![]() |
![]() |
![]() |
Witaj Nieznajomy!
|
![]() komnata: Cytadela Mocy i Magii (Might and Magic) |
![]() |
strona: 1 - 2 - 3 ... 7 - 8 - 9 | |
![]() Ginden ![]() |
Przeszedłem MM7 chyba 12 raz i stwierdzam, że gra jest zbyt ŁATWA. Mógłby ktoś zmodyfikować pliki gry tak, aby w lokacjach było więcej (rodzajów) stworów (np. hydry w Tatalii, smoki w Nighonie, kilka tytanów w Bracadzie), a same ich staty mocniejsze o około 15%? |
![]() Alamar ![]() |
Cytat: Każda gra będzie łatwa po jej wielokrotnym przejściu.Przeszedłem MM7 chyba 12 raz i stwierdzam, że gra jest zbyt ŁATWA. Co do modyfikacji, to "zrób to sam" - potrzebny jest tylko np. MM7 View i zdolność odnalezienia wymaganych informacji w pliku events.lod. Tutaj zaś masz przykład takich zmian. |
![]() Ginden ![]() |
Mój plik monsters.txt to przypadkowe znaki. Jak to ma się dać edytować? Cytat:
xÚŐťÍrŰH’€Ďĺ�~†7{°6( đsI·ÝkɵÜăžľA$ $Áü�$GM>Ă>ÂDĚa`:ő©ßgn~�ͬ?T�ÚxwŰj‹˘%Ő‡¬Ş¬Ě¬¬¬i~ ›í–ŰŃeąŢlój4ͶÁ˙®·ŮvCä—ĺźňUľŢޞő|4)W7Ů–żľÝfłĹČŻ_Rx9‚˙® ňĺr$Ţlż�ßö1ß›m¶žĺşh¨ŘĚľ{ń/äC¶ĘÉU1ŰüႌŢ]ŤČů„ŚŢü/>Uy¶ÁúŹ] ľŮ’ď—{ŽHÎ}Ú?ääĽyý0‡6fäŞĘoɸď6„˙Ű4[ew9¶´AčWí ÚäŻŕÇ—g—ŮćězQ, ď|_@ëçEE>g |
![]() Alamar ![]() |
U mnie działa. |
![]() Ginden ![]() |
OK. nie_mam_nicka wysłał mi pliki i rozpocząłem utrudnianie. Jakieś propozycje? Teraz MM7 stanie się jeszcze trudniejsze. Np. Mega-dragon ma 5000 HP. W planach mam dodanie śmierci i wymazania androidom. |
![]() Ginden ![]() |
Yeah... Mój modzik działa, ale pojawiło się kilka problemów. Anioły w Celeste nie zmieniły statystyk. Tak samo Mega-Dragon, przyzywane gobliny (ogniska sygnałowe), mistrz miecza w Gildii najemników (ten z Kordelasem kapitana). Jak na to zaradzić? I czy jeśli dam np. aniołowi piekło i on je rzuci, to dostaną jego sojusznicy? |
![]() Alamar ![]() |
Z tego co się orientuje, niektóre rzeczy są zakodowane gdzie indziej (nie wiem gdzie ani jak), tak więc zmiana parametrów ogólnych nie zadziała na nie. Jednym z takich miejsc jest właśnie Celeste czy jaskinia Megasmoka. Co do czaru, to sam sprawdź. |
![]() Ginden ![]() |
Proszę wszystkie istoty dobrej woli/serca o pomoc przy modziku. Znajdźcie dla mnie miejsce gdzie są zapisane statystyki anielskich lordów w Celeste, mega-smoka, Mistrza miecza w Gildii najemników, Williama Setaga itd. |
![]() Ginden ![]() |
Ok. Prace już się kończą, teraz szukam błędów. Screeny: Screen nr 1 Screen nr 2 Nadal czekam na propozycje. |
![]() Waspwort ![]() |
Na arenie czasami spotykamy niewidzialne stwory- mimikra czy jakoś tak się nazywają.... Mógłbyś je gdzieś wstawić. Pomysł z Mantikorą dobry. Rozumiem, że to jest Nighon? |
![]() Alamar ![]() |
Ginden, a spróbuj taj dla żartów ustawić w krainie olbrzymów zamiast diabłów, smoków czy tytanów kury, koty czy psy - czyli niewykorzystane grafiki z plików. Spróbuj również w Erathii czy innej krainie pozamieniać wieśniaków, na tych niewykorzystywanych w grze. Jeśli Ci się to uda, to wystarczy "tylko" zamiast tych grafik wkleić inne (choćby z MM8) i można dodać nowe stworzenia do gry (oczywiście ustalając odpowiednie statystyki). Jestem ciekaw wyników eksperymentu. |
![]() Ginden ![]() |
Niestety wieśmaków i inne cheeseburgery nie da się podmieniać (przynajmniej nie wiem jak). Spróbuję z tymi kotkami. EDIT: Kociaki nie działają: przy próbie wejścia do krainy tytanów wywala do windy. EDIT2: Skoro wymieniam hydrę na mantikorę to zostaje niewykorzystana jednostka (hydra). Ma ktoś propozycje na co ją wymienić (MM8) i gdzie umieścić? |
![]() Waspwort ![]() |
Ale mantikory na Arenie mam normalnie widzialne. Ale zapewne masz rację. A jeśli chodzi o stwory, to działa na zasadzie, ze wszystkie stworzenia danego gatunku zamieniasz na inne, czy możesz zrobić tak, że Hydry znad morza w Nighonie zamieniasz na mantikory, a pozostałe zostawiasz tak jak były. Jesli chodzi o stwory to zamieniłbym smoki. Jak jest normalnie: zielony->niebieski->czerwony to zamieniłbym na: niebieski->czerwony->czarny(z M&&MVIII) atakowałby ciemnością... taka propozycja A co do podmiany Hydry... może coś do Deyi? bo Harpie są dosyć słabawe... może Gorgony? Albo dodać piratów z M&MVIII do Grot Tidewater |
![]() Ginden ![]() |
Potrafię podmienić wszystkie potwory na mapie. Jak uda mi się uruchomić MM8LevelEditor to mogę się zastanowić nad zmianą pojedynczych. |
![]() Waspwort ![]() |
Byłoby super podmienić na przykład część bandytów z Erathii na ogrów ze Splądrowanych Pustkowi. |
![]() Ginden ![]() |
OK. Wersja 0.4 moda. Dodaje kilka ułatwień dla graczy początkujących w MM (ceny rud jak w MM8), artefakty "potęgi" i "równowagi". 2 poziom szlamowców wymienił Toksyczną chmurkę na oblanie kwasem. Błędy proszę zgłaszać przez GG, Jabbera lub e-mail. EDIT: Zmiany pojawiają się przy pierwszym w danej grze wejściu na obszar/respawnie. |
![]() Crag Hack ![]() |
MM8 Level Editor jest faktycznie lepszy od MM7 Viewa, gdyż ten drugi nie pozwala na import choćby takich plików jak fonty, czy pliki zdarzeń (nie pamiętam w tym momencie, jak one się nazywały). Ponadto można eksportować dużo plików naraz, czego (chyba) MM7 View nie oferuje. edit: Przepraszam, faktycznie View :) |
![]() Ginden ![]() |
MM8LevelEditor rzeczywiście jest lepszy od MM7 Viewa. Prawdopodobnie w Nighonie znajdziecie niedługo smoka. Znalazł ktoś jakieś błędy w moim modzie? |
![]() Ginden ![]() |
Mam wersję 0.9 moda. Jeszcze dodam nowego potwora i wszystko będzie gotowe. Więc co chcecie? W grę wchodzi tylko MM8, gdyż w MM6 nie ma animacji śmierci z boku. Z sensownych propozycji dostałem: koszmara, ogry, nieumarłego smoka, szkieleta strzelca. |
![]() Waspwort ![]() |
A ja mam pytanie. Ten mod ułatwia czy utrudnia grę? Bo najpierw pisałeś, że dasz Megasmokowi 5000HP, a później że dodaje kilka ułatwień dla początkujący graczy, więc już nie wiem. |
strona: 1 - 2 - 3 ... 7 - 8 - 9 |
temat: [przyklejony] Modyfikacje do MM |
![]() |