![]() |
![]() |
![]() |
Witaj Nieznajomy!
|
![]() komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
![]() |
![]() RustDragon ![]() |
Stormbinders to turowa gra strategiczna osadzona w niezwykłym świecie fantasy, w której klasyczny taktyczny gameplay spotyka się z głębokimi wyzwaniami strategicznymi. Stań do walki o przetrwanie wśród magicznych burz, które mogą zmienić pole bitwy i twoje plany w każdej chwili Polska odpowiedź na nowe Hirołsy. Stormbinders wkrótce doczeka się prezentacji rozgrywki 10 kwietnia o godzinie 16:00 czasu polskiego doczekamy się pierwszej prezentacji gry. Prezentacja https://youtu.be/dM2DI65-EGo?si=MO52IWjpPneTF8ls ________________________________________________________ Screeny z 10 Kwietnia ![]() ![]() ![]() ![]() Tak powinno wyglądać Inferno w Olden Era :P Screeny z Liva |
![]() Żmijec ![]() |
Bleh... zaś mobilkowy wygląd |
![]() Sir Galuf ![]() |
Szczerze? Nie wygląda to za dobrze. Przypomina trochę te mobilkowe podróbki Heroesów. Jak dla mnie nie będzie to absolutnie żadną konkurencją dla Olden Ery. Przy okazji, mam śmieszne skojarzenia z wyrażeniem "polska odpowiedź na..." - zawsze przypomina mi się film "Serce Gór" który miał być polskim Władcą Pierścieni xD |
![]() anonim1233 ![]() |
Jak na razie po tym co widziałem (te kilka screenów) to raczej do Olden Era nie będzie miała podjazdu. Może jak gameplay zobaczę to zmienię zdanie. |
![]() avatar ![]() |
Hehehe, przed Stormbrongers to Older Era była uważana za mobilkową. Paradoksalnie ta gierka zrobi dobry pr OE pokazując różnice graficzne :) |
![]() Sobieski ![]() |
Żmijec: Bleh... zaś mobilkowy wygląd Sir Galuf: To jest wątek o Stormbinders, a nie o Olden Era, chociaż jak dla mnie, to jedna i ta sama gra.Przypomina trochę te mobilkowe podróbki Heroesów. anonim1233: Nie widzę różnicy, jak dla mnie, to jedna i ta sama gra.Jak na razie po tym co widziałem (te kilka screenów) to raczej do Olden Era nie będzie miała podjazdu. Żeby nie było, że spam. Jedynie co mamy, to grafiki. Na ich podstawie stwierdzam, że Stormbinders ma taki sam styl co Olden Era. Animacje i mechanikę może mieć lepszą Olden Era, ale tu trzeba poczekać, jednak nie robię sobie nadziei. pewnie ostatecznie lepsze okaże się Olden Era, bo mają więcej kasy HoMM w tytule i jadą na HIII, co jest słabe. Niezależnie od tematu, możesz zrobić coś ciekawego, ale nie jest HIII i ludzie to w najlepszym razie oleją, a w najgorszym razie zjadą za to, że nie jest HIII i oleją. Wystarczy za to dać łatkę HIII i ludzie łykają to jak pelikany. HIII jest jednocześnie błogosławieństwem i przekleństwem. Błogosławieństwem, bo marka cały czas żyje, a przekleństwem, bo nie może się rozwijać. Zamiast HIV HV, HVI i HVII ludzie chcieliby HIII v2, HIII v3, HIII v4, i HIII v5. Jesteśmy 26 lat po premierze HIII i cały czas kręcimy się w kółko. Tak samo jak gwiezdne wojny i epizody IV-VI. W przypadku Star Wars Disney tak wydoił wyeksploatował ten okres, że skończyło się na zarznięciu marki, co jest swego rodzaju osiągnięciem. Chcę kontynuację fabuły Mrocznego Mesjasza i epizodu IX (bleh), albo MMIX/HoMMIV i Epizodu VI (No dobra mamy epizody VII-IX, no ale bez przesady. Epizod "plagiat epizodu IV" VII, epizod "mamy głęboko lore" VIII [najlepszy z tej trójki] i epizod "somehow Palpatine returned" IX). |
![]() Kammer ![]() |
Ja się nie zgodzę, że OE to takie kręcenie się w kółko, masz ciekawy rozwój hirków, prawa frakcyjne, alternatywne ulepszenia... Niczego takiego nie było w H3. |
![]() Gravius ![]() |
Z gier Herosopodobnych bardzo przyjemnie gra się w Silence of the Siren. Oczywiście jeśli kogoś nie mierzi SF z przymrużeniem oka. |
![]() anonim1233 ![]() |
I co sądzicie po tym co na razie pokazano? |
![]() Kastore ![]() |
Nie podoba mi się grafika. |
![]() Andruids ![]() |
Wygląda gorzej od OE i gorzej od Songs of Conquest. |
![]() Kuririn ![]() |
Hmm, mozna rzec, gwiazdy tancza na błocie. Grafika taka sobie =taka sobie, efekty przesilone, za duzo migoczacych elementów. Mam nadzieje, ze kammer mi posta nie usuncie. Bo zdolny łun jest. |
![]() Zachari ![]() |
Andruids: Wygląda gorzej od OE i gorzej od Songs of Conquest. Songs of Conquest to jedna z najpiękniejszych gier jakie widziało moje oko, ciężko nie wyglądać gorzej od niej |
![]() anonim1233 ![]() |
Songs of Conquest jest piękne i mówię to jako osoba nie przepadająca za pixelartem (co nie znaczy, że nie zdarza mi się grać w takie gry). A co do Stormbinders to dla mnie graficznie (szczególnie bitwy i animacje jednostek) nie mają porównania do Olden Era, która do mnie bardziej przemawia. Może gra to nadrobi gameplayem (ten system pogody będzie jakąś ciekawą mechaniką). |
![]() Kastore ![]() |
Songs of Conquest wygląda jak 95% indyków na Steamie, w dodatku ma interfejs zupełnie niepasujący do overworld. Też nie chciało mi się w to grać przez grafikę. Nie lubię takiego stylu, że jest tyle nawalone na ekranie, że wszystko się zlewa. Dla mnie ładny pixel art to np. Heroes 2, Hotline Miami, Undertale, Doom albo Ishar 2 i 3. Swoją drogą, szkoda że w nowych grach pixelartowych nie używa się już tej techniki, żeby łączyć fragmenty zdjęć z prawdziwego świata z narysowaną grafiką, bo zawsze mi się to podobało. |
temat: Stormbinders to nowy polski konkurent HoMM Olden Era |
![]() |