Witaj Nieznajomy!
|
temat: [mapa] Gród Żywiołu Ziemi komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
Cichy |
Po kilku poprawkach i ulepszeniach umieszczam wersję beta mapy Gród Żywiołu Ziemi, będącej pierwszą częścią planowanej kampanii żywiołów :) Wersja alfa (z błędem, niestety) dostępna tu. A tutaj wersja beta. Czekam na opinie i ewentualne krytykowanie. |
Field |
Szczerze mówiąc, mapka nie jest zła, ale poza kryptą i wywalającym problemami z niemożnością znalezienia jakiegoś wava (choć to może u mnie...) tego erma nie zauważyłem ;) Przeszedłem ją dwa razy - raz na very easy, wynik - niecałe 3 miechy z wybiciem przeciwników co do nogi i armią z samym 1000 szkieletów (skrypt Altaira z nekromancją rządzi :) Za drugim razem, na impossible, powtórzył się problem z pierwszej rozgrywki. Otóż tak rozłożyłeś brak kopalni i surowców, że nie dość, że rozwój jest ledwie możliwy (na very easy kupno kuźni zamiast rynku - grałem niebieskim - przystopowało mnie na ładne parę dni, bo się drewno skończyło. Dopiero atak na przeciwnika coś dał), to trzeba się nieźle nakombiować później z kryptą (bo potraktowałem ją ambicjonalnie :)) i tymi hydrami. Reszta gra i buczy, aczkolwiek wolałbym może trochę więcej wtrętów fabularnych, skoro ma to być kampania. Ogólnie 6+/10 |
Altair |
To chyba logiczne, że korzystając z pakietu skryptów należy dołączyć pliki które razem z tym pakietem się ściągnęło. Autor mapki powinien o tym pamiętać. |
Cichy |
Poprawiłem link (jest na tym samym miejscu), dołączając potrzebne pliki. |
Sheensherr |
Mapka nie jest zła, ale no właśnie - popelniony jest tu błąd który występuje w większość mapek "mapkerów" amatorów, mianowicie za dużo nadźgane w jednym miejscu, nie pasują. Ocenie to tak jak ocenialem na stronie TI ;PP. budowa mapy - 7/10 rozmieszczenie obiektów - 2, 5/5 klimat - 3/5 Ogólnie: 12, 5/20 - przeciętnie |
Cichy |
Niestety do komnaty "Komnata Naszego Teamu" nie mam dostępu od dawna, więc nie mogę zobaczyć twojego głosowania (jeśli takowe zaszło, bo nic o tym nie mam pojęcia). @Tymolord: i oto chodzi w trudności mapy! |
tymolord |
Bardzo ładna mapka, ale jest pare miejsc do których można się dostać tylko okrętem. |
Tichondrius |
>>Ocenie to tak jak oceniałem na stronie TI ;PP. Sheen, kim ty jesteś w TI? Bo takiego nicka nigdy u nas nie widziałem. Dobra już, wiem Sebololu. A propos co z twoimi jednostkami? Wkońcu coś zrobisz? Mapka ciekawa, ale nie dopracowana. |
MCaleb |
Cichy, jeszcze jedno Twoje poprawienie kogokolwiek, a Twa ostatnia głowa zostanie odcięta. Bo kto jak kto, ale Ty akurat powinieneś się "czepić tramwaja" w tym zakresie, mając na uwadze Twe wybryki na forum TI. (Moja za offtop przepraszać, lecz moja nie wytrzymać :P) |
temat: [mapa] Gród Żywiołu Ziemi | wróć do komnaty |