Witaj Nieznajomy!
|
temat: Wstawianie obrazków na forum komnata: Przeklęta Machina |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 | |
Dark Dragon |
Jak wstawić obrazek w czasie pisania posta? |
MCaleb |
KOMENDY! EDIT: Tam tego nie ma... dziwne, trza zgłosić gdzie trzeba. < img src="ADRES" > Oczywiście nie radzę wstawiać obrazków za dużych ani nie na temat. Już lepiej zrobić link do tego obrazka za pomocą < a href="ADRES">TEKST< /a > niż narazić się Strażnikom. Aha, no i jeden znak zapytania wystarczy. |
Dark Dragon |
Dzięki za odpowiedź i porady. |
Acid Dragon |
Temat komend został odświeżony i uzupełniony. |
Dark Dragon |
Jak np. mam obrazek na dysku (np. jednostki), to jak ją wstawić podczas pisania posta? |
vinius |
Muszą być umieszczone na jakims serwerze, a resztę robisz tak, jak przed chwilą opisali. |
Acid Dragon |
Grafikę z dysku musisz wrzucić na jakiś serwer. Ludzie (i inne istoty) często korzystają z Image Shack. |
Dark Dragon |
Jak np. mam animację (obraz niestatyczny) na dysku, to jak ją wstawić podczas pisania posta? |
Qui |
Musisz wpisać [ins ścieżka rozszerzenie wysokosc szerokość /], czyli np. [ins c:\wielka_dwuglowa_lasica jpg 480 640 /]. Wymiary muszą być dokładne. |
Trang Oul |
[ins c:\marilith png 113 127 /] Nie działa. |
Acid Dragon |
Dark Dragon - jaki widzisz sens w zadawaniu tego samego pytania po raz drugi, względnie trzeci? |
Micki |
Może troche nie na temat, ale nie wiem jak wrzucić na imageshack obrazek. Czy ktoś mógłby mi napisać jak to zrobić? |
Trang Oul |
Na stronie Przeglądaj -> wybierasz obrazek -> host it! Po umieszczeniu dostaniesz listę linków, najlepiej podawaj ten prowadzący bezpośrednio do pliku. |
AmiDaDeer |
Kiedy będą komendy na dodawanie obrazków? |
Qui |
Będą wtedy, kiedy będą. |
Lord Piorunów |
Jak się robi linki do obrazków. |
Kammer |
Linki - [a=adres]Treść wyświetlana[/a] Obrazki - [img]adres[/img] Popraw pisownię. |
Kastore |
Ja bym poszedł o krok dalej - klik. A nawet o dwa - kliku klik. |
Kammer |
Nie działo. Trzeba było prościej. :P |
Viking |
Wielkie dzięki za linki Kastore! Wstydziłem się trochę zapytać jak wstawia się linki i cytaty, a teraz już będę wiedział. Dzięki raz jeszcze! |
strona: 1 - 2 |
temat: Wstawianie obrazków na forum | wróć do komnaty |