Witaj Nieznajomy!
|
temat: [WoG/różne] Spolszczenie do WoG-a 3.58f komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 - 3 | |
maruha |
Mam pytanie: czy jest już spolszczenie do 3.58f a jeśli tak to prosiłbym o link. |
Acid Dragon |
Mówiąc krótko: nie... Mówiąc dłużej: ... ale jest w planach i (chyba) w trakcie opracowywania. |
eta30 |
No ale jest beta do 3.58, nawet niezła, niestety przesłać mogę tylko na meila, bo "jaskinia behemota" na razie nieczynna :(. |
maruha |
Drogi eta30 byłbym bardzo wdzięczny nawet za wersje beta. Mój adres >maruha@tlen.pl |
eta30 |
Maruha... no to poszło do ciebie... napisz czy działa :). |
Kryształowy smok |
Mi średnio działa, nie spolszcza WSZYSTKICH skryptów ERM, tylko nazwy jednostek. Czemu tak jest? |
To-ja |
Nie narzekaj :). |
Acid Dragon |
Well - tak właściwie skrypty są przetłumaczone w 100%. Być może używasz dodatkowych, nieprzetłumaczonych skryptów, ściągnąłeś jakieś nowe i oczywiście nieprzetłumczone wersje skryptów, albo zwyczjnie masz starszą, pierwszą wersję łatki polonizacyjnej (choć chyba już tam wszystkie skrypty były przetłumaczone). |
MiLcZaR |
A ja mam problem z polską nakładką, a właściwie to z czcionkami. Mianowicie nie wszystkie teksty mają polskie litery. Wie ktoś czego to może być wina ? :> |
Trang Oul |
Zainstaluj polskie czcionki. Oprócz polskich znaków będziesz również miał odpowiednie symbole przy liczbie jednostek w oddziale, oznaczające poziom doświadczenia oddziału. |
MiLcZaR |
Tutaj właśnie jest problem, bo czcionki to ja mam zainstalowane (nawet na wszelki wypadek pobrałem te !). Nie wiem, czego to jest wina :( . |
Trang Oul |
Gdzie nie masz polskich znaków? |
Acid Dragon |
Być może w swoim katalogu "data" masz pliki z rozszerzeniem .fnt - jeśli tak, usuń je. |
MiLcZaR |
Ani w "data", ani nigdzie indziej nie ma żadnych *.fnt :( . A polskich literek nie ma na przykład zaraz na początku kampanii WoG, gdzie wyskakuje ekran wyboru imienia i portretu. :( |
Trang Oul |
Jeżeli polskich znaków nie ma w kampaniach i na mapach (np. na tabliczkach albo jako opis zdarzenia), to znaczy, że autor mapy nie umie pisać. Niestety, w takiej sytuacji można jedynie otworzyć mapę edytorem i poprawiać... |
MiLcZaR |
A czy w ekranie opcji powinny być polskie znaki ? Bo u mnie nie ma :/ |
Trang Oul |
Powinny. Jak instalowałeś polskie czcionki, przed czy po spolszczeniu? Powinieneś po. |
Altair |
A klawiatura i ustawienia regionalne na pewno są włączone na polski? Jeśli tak, to ja naprawdę nie wiem co może być przyczyną. |
MiLcZaR |
Spróbuję jeszcze przeinstalować całych Herosów, może to coś da. |
To-ja |
Ja mam ten sam problem, ale już się przyzwyczaiłem. |
strona: 1 - 2 - 3 |
temat: [WoG/różne] Spolszczenie do WoG-a 3.58f | wróć do komnaty |