Kwasowa Grota Heroes VIIMight & Magic XHeroes III - Board GameHorn of the AbyssHistoria Światów MMSkarbiecCzat
Cmentarz jest opustoszały
Witaj Nieznajomy!
zaloguj się    załóż konto
Jarmark Cudówtemat: Tworzenie map do Heroes Hota
komnata: Jarmark Cudów
strona: 1 - 2 - 3

Duke Bogdan PW
6 stycznia, 00:28
Wróciłem do PC z nudów, więc teraz robię mapy do Heroes 10 In the Horizon Changes
(I stwierdziłem że będą po polsku dla was, chyba że ubisoft zechcę zerknąć to będą
po angielsku).
Na razie zrobiłem 3 mapy z 1 kampanii.
Także robię je czy chcecie czy nie.
Jak ktoś będzie chciał to mu jakąś prześlę.
Jeśli chodzi o dodatek 2 World Ruler to będę robił jak się pojawi Bulwark
bo chcę żeby Morski tytan był z miasta Bulwark.

Jakby mnie skasowano mam już kolejność ostateczną (która się może zmienić
jak dodadzą jeszcze jakieś miasto).
I tak mamy
0 Necropolis - Prehistoria (Pacz Empire Earth)
1 Dungeon - Epoka kamienia
2 Stronghold - Epoka miedzi
3 Inferno - Starożytność (epoka brązu, mroku i średiowiecze)
4 Castle - Nowożytność (epoka rensansu, oświecenie i przemysłowa)
5 Rampart - Współczesność (epoka I, II i III wojny światowej)
6 Cove - Przyszłość (epoka cyfrowa i nano)
7 Factory - Epoka kosmosu
8 Tower - Epoka Archaiczna (pacz Age of Mythology)
9 Conflux - Epoka Klasyczna
10 Bulwark - Epoka Heroiczna
11 Fortiess - Epoka Mityczna

6 stycznia, 09:08
Cytat:
Kolejność ostateczna, która może się jeszcze zmienić
Ujęło mnie to:)

Duke Bogdan PW
6 stycznia, 09:24
Wiesz miałem dziurę w 10, a teraz jak załatana to już nie trzeba wiecęj miast.
Ale z nudów ubisoft może zrobić i 12.

Duke Bogdan PW
6 stycznia, 17:51
Fabuła map dla tych którym się nie chcę grać
w moje mapy.
Prolog
Sc. 0 Wolność dla innych ras.
Lord Mag pół-człowiek poł krasnolud przypuszcza atak na granice królestwa ludzi.
W wojnie pomagają mu kryształowe smoki (ma ich siedlisko) i miasto Tower.
Wróg ma 2 miasta Castle zwane granicami wschodnią i zachodnią.
Po pokonaniu granicy Tytan na mocy sądu ogłasza wolność wyznania dla magów.
Już nie muszą podawać się inkwizycji kościoła.
Sc. 1 Ostatni Legion Demonów
Scenariusz oparty na filmie Władcy Pierścieni. Dowiadujemy się że demonom
czas idzie odwrotnie dlatego na końcu wszyscy cofnęli się z frakcji Inferno
do frakcji Stronghold. Naszym bohaterom idzie czas normalnie. Naszym zadaniem
jest władzy (pierścień oka smoka) zanieść do miasta Inferno Góra przeznaczenia.
Pierścień początkowo ma Frodo. Po pokonaniu czarnych jeźdźców (nazguli) możemy dać
głównym naszym siłą będącym pod Lorien (miastem elfów - rampart). Pod miastem jest Gimli (Ranger), Legolas (też Ranger) i Boromir (Rycerz). W scenariuszu nie możemy stracić Arweny (Druidka) gdyż bez niej nie narodzi się król wszystkich ludzi. Przynajmniej jedynym bohaterem (z pierścieniem) wyruszamy do podziemia Morii. Idąc nim docieramy do miasta Stronghold - Isengrad. Potem możemy iść w 2 strony albo zająć Isengrad strzeżony przez Maga Bojowego Sarumana (ale nie trzeba) albo uwolnić z więzienia Króla Nieumarłych (klucznik który go strzeże puszcza tylko naszej flagi gracza) co jest przydatne. w Isengradzie jest czarny klucznik który pozwala na dostanie się do Haradu
z podziemia ale najpierw trzeba pokonać Króla Nazguli który jest w Haradzie (trzeba tam się dostać statkiem jeśli ten nie przyjdzie do nas). W Haradzie (miasto Cove) jest wódz orków (barbarzyńca) znany z dwóch wież. Dalej podziemia prowadzą do Góry Przeznaczenia (Inferno) ale jest pilnowana przez czerwonego strażnika. Żeby się do klucznika dostać trzeba się dostać do podziemia Mordoru (jaskinie Szeloby). Po drodzę przechodząc przez Harad lub Gondor (Castle) który jest strzeżony przez Faramira (Rycerza). Jeśli chcemy przez Harad to musimy odwiedzić brązowego klucznika (wejście jest chronione przez brązowy garnizon) do którego się można dostać tylko jeśli w morii uwolniliśmy Golluma (Necromanta). Potem udajemy się do podziemia Mrodoru o do klucznika czerwonego wymóg to posiadać 1 arcymaga (Frodo ma w oddziałach na początku 1 arcymaga - Gandalfa). Przed klucznikiem czeka nas walka z orkamii Balrogiem (2 pit Lordy i 2 legiony orków). Po zdobycu klucznika możemy zanieść pierścień do Góry Przeznaczenia wygrywamy.
Sc. 2 W drodze do Raju
Tym razem gramy Sauronem (Demoniac) który wraz z bojowym magiem Derwiszem (Murzyn) ma 2 miasta stronghold. Wróg to elfy mające 3 miasta Rampart. Naszym zadniem jest pokonać elfy.
Możemy też zaglądnąć do podziemia gdzie po walce z nimfami możemy uzyskać dodatkowe 3 miasta Stronghold.
Sc. 3 Pokój pośród stworzenia
Gramy sojuszem bogów leśnych z 2 miastami Rampart. w pierwszym jest dom druidki Anii (bohaterowie to rycerz Sir Jacor i druid God Jedrek). W 2 jest mój dom króla elfów (bohaterowie to druid Sir Bogdan i Ranger Król elfów Pa - tata). Przeciwnik to bogowie nieba czyli w górach kolonia Pleja (Conflux) strzeżona przez elementalistkę Pleje. I Góra Olimp pośród chmur nieba strzeżona przez czarodzieja Zeusa. Na mapie jest więzienie Chris sąsiada, Sandro szwagra i wujka który wygląda jak Szatan. Po drodze są puste 2 miasta Rampart miasto Syllany (czyli szpital gdzie wylądowałem w czasie depresji) i Dom Florańskiego elfa (kolegii). Naszym zadniem jest śpiąć się na szczyt góry Olimp i zdobyć eliksir życia (sadzonkę drzewa życia) a następnie zanieść ją do mojego miasta (Króla elfów).
Sc. 4 Odkrycie demonów
Mapa na pozór taka sama. Ale dochodzi Rampart Lorda chrisa (kolegi). Sojusznik w postaci wujka Szatana (miasto Conflux). I nowe na mapie miasto Conflux sierżanta Jodła (oficjalnie z mafii) który jest na tropie źródła zła na świecie. Tak odkrywa Piekło czyli wroga. Wróg ma 1 miasto Inferno zwane Piekłem demonów streżone przez Demoniaka Anihilatora. Aby wygrać trzeba zająć to miasto. W misji pomagają nam bogowie niebios czyli Pleja i Zeus. Dowiadujemy się że przez Szatana doszło do wojny Bogów z Piekłem.
Sc. 5 Uchronić przed Katastrofą.
Tym razem mamy Lordem Stalinem (Heretykiem) i Anihilatorem (Demoniaciem) z 3 miastami Inferno na wschodzie Europy zająć tereny należące do Goda Hitlera (nekromanta). Ten ma prawie wszystkie miasta w europie (Europa to teren scenariusza). Z wyjątkiem naszych 3 oraz 2 miast w portugali i miast w wielkiej brytanii należących do naszego sojusznika. Koło Londynu jest kapłan Churchill. Jest też neutralne miasto w Szwecji.
Sc. 6 Znaleźć Graala
Tym razem jestęśmy w przyszości. Hitler został prezydentem USA (nekromanta) wraz z Janem Pawłem III Papieżem i Orodrethem (świętym kościoła - ma 0 level) i Ridikulusem (Cyborgiem Rycerzem Śmierci). Mamy 4 miasta necropolis w USA. Reszta miast w Ameryce Północnej gdzie się rozgrywa scenariusz jest neutralna. Koło Quebecu znajduje się wróg czyli Ojciec Smoków Fafnir który po zbudzeniu się terroryzuje Amerykę. Trzeba go zabić i wtedy się wygrywa. Dla zmyłki gracza piszę że wygramy jeśli zbudujemy Graala w Waszyngtonie (na mapie nie ma Graala).

Dydzio PW
9 stycznia, 21:20
wg mnie Unfrozen popełnia błąd nie zatrudniając ciebie do pracy nad lore HOMM Olden Era

Kastore PW
9 stycznia, 21:33
Dla osób, które tego nie czytają:
Oro:
Tym razem jestęśmy w przyszości. Hitelr został prezydentem USA (nekromanta) wraz z Janem Pawłem III Papieżem i Orodrethem (świętym kościoła - ma 0 level) i Ridikulusem (Cyborgiem Rycerzem Śmierci). Mamy 4 miasta necropolis w USA. Reszta miast w Ameryce Północnej gdzie się rozgrywa scenariusz jest neutralna. Koło Quebecu znajduje się wróg czyli Ojciec Smoków Fafnir który po zbudzeniu się terroryzuje Amerykę. Trzeba go zabić i wtedy się wygrywa. Dla zmyłki gracza piszę że wygramy jeśli zbudujemy Graala w Waszyngtonie (na mapie nie ma Graala).

Alistair PW
9 stycznia, 23:50
Na szczęście Garett nie jest tu strażnikiem, więc nie będzie wyzywał od nazigrama (czy jak tam to nazwał): pisze się Sc. 6 Znaleźć Graala (a nie Sc. 6 Znaleść Graala)

Kurde, czekam aż nożyce się odezwą, hłe hłe.

Andruids PW
10 stycznia, 02:23
@Alistair proszę, nie zatrzymuj się na tym. Wypunktuj każdą literówkę i błąd ortograficzny/gramatyczny/stylistyczny i jakikolwiek inny w strumieniu świadomości oro. Jestem pewien, że uczyni to Internet lepszym.

EDIT: xd.

Alistair PW
10 stycznia, 19:02
No i proszę, nożyce się odezwały.

KammerKammerPost poleciał, a kolega dostaje dzień kamienia.

Duke Bogdan PW
12 stycznia, 16:36
Kur... pisałem to przed pójściem do kościoła i się spieszyłem żeby zdążyć.
A tak w ogóle
to napiszcie czy chcecie żebym opisał kampanie.
Zrobię po kolei według frakcji czyli najpierw Castle, potem Tower itd.
Bo jak nie chcecie to się nie będę narzucał (jak posty mają być skasowane).

Możecie zrobić głosowanie.
chwilowy temat z ankietą. Czy opisać Heroes 10 Migration.

Do Kastore
W 2150 roku Ziemia wybucha, dlatego ludzie muszą się przenieść na inną planetę.
Problem tkwi w tym że do ludzi należy (poza Ziemią) tylko Księżyc i Świat Heroesa (Mesalia).
Tyle zachowałem w Ogame (grze o podboju kosmosu). Lirę podbiło mi imperium, a Cefeusza demony.
Na Księżyc wysłano Lirian, bogaczy i policje. A na Mesalie wojsko gdyż żyją tam różne rasy fantastyczne i trzeba ich odpędzić od kolonistów.
Amerykanie dla zwiększenia armii wybierają na prezydenta Hitlera.
Tymczasem Smoki z Mesalii wysyłają Ojca Smoków żeby pokrzyżował
plany inwazji ludzi z Ziemi na Mesalie. Oczywiście zgodnie z zasadą
boską każdy obcy jeśli oddali się od portalu skod przybył będzie gnił (niszczył się).
Dlatego wojska ludzi z Ziemi na Mesalii to Nieumarli. A Ojciec Smoków nie rozpełzł smoki
po świecie (Ziemi).
Boyd był zwiadowcą armii ludzi, wiec Reganie go pokonali.

PS
Axeoth z heroesa 4 to zaświaty, gdyż Wampir wyssysuje tam energie, czyli ten świat jest
z wspomnień jest nie prawdziwy.

PS
Ludzie w 2150 roku przybyli też na planete Eden (w postaci Cybrogów - szkieletów metalowych), i księżyc Pandore (na niej nie gnili gdyż Pandora to księżyc po terraformingu).

Duke Bogdan PW
12 stycznia, 17:00
Tak działa magia.
Dlatego Imperium Vaygrów niszczy wszystkie planety, żeby stworzyć nowe z jądrem
z kamienia antymagii. Na nowych planetach nie ma magii, i nie ma gnicia.
Nowe planety to te z Star Wars. Obecnie 20 % planet magii zniszczono.
w Star Wars (przyszłości) już 80 %. Planety magii to zewnętrzne rubieże
gdzie jeszcze flota Republiki/Imperium nie dotarła.
Czyli 80 % to Stronghold z Heroes 5.

Duke Bogdan PW
13 stycznia, 00:22
Heroes 10 migration
1 kampania Strażnicy Miast
0 sc. Kultyści
Gramy Rycerzem Księciem Vaderem który jest niebem dla Darth Vadera z Star Wars.
Urodził się jako książe pół-człowiek pół-elf światłą na świecie należącym do
Imperium Aniołów. Po śnię w którym zobaczył koniec świata postanowił
znaleźć kultystów demonów zanim zniszczą świat. Po drodze mija garnizon z strzelcami i
kolonie niebian gdzie spotyka Windikatora (Elementaliste) który wie jak znaleźć
kultystów (jest obok niebiańskiej kolonii). Aby ich znaleźć trzeba
odnaleźć armie chłopów i strzelców która broni kleryka Ludrina egzorcystę.
Następnie mając taką armię atakujemy Kryjówkę kultystów i wygrywamy
(aby wygrać trzeba zdobyć miasto kultystów Inferno i nie można
stracić Stolicy królestwa - miasto Castle).
7 (1) sc. Obrona Lenthis
Tym razem mamy przeżyć 14 dni brązowym graczem. Gracz dysponuje
2 miastami. Jedno Rampart to Europa w której na końcu Ziemi zostało
tylko 1 miasto dowodzone przez Generała Rycerza Kapera (mojego kolegę) i
Ludrina (mojego kumpla z obecnych czasów) który został sprowadzony dla
odstraszenia demonów. 2 miasto to castle Lenthis (co znaczy "Lenka to jest" od
imienia córki Telindora która jest duchem Ziemi, władcą powietrza i nazywa się Lenka).
Lenthis to ostatnie miasto Imperium aniołów w Rosji. Przybył do niego
Książe Vader, Archanioł Pethiel (kleryk z armii aniołów - odziały aniołów to
odziały terran z Starcraft 3 tyle że tam były kobiety) i Szpieg (Rycerz)
przy którym imieniu widnieje napis "Sekret". Jest to członek bractwa
Assasynów znany z gier Assasin Creed. Po za tym ewakuowano tam Kreatora
Putina (Jest to wcielenie kreatora sprzedane aniołom dlatego walczy z piratami
ognia na Ukrainie, dla aniołów to demony). Musimy mając armie w tysiącach żołnierzy
przeżyć aż Europa i Azja odnerwią się od Ziemi i jako platforma statek wylądują
na jednym z światów antymagicznych. Naszym sojusznikiem jest Sandro w Podziemiach
z miastem Necropolis Syberia 5. I Mroczne elfy z syberii z bazą Dungeon obok której
jest 3man przywódca Czarnych Rabusi (szpiegów Nowej Rosji) i Black Window z Marvela
(również szpieg rosyjski) po za tym jest jeszcze Lucy wcielenie Melodii którą
zabił Sandro żeby uniknęła Rozliczenia (gdyż muzyka jest dobra) niestety na Ziemi
również dopadł ją koniec. Problemem są armie które chcą się dostać na naszą platformę
aby przeżyć. Jest to armia ONZ czyli: armia Chińska z 1 Rampart i przywódcą barbarzyńcą
Czyngis-hanem. Jest to armia arabska z 2 miastami Castle (Dubaj) i Tower (Iran).
Rządzi nimi Szejk Arabów barbarzyńca. Kolejną armią jest armia Hindusów z Hindi (przyszłych
Indii które skolonizowały dno oceanu) także Książe Hindii jest Nawigatorem a Hindie to Cove. Ostatnią armią ONZ jest armia USA pod dowództwem Prezydenta Omena ostatniego prezydenta USA.
W całym tym zamieszaniu na Ziemi lądują Orki pod dowództwem Quresha (Prigożyna) terminatora z starożytnego egiptu. Okazuje się że zostali na Ziemi i nie zdążyli dostać się na platformę
przez co bogowie egiptu (Starożytni) zbudowali światostatki które poleciały na światy antymagiczne wraz z egipcjanami, orkami i małpoludami (światostaki znane z Might and Magic). Później dowiecie się że Starożytni to Remusianie z Galaktyki Porządku. I nie są za ONZ ani za graczem. Podobnie są jeszcze 2 miasta Fortiess (Park Jurajski) i Dungeon (miasto dinozaurów) które smoki ewakuują do Ashanu (w grze są naszym przeciwnikiem tak jakby zza terenu ONZ-u). Tak więc ONZ zostało udać się przez portale na nowe światy (Ci Orodretha mieli pech wylądować na mesalii czyli na magicznym świecie - dlatego zamienili się w
Nieumarłych). I jeszcze coś wśród wrogów w podziemiach jest jedno miasto Inferno baza górników demonów którzy przy pomocy demoniaka Extraktora wydobywają zasoby z rozpadającej się Ziemi. Demony są tylko za sobą.
sc. 14 (2) Wezwanie Tytanów
Mamy 1 miasto Castle - Kalingrad z 2 bohaterami Ludrinem i Assasynem. Naszym zadaniem jest
dotrzeć do neutralnego miasta Góry Bogów (Conflux) w Kaukazie (być może to Grozny). Naszym sojusznikiem jest Rosja z 4 miastami Castle (Moskwa, Vołgograd, Mińsk i Krym). Wrogiem zaś jest miasto Kijów Inferno obok z Generałem heretykiem Mallzakiem (Zełeńskim) i zaprzyjaźniony z nim Grigorem w bazie Grigora (miasto Castle). Na mapie z Wschodu jest armia Nieumarłych (nie popierająca żadnej z stron) dowodzona przez Żniwiarza który postanowił wykorzystać okazje z wojny rosyjsko-ukraińskiej i rekrutować nowych nieumarłych. Nieumarli mają 3 miasta Necropolis (na powierzchni Syberia 5 i podziemia syberyjskiego Nieumarła kopalnia i pod Ukrainą Cmentarz cywilów). Jak zdobędziemy miasto bogów i zbudujemy w nim zamek to wygrywamy. Tytani przychodzą aby nam pomóc (rakietami).
sc. 17 (3) Odsiecz Tytanów
Okazuje się że na platformę w rejonie Europy wylądowali Piraci Ognia z galaktyki chaosu (arkturianie) i zbudowali 5 bazę demonów (Kijów) i 4 baze demonów (Kosowo). 3 pozostałe bazy
są tam gdzie kiedyś była Afryka. Są tam rodzina Ifrytów wynajętych przez Arkturian aby spalić Hiszpanię i Grecję. Są to Solmyr Ifryt, Iboz (syn) i żona Aathea (matka iboza).
Po za tym przy bazie 4 jest Grigor II który okazał się szpiegiem arkturian chcącym przejąć
władzę nas Rosją. Gracz gra Rosją i ma Moskwę tylko (Castle) z 5 bohaterami: Ludrinem, Pethielem, Księciem Vaderem, Assasynem i nowym wezwanym z imperium aniołów Zelusem tytanem (Rycerz). Aby wygrać trzeba zdobyć 5 bazę demonów. Ale strzeże go klucznik brązowy który znajduje się w skandynawii więc dopóki tam nie dojdzie armia Rosyjska Kijów jest nie do
zdobycia. Nie musimy się spieszyć gdyż Moskwę strzeże brama przez którą przechodzi tylko gracz (Jest nie do zdobycia). Arkturianą pomagają jeszcze Wielka Brytania z 2 miastami Castle i bohaterem Księciem Harrym i Mroczne elfy z Polski z 2 miastami Dungeon (Zatorlandia i Energylandia) i 2 bohaterami Warlock Lethos (znajomy) i Overlord Marcin (mój kolega z czasów depresji). Reszta pomocy to Quaresh z armią Remusian z 3 miastami w Skandynawii są to 3 Strongholdy (baza quaresha, baza arabów i baza barbarzyńców). Jak się okazuje Arabowie i barbarzyńskie ludy z średniowiecza poparli Remusian w zamian za sprowadzenie na Platformę ewakuacyjną. Pozostałe miasta w Europie są niczyje gdyż Unia Europejska, Szwajcaria i Hogwart (miasto Tower w Arktyce przyklejone do dolnej warstwy platformy) nie opowiedziały się po żadnej ze stron.
sc. 36 (4) Decydujące starcie
Trzy szlachetne rody żyjące pod uciskiem Górnego Królestwa postanawiają połączyć siły, by wspólnie walczyć o władzę w stolicy Imperium Aniołów. Aby wygrać musimy obalić Królowe Angelice, nieśmiertelna władczyni całej Anhalli (świata - stolicy gdzie nic nie gnije). W obaleniu naszemu rodowi pomaga Zelus i Pethiel w Kuźni Północy (miasto Castle) należące do nas. Assasyn i Książe Vader przy mieście Przystań Orła należącego do rodu któremu pomaga Walerian Mengsk (gracz sojuszniczy). Oraz Ludrin i Generał Dundan (Ranger krasnolud) przy mieście Krucze Wzgórza należące do rodu któremu pomaga Victoria przywódczyni ludzi z Warhammera 40000 (gracza sojuszniczego). Największą jednak armią dysponuje Boba Fett Kapitan który ma zabić Angelike i zasiąść na tronie Anhalli zmieniając jej nazwę na Valhalla.
Po za tym pomaga nam gracz sojuszniczy elfy z 2 miastami Rampart. Jeśli chodzi o wroga to siły Angeliki to 4 grupy w sojuszu - 6 miast w podziemiu Nieumarłych, 9 miast Fortiess Jaszczurludzi (4 na powierzhcni,5 w podziemiu), 3 miasta Stronghold Barbarzyńców na powierzchni oraz 9 miast Castle Ludzi Angelici na powierzchni w tym 1 na wyspie i 1 w którym jest Angelica zwane Szczyt Świata. Są jeszcze naturalne miasta ale jest ich kilka (nieważne). W scenariuszu dowiadujemy się że Angelica zabiła króla który był ojcem Darth Vadera z star wars i od tamtej pory rządzi Imeprium Anielskich ludzi (z castle). Po za tym dowiadujemy się że Angelica siała zgorszenie wśród kobiet z królestwa.
sc. 41 (5) Aż po bramy piekieł.
Twoją misją jest podbicie całego świata. Jednak twym największym wrogiem okazuje się Lucyfer. Na początek masz 4 miasta Castle w Europie. Obok nich masz bohaterów Książe Vader w Anglii, Generał Dundan w Francji, Ludrin i Rycerz Kazimierz w Polsce oraz kleryk Magellan w Hiszpanii. Naszym sojusznikiem jest czarodziej Harry Potter z Hogwartu (Tower). A naszym wrogiem jest sojusz kosmitów z innych planet czyli 5 graczy po 1 Necropolis. A są to Mallasa (Ovelord) w Smoczej grocie (w kanadzie), Skynet (Najemnik z Factory) w bazie GOLAN (w USA), Arthas (Rycerz Śmierci) z gry warcraft na Syberii, Ullyses (nawigator) włóczęga po kosmosie poszukujący królestwa Hadesu (czyli Ziemi) - miasto ma na Syberii i Walerian w RPA (państwo które zajmie w kampanii Telindora w przyszłości) też Nawigator. Osobnym wrogiem (bez sojuszników) są Demony posiadające 2 miasta w Afryce północnej i 3 bazy podziemiom oraz Bramę Piekielną do świata rodzimego Demonów. Jednej z baz pilnuje demoniak Lucyfer który ukazuje się pod postacią kobiety (matki Kazimierza Wielkiego).
Aby wygrać trzeba zdobyć Bramę Piekielną więc nie trzeba niszczyć wszystkiego. Aczkolwiek dobry gracz może zdobyć całą Ziemie. W scenariuszu są też neutralne miasta np. w Ameryce Południowej i jeszcze coś tajemnicze podziemia z miastem Atlantyda (Tower) wokół którego jest wiele skarbów.
sc. 42 (6) Świat Demonów
Okazuje się że rodzimy świat demonów to Mars (zwany Diuna lub Char). Naszym zadaniem będzie uwięzić tą przez którą powstały demony (w Stracraft 3) czyli DemoKerrigan (demoniak). Aby to zrobić trzeba pokonać tą bohaterkę. Jest ona przy mieście fortiess o nazwie Overmind. Pomaga jej ród Harkonnenów z 1 miastem Factory pilnowanym przez Harkonnena (Artificera z Factory).
Nasze siły to Pethiel z 1 miastem Castle zwanym Portem aniołów. W zasadzie nic nie musimy robić gdyż mamy potężnych sojuszników. Są to Geniusze z miastem Tower i bohaterami Solmyrem i Emisariuszką żywiołów (matką Solmyra), siły Imperium podzielone na Baze Terran (miasto factory) z bohaterami Walerianem i Arkturusem (Ojcem Waleriana) - Rycerz. Bazą Imperium (Castle) chronioną przez Overlorda Mandalora I. Imperialną Kolonią (Castle) chronioną przez Victorię z Warhammera 40000. Po za tym dołączył do nas Kreator w swojej bazie Inferno który wraz z Diabłami chcę się zemścić na Robalach że ukradły mu piekło (w Heroes Olden era).

Duke Bogdan PW
13 stycznia, 02:50
Motyw przewodni do Prologu H 10
https://www.youtube.com/watch?v=3rt6Mvv2BUU
Wonder Woman to wcielenie Pleji (lub mój psycholog)

I do kampanii Strażnicy miast
https://www.youtube.com/watch?v=iDPgaaPn69o&list=RDMM&index=23
Ender zakończył wojnę z robalami.

boardgames_ftw PW
13 stycznia, 11:03
Ten spam pojawia się na stronie głównej bez logowania, sugerowałbym konsekwentnie banować/ukrywać.

Duke Bogdan PW
13 stycznia, 11:33
Ja się normalnie loguje, a to że Gogi dostają od Rycerzy
To już czysta prawda. Po za tym Gogi giną od Obcego Nostromo
już 5 mld lat temu. Czyli zawsze ginęli.
Jedynie to że Kreator Kha-Beleth dał im ogień dało
im jakiekolwiek szanse. Bez tego zostało by im drapanie i
byliby słabsi niż chochlik (bo ten lata).
Widziałem kiedyś grę gdzie ksiądz egzorcyzmował opętaną.
Do jej domu wchodziły Gogi i co...
Spalały się własnym ogniem. Wygląda na to że Gogi w atmosferze
ziemskiej spalają się podobnie jak większość demonów
(zostały im tylko Ifryty bo to opętani bogowie i diabły w snach
- mogą tam kogoś zabić - skytobójstwo).
Także nie dziwie się że władca demonów zatrudnił robale.

Duke Bogdan PW
13 stycznia, 12:14
Pochwale się.
Otórz młodsza siostrzenica to Lilith bogini demonów.
Po tym jak ją ukrzyżowały demony za wywołanie wojny
z aniołami olała demony i dołączyła
do mnie. Po za tym starsza siostrzenica
to Gaia duch ziemi dołączyła do Sandro dlatego
ten oszczędził Ziemie i dopiero w następnym
wcieleniu ją zniszczy (2150 roku).

Duke Bogdan PW
13 stycznia, 13:16
Po za tym to nie jest spam tylko to co się dzieje.
Gdyby to zależało ode mnie ewakuował bym USA do Rosji.
A takto USA został tylko Orodreth i ewakułącja na Mesalie.

Duke Bogdan PW
13 stycznia, 17:07
A tu wyjaśnienia co do pożaru w Kalifornii.
Otóż moi ludzie (aktorzy) zostali ewakuowani statkiem kosmicznym
na inny świat, gdzie teraz budują pokojową osadę
smoczych elfów (ludzi rudowłosych) i pozostałych ludzi
(blond i czarne włosy). Normalnie do statków włażą obcy
nostromo i nikt nie przeżywa. Albo jak już lądują
to planeta jest niegościnna. Ale że mam Telindora (Sandro w Dungeon)
a ten jest władcą Troglodytów i Potworów. To statek dotarł na miejsce.
Tu macie link do filmu z tego statku:
https://www.filmweb.pl/film/Pasa%C5%BCerowie-2016-558175
Jim Preston został na czuwaniu dlatego u mnie jest starym dziadkiem
reszta zachowała młodość dzięki hibernacji.
Prawdopodobnie uszkodzenie było spowodowane atakiem snajper-statku
demonów.
Tak czy owak ewakuowaliśmy aktorów, a ich posiadłości smoki spaliły
tak żeby złodzieje nie mogli zrabować żadnych dzieł sztuki.
Aktorzy chcieli żeby demony nie wzbogaciły się ich kosztem.
Efekt ich braku to to że nie ma wielu postaci historycznych i superbohaterów
których grali. Wolą spokojne życie na innej planecie niż
dalsze waśnie między plemionami ludzi (Państwami).

Duke Bogdan PW
13 stycznia, 17:50
Zamrożenie odmładza więc już wiecie dlaczego
na większości planet są krasnoludy i elfy niebieskie.
Te są z zimna więc się nie starzeją.

Kastore PW
13 stycznia, 18:43
Duke Bogdan:
Pochwale się.
Otórz młodsza siostrzenica to Lilith bogini demonów.
Gratulacje!
strona: 1 - 2 - 3
temat: Tworzenie map do Heroes Hota