|
|
|
|
Witaj Nieznajomy!
|
temat: Problem z modyfikacją AIkomnata: Komnata Cieni (Heroes VII) |
wróć do komnaty
|
![]() JulesPhoenix
|
Uwielbiam Heroesy siódemkę, a z modem heroes 7.5 już w ogóle jest niesamowita, ale nie mam za bardzo jak w nią grać bo AI zachowuje się tak idiotycznie że w praktyce nie mam żadnego przeciwnika, a przez to cała gra wydaje się bezcelowa. Heroes 7.5 powinno zmieniać zachowanie AI, ale z jakiegoś powodu się one nie wczytują. Mam plik zmieniający zachowanie AI, nawet podmieniłam go na nowszą wersję którą dostałam od twórcy moda i dalej nic. Próbuje zainstalować starszą wersję moda bo może tam będzie działać, ale z jakiegoś powodu przy starszych wersjach gra w ogóle nie chce mi się włączyć. ChatGPT powiedział mi żeby usunąć pliki cache gry, ale nigdzie nie mogę ich znaleźć. Macie jakieś pomysły co mogę zrobić by to AI z moda zaczęło działać? |
![]() Dark Dragon
|
Czy oba mody są ze sobą kompatybilne? Czy to jest cały czas tylko ten 7.5? Jeśli 7.5, to czy jest to instalacja na czyste H7? Grasz na Steamie czy Ubisoft Connect? |
![]() JulesPhoenix
|
Plik modyfikujący AI jest częścią Heroes 7.5, normalnie się pojawia ze wszystkim po instalacji. Mam Heroesy na Steamie. |
![]() Dark Dragon
|
Czy bez tego pliku SI zachowuje się normalnie? Zgodnie z wybranym poziomem trudności, ofc. |
![]() JulesPhoenix
|
Wydaje mi się, że zachowuje się tak samo, że bazowo w tej grze AI nie potrafi normalnie grać, bo była robiona na szybko z ograniczonym budżetem i tego nie dopracowali. Mnie zmotywowało do pobrania moda najbardziej to, że chciałam w końcu normalnie pograć. I ogólnie działa on w porządku pod wieloma względami, ale ma też jakieś problemy, na mapach z moda nie mogę wybrać większości bohaterów i potrafi pojawić mi się zamek, inny niż wybrałam. Generator tworzy dziwne mapy niezgodne z parametrami, że np. ustawiam bogate surowce, a jest ich na mapie mało. Ale właśnie najbardziej męczy mnie to, że to AI dalej nie potrafi gra. |
![]() Dark Dragon
|
Może warto sprawdzić inne mody. Np. ten? Coś o SI piszą tutaj, ale to bardziej instrukcje/przykłądy, jakbyś sama pewnie chciała się za to zabrać. |
![]() JulesPhoenix
|
Sprawdziłam Heroes of Might and Magic 7 Resurrection mod, ale jakoś tak mi brakowało funkcji z Heroes 7.5, a jak podczas pierwszej walki jednostka zbuggowała mi się tak, że nie dało się jej skończyć, to całkiem straciłam zainteresowanie. Ten mod, który podałeś, jeszcze bardziej mnie zniechęca, bo znacznie osłabia magię, żeby zbalansować grę, a mi właśnie rzucanie silnych czarów daje fun. |
| temat: Problem z modyfikacją AI |
wróć do komnaty
|