Witaj Nieznajomy!
|
temat: Olden Era - Necropolis komnata: Antykwariat Starej Ery (HoMM: Olden Era) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 | |
Garett |
Temat poświęcony oficjalnym informacjom ujawnionym przez Unfrozen odnośnie frakcji Necropolis, zarówno tych fabularnych jak i gameplayowych. |
Etharil |
Złapane z Discorda: podstawowe i częściowo rozbudowane Necropolis oraz easter egg Unfrozen w postaci Iratusa (nekromanty z tytułowej gry) jako Tarius |
Markham98 |
Haha, zaraz okaże się, że akcja Iratusa dzieje się na Jadame lub zrobią crossover xd. W każdym razie miły smaczek. |
magius123123 |
Oczywiście, że w centrum jest ogromna, kreskówka i cringe'owa statua ogromnego żniwiarza - coś musi się rzucać w oczy na malutkim ekranie telefonu. A nie, czekaj... Jak inne ekrany miast naprawdę mi się podobają (i wreszcie wracamy do poruszających się postaci na ekranach, przynajmniej dla temple), tak Nekropolia i Inferno to jakiś nieśmieszny żart przeniesiony z najbardziej nieznośnych mobilek. Mam nadzieję, że zrobią lekką przemianę po ilości negatywnych komentarzy jaką widzę i może po jakichś testach. Oby gameplayowo Nekropolia była lepsza. Brak kościstych smoków i wampiry jako 7 tier brzmi całkiem ciekawie. |
Garett |
Osobiście jestem bardzo pod wrażeniem tego odważnego ruchu, by wywalić Kościste Smoki ze względu na lore - wszak na Jadame zostały one stworzone dopiero przez szaloną nekromantkę Zanthorę, na krótko przed MM8. |
Hayven |
Ja do samego żniwiarza może aż tak bardzo nic nie mam (chociaż po dłuższym namyśle faktycznie można wątpić w sens jego tam umieszczenia), ale ekran nie podoba mi się z innych powodów — wszystko małe, ciemne, szare i bezpłciowe, i nawet nie widać różnicy między miastem nierozbudowanym a rozbudowanym. W innych częściach były szarości, ale były też brązy i czerwienie lub zielenie, budynki były większe (przy tym każdy miał swoją rozpoznawalną sylwetkę, zwłaszcza w takim H3) i był większy kontrast między nimi a terenem. (H5 tutaj pomijamy, tamtejsze ekrany miast miały swoją... specyfikę, która wymagała raczej obsługi miasta przez interfejs, a nawet przegląd królestwa niż klikania w budynki, więc rozpoznawalność poszczególnych budynków niekoniecznie stała na pierwszym miejscu – a jednak każdy, kto grał, raczej bez trudu pozna Ołtarz Światła czy Centrum Piekieł). Można się przynajmniej cieszyć, że nie stoi na pajęczych nogach :P |
Bacus |
Człowiek wchodzi poczytać o Nekropolii, a Państwo rozmawiacie o Lochu, więc po co dzielenie tego tematu na 7 mniejszych? Dziwna decyzja, ale co ja tam wiem. Bardzo podoba mi się ta czaszka w chmurach, przypomina mi te symbole Voldemorta w filmowej serii o Harrym Potterze, bo cała reszta ekranu wygląda średnio, ewidentnie za mało czaszek na piksel ekranu. Jednocześnie podoba mi się to, że w mieście mamy zabudowania wyglądające na zwykłe i ludzkie, a nie jakieś ziguraty, monumentalne budowle ale po prostu piętrowe domki jak w klasycznym miasteczku. Jednak mnie zastanawia po co dyskutować w tej chwili na temat spójności historii i lore gry, która nie wyszła i wiemy wielkie nic? To jakby czepiać się, że Shrek 5 jest niespójny z poprzednimi częściami czy oglądając trailer filmu czepiać się, że bohater w 22 sekundzie wygląda na poobijanego, a w 47 już jest cały i zdrowy, a w ogóle to wcześniej był w mieście teraz jest w parku, wtf!? Nie ma co strzępić klawiatury kiedy nie mamy jeszcze powodów na to, bo moooooże twórcy nas zaskoczą i napiszą interesującą opowieść, spójną historię i piekielne osy, potwory Cthulhu i Edgelord Elfy będą się bronić i okażą się dobrą decyzją. A co do Mroczych Elfów w lochu to niestety lub stety... Drowy są popularne, sprzedają się i można ubierać ich w uber erotyczne ciuszki i nikt nie zwróci na to przesadnej uwagi, a krasnoludy? Osobiście jednak się z wami zgadzam i wolałbym coś innego niż prawdopodobnie 2 frakcje elfów (bo domyślam się, że Sylwan czy jak się będzie zwał to też będą elfy), a przedstawienie krasnali jak tych złych to byłaby miła odmiana. Cytat: Ruchomy Zamek Haoru Anastazji(*), już tęsknie, to było coś absolutnie pięknego.
Można się przynajmniej cieszyć, że nie stoi na pajęczych nogach :P |
Hayven |
Cytat: Bardzo podoba mi się ta czaszka w chmurach, przypomina mi te symbole Voldemorta w filmowej serii o Harrym Potterze Byłoby fajnie, gdyby to funkcjonowało jako budowla. Sam wciąż czekam na coś, co przypominałoby rozmachem Wieczną burzę z H2. |
Garett |
Zanim Etharil wrzucił nierozbudowane Nekro, to sam byłem przekonany, że ta chmura to ich Graal. |
Eggyslav |
Bacus: a przedstawienie krasnali jak tych złych to byłaby miła odmiana. Zapraszam do Warhammera Fantasy, masz tam Krasnoludy Chaosu. HASHUT! VORGUND! ZHARR-NAGRUND! |
Alamar |
I kolejny bohater, tym razem niespełniony reżyser teatralny, który został władcą marionetek, a potem nekromantą, bo nie mógł znieść krytyki ze strony aktorów. :P Jak wiadomo rozwinięciem kariery zawodowej reżysera jest nekromancja - zapewne wystawiał słabe remaki innych twórców. :P Szkoda, że nie nauczył się magii, by kontrolować większą ilość kukiełek. I jako niespełniony reżyser S(ł)onko zwiększa liczebność kościotrupów w nekropoliach - czyży zanudzał widzów na śmierć swoimi remake'ami? Swoją drogą, biografia znów rozwleczona niemiłosiernie. |
Górski Krasnolud |
Cześć Jorgen! |
Kastore |
W MM6 cyrk znajdował się w takich turystycznych miejscach jak miasto wilkołaków, wybrzeże kanibali i właśnie bagna nieumarłych, więc to może nie być pierwszy raz w starym uniwersum, kiedy sztuka performatywna jest związana z nekromancją. |
Alamar |
W MM6 miałeś cyrk wesołe miasteczko/lunapark z nagrodami do wygrania, który tylko odwiedzał te trzy miejsca, a tu masz teatr z reżyserem prima donną. |
anonim1233 |
Developerzy zaprezentowali jednostkę szkieletów - ulepszenia to wojownik albo łucznik. |
Markham98 |
Zobaczymy czy ten nagrobek niesiony przez szkieleta-wojownika jakoś wpłynie na jego zdolność obrony, a może okaże się równie bezużyteczny w praktyce jak ptak u kusznika. |
anonim1233 |
Jednostki mają mieć zdolności, a tu na razie tylko zaprezentowano ewidentnie normalne ataki. |
anonim1233 |
Dziś była zaprezentowana kolejna jednostka Nekropolii - nieumarłe psy/ bargeisty. |
Górski Krasnolud |
Jednostka zdecydowanie na plus, ciekawsza niż kolejne "ludzkie" zombie. |
Dydzio |
Tylko żeby inferno nie było inwazją czworonogów jak w h5, jeśli mają ciągoty iść w tę stronę. |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 |
temat: Olden Era - Necropolis | wróć do komnaty |