest... ale gdzie indziej. Większość imion z gier MM i HoMM odpada jednak i zostają tylko te klimatyczne. Co ma być zamiast centaurów w Ravenshore? |
![]() Trang Oul ![]() |
Mnie możesz umieścić gdzieś w Twilight. |
![]() Ginden ![]() |
Jutro będzie wersja 0.8 moda do MM8. Powiedzmy sobie szczerze, że nazwa "Pakiet samobójczy" pasuje do tego. 1000 poziomowy lisz (łatwo się tak sprawdza zmiany) stracił połowę życia w WmW. Koszmary można niszczyć tylko magią światła i ziemi. Pojawiły się kaisharga, lisze niższe (stworzone, posiadają wolną wolę, ale muszą słuchać poleceń nekromanty. Nie są nieumarłe, gdyż ich dusze nadal zamieszkują ciała). EDIT: Screen 1 |
strona: 1 - 2 - 3 ... 7 - 8 - 9 |
temat: [przyklejony] Modyfikacje do MM |
![]() |