![]() |
![]() |
![]() |
Witaj Nieznajomy!
|
![]() komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
![]() |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 | |
![]() Cichy ![]() |
Jeśli chodzi o fosę (ja się tam nie urodziłem :P), to najlepiej, gdyby gracz miał do wyboru, jaką buduję (tzn. kilka typów dla danego miasta, z różnymi właściwościamu). Dla zaprezentowania: ZAMEK - Fosa standardowa (1250 sztuk złota - za jej wybudowanie płacimy oddzielnie, jak w pozostałych przypadkach) - Fosa kamienna (500 sztuk złota, 20 wozów kamieni) - losowe obrażenia 10-100, nie działa na żywiołaki ziemi i magmy - Fosa palisadowa (500 sztuk złota, 20 sągów drewna) - duże obrażenia losowe 70-200, niestety pod jednostkami zajmującymi dwa pola palisada niszczy się (jak miny) Wiem, że to czysta fantazja, ale pomarzyć zawsze można :) oczywiście... EDIT: "palisadowa" - innego określenia nie znalazłem, chodzi o rów wypełniony powbijanymi "na krzyż" zaostrzonymi pniami. |
![]() Rabican ![]() |
Ciekawość, jak miałaby wyglądać fosa kamienna tudzież palisadowa, bo mi - uczciwie pracującej dojnej krowie - ciężko to jakoś sobie wyobrazić? Pełna kamieni czy nimi wyłożona? I co w ogóle palisada - rodzaj ogrodzenia - ma do fosy, czyli rowu? Cóż, więcej jest rzeczy na ziemi i w niebie, niż się ich śniło naszym filozofom, jednak to chyba przesada :o Kreatorze, mów do mnie jeszcze. Nawet grozić możesz, choć poważnie zaczynam obawiać się o swe zdrowie - po Twym ostatnim poście mało nie padłem ze śmiechu. Jakbyś nie zauważył, jesteśmy na forum publicznym, więc guzik mnie obchodzą Twoje deklaracje, że ze mną nie rozmawiasz. Może tupniesz jeszcze nóżką i się obrazisz, mała dziewczynko, hmm? Ponadto, jesteś ostatnią osobą, która może mi czegoś zabraniać. A że zadałeś dawno temu kretyńskie pytanie, to już Twój problem. Zawrzyj lepiej usta i siedź cicho - Twoje pyskówki tylko pogarszają opinię o Twojej osobie. Ewentualnie, skorzystaj z konstytucyjnego prawa i pozwij mnie do Grotowego Sądu - choć to ja w tym przypadku powinienem być oskarżycielem. Pozdrawiam serdecznie. Rabi |
![]() Kreator ![]() |
@Rabican, pisz sobie co chcesz, mam to w nosie, mam tylko dwie prośby: nie zwracaj/odzywaj do mnie (uprzejmie proszę), i i nie pisz mojego nicku, to wszystko. Tak więc stara marudna kobieto, przestań pisać posty w moim kierunku. Odpuść sobie, chce Ci się gadać z takim kretynem jak ja? PS. Tak na marginesie to gówno mnie obchodzi opinia Grotowiczów o mojej osobie (może poza trzema osobami), zwłaszcza Twoja. |
![]() Nemomon ![]() |
To skoro wyjaśniliśmy sobie wszystko, będziemy mieli spokój i powrócimy spokojnie do tematu Specjalizacji / Min / Fosy? |
![]() Ginden ![]() |
No to daję! * implozja * Armagedon * +15 do szybkości jednostek * chłopi A tak serio: * bestie (wszystkie istoty na które działa pogromca mają +5 do ataku, +5 do obrony i +1 do szybkości) * zło (brak kar za mieszanie złych zamków) * czarne smoki * archanioły * +1 zaklęcie do rzucenia przez jednostki * magia ognia (+5% do efektów magii ognia za poziom) * magia wody -||- * magia ziemi -||- * magia powietrza -||- |
![]() Dark Dragon ![]() |
Pisarz - bohater ma jakąś szansę na napisanie zwoju z zaklęciem. Im większy poziom tym większa szansa, później lepsze zaklęcie, a na największym doświadczeniu można by wybrać jaki się chce napisać zwój. |
![]() Nemomon ![]() |
Rozumiem, że chodzi Ci o żyjący zwój a nie zwykły? Jeżeli tak, to mogłoby być ciekawe na początku. Potem i tak masz wiele innych, lepszych rzeczy do wsadzenia zamiast zwojów. Ewentualnie, jeżeli byś się zgodził, Twoja specjalizacja dawała by możliwość sprzedawania zwojów po wyższej cenie. |
![]() AmiDaDeer ![]() |
Hmmm... nie wiem jak nazwać tę specjalność, ale wiem, jak mogłaby działać - przekazywanie dowolnych zaklęć, jakie się poznało, innym bohaterom. EDIT: Fakt, zapomniałem. :P |
![]() Nemomon ![]() |
Jest już taka umiejętność. Zdaje się Nauka Czarów. |
![]() CKM ![]() |
Dodałbym umiejętność która dodaje pewien procent obrażeń do czarów ofensywnych rzucanych przez bohatera. EDIT: Ostatnio gram w HoMM IV(niedawno dokupiłem dodatki) i pomysł wziąłem z umiejętności czarnoksięstwo, tyle że zapomniałem o talencie magicznym za co przepraszam. |
![]() Ginden ![]() |
Taka umiejętność istnieje i nazywa się talent magiczny. |
![]() Altair ![]() |
Ludzie (i nieludzie) tak sobie czytam wasze ostatnie posty i odnoszę wrażenie, że niektóry wcale lub prawie wcale nie grali w H3 ani w WoGa. Biorę także pod uwagę fakt, że co poniektórzy nie chcą tracić jakże cennego czasu na odszyfrowanie jakiś tam "krzaczków" psujących jakże piękne ikonki umiejętności. Cóż to wasz wybór... ;P |
![]() AmiDaDeer ![]() |
A może specjalizacja "Dowódca" (niezależnie od czegokolwiek wszystkie jednostki w armii bohatera mają ustawione morale na maksimum, chyba że to nieumarli lub stworzenia bez morale jak żywiołaki)? Altairze - te "krzaczki" są wyjątkowo trudne do rozszyfrowania. :P |
![]() Trang Oul ![]() |
Nie za dużo tego? Jest już umiejętność Dowodzenie, która na poziomie mistrza daje +3 morale, poza tym są jeszcze artefakty i zaklęcie. |
![]() AmiDaDeer ![]() |
Cytat: Tiaaa... tyle że ich poziom jest zmniejszany podczas walki z kimś, kto ma nieumarłe jednostki. W dodatku artefaktów nie otrzymujemy za darmo. :P
Jest już umiejętność Dowodzenie, która na poziomie mistrza daje +3 morale, poza tym są jeszcze artefakty. |
![]() CKM ![]() |
Mistrz łuku - wszystkie sojusznicze, strzelające jednostki mają bonus do ataku. Zależnie od poziomu istoty bonus jest różny np. elf +4, meduza +5 Wędkarz - dwa razy dzinnie może łowić w studni :) |
![]() AmiDaDeer ![]() |
Mistrz łuku - całkiem ciekawe. Wędkarz - a na co Ci bohater z taką specjalnością? |
![]() Quba Drake ![]() |
No to może "leczenie ran" podczas walki jednostki samoczynie odnawiają swoje punkty życia. |
![]() CKM ![]() |
Architekt - gdy bohater z tą specjalnością jest w zamku wszystkie budowle kosztują 5% mniej. Łamacz tarcz - wszystkie jednostki naziemne przeciwnika tracą część obrony (analogicznie jak mistrz łuku). |
![]() Altair ![]() |
cytat: Architekt - gdy bohater z tą specjalnością jest w zamku wszystkie budowle kosztują 5% mniej. Pomysł interesujący, niestety możliwy do realizacji dopiero w Wogu 3.59. |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 |
temat: specjalności bohaterów |
![]() |