|
|
|
|
Witaj Nieznajomy!
|
temat: Heroes III Complete (4.0) - wersja polskakomnata: Gildia Lingwistów |
wróć do komnaty
|
| strona: 1 - 2 | |
![]() brelook
|
W plikach obu spolszczeń różni się tylko plik data/VIDEO.VID zdaje się nowszy jest w spolszczeniu Complete może Indiger zrobił jakieś poprawki tam, w spolszczeniu Hoty za to nowsze są dwie mapy Battle of the Sexes i Battle of the Sexes Allied. Reszta plików które zawierają oba spolszczenia się nie róźni. No i + pliki wgl nie kolidujące ze sobą. |
![]() Hellburn
|
A tak, Wojna Płci, tutaj możemy się różnić, ponieważ dodałem tam możliwość korzystania z przystani, fabryki i warowni. Wrota żywiołów już były odblokowane całkowicie (bez podziału na płeć) pomimo że to mapa z odrodzenia erathii. Tak więc jak ci zależy na tym by mapa pozostała mapą ROE, to najpierw zainstaluj spolszczenie HotA a dopiero później spolszczenie complete. Odnośnie pliku wideo nie wiem co tam Indiger mógł zrobić. Plik wideo ze spolszczenia HotA to nic innego jak angielska wersja z Heroes complete. Oficjalne polskie wydanie Heroes 3 coś gemerało w tym pliku i przez to pogorszyło, spikselizowało niektóre cutscenki. |
![]() Indiger
|
Dokładnie tak jak napisał Hellburn. Jesteśmy w stałym kontakcie i staramy się wprowadzać zmiany równolegle do obu spolszczeń. Kolejność wgrywania plików nie powinna teoretycznie na nic wpływać. Nie testowałem tego. SoD jednak nigdy nie miał żadnych problemów przez wgrywanie spolszczenia Hoty, bo są one niezależne od siebie. Głównym plikiem odpowiadającym za teksty z podstawki jest "bitmap.lod", natomiast w przypadku Hoty jest to "HotA.lod" o ile dobrze pamiętam i w zależności od tego jaką wersję gry włączamy, to z tego pliku program korzysta. Plik VIDEO.VID natomiast był jakiś czas temu przeze mnie edytowany, ponieważ zapomniałem dodać do niego jednej z polskich cutscenek, tej na zakończenie kampanii "Pieśń dla ojca". Wszystkie pozostałe cutscenki poza wspomnianą i polskim intro są zostawione z angielskiego wydania z racji lepszej jakości. A że w tych dwóch przypadkach są one sprzężone z polskimi dialogami (inaczej niż w cutscenkach misji kampanii, gdzie pliki wideo i audio są rozdzielnie), to musiałem je przenieść. |
![]() brelook
|
Porównywałem wagę plików i tylko te dwie mapy się różnią Sexes, i ten plik VIDEO.VID, wszystko inne jest identyczne jeśli chodzi o rozmiar pliku. Wiadomo plików typowo pod Complete czy HotA nie brałem pod uwagę. Dzięki za wyjaśnienie. |
![]() Patricida
|
Hej! Mam zasadnicze pytanie dotyczące Heroes 3 Complete - czym faktycznie różni się ona od SoD w wersji 3.2? Chciałbym gdzieś przeczytać pełny changelog czy jakąś analizę porównawczą, a Google średnio tu pomaga :/ Wyjaśnicie proszę laikowi różnice lub choćby wskażecie namiary na miejsce gdzie sobie znajdę potrzebne informacje? |
![]() Dark Dragon
|
Inne menu główne. |
![]() brelook
|
Zmiany porównujące wersję 3.2 a 4.0 (Complete) masz również opisane w pliku README.txt w spolszczeniu. To zmiany o których wiadomo. |
![]() Patricida
|
Dzięki :) |
![]() Indiger
|
Myślę, że dodam do głównego posta informację na temat tych różnic, bo faktycznie w internecie nijak nie znajdzie się changeloga między wersją 3.2 a 4.0. |
| strona: 1 - 2 | |
| temat: Heroes III Complete (4.0) - wersja polska |
wróć do komnaty
|