Kwasowa Grota Heroes VIIMight & Magic XHeroes III - Board GameHorn of the AbyssHistoria Światów MMSkarbiecCzat
Cmentarz jest opustoszały
Witaj Nieznajomy!
zaloguj się    załóż konto
Antykwariat Starej Ery (HoMM: Olden Era)temat: Heroes of Might and Magic: (g)Olden Era
komnata: Antykwariat Starej Ery (HoMM: Olden Era)
strona: 1 - 2 - 3 ... 14 - 15 - 16

S4nndr0 PW
3 listopada 2025, 12:15
Mimo ze to zakryza na autzym, bawie ze frakcje idealnie pasuja do pory dnia

gaj rano
kult slonca (haha) w poldnie
inferno po poludniu
schizm nad zmierzchem
no inekropolism w czasie czerni za oknem

Hayven PW
3 listopada 2025, 18:21
Czy "Unfrozen" to po polsku będzie "Niezamarzli"?

Akad PW
3 listopada 2025, 18:33
Odmrożeni :P

Hayven PW
3 listopada 2025, 23:42
To by było "defrosted" :) Choociaż... może i odmrożeni, jak się uprzeć.

Ale Unfrozen aż się kusi o jakieś nawiązanie do Undead, żal bierze na myśl, że "Nieumarzli" nie jest zbyt legitnym słowem.

Alamar PW
4 listopada 2025, 11:10
Po pierwsze, unfrozen - niezamarznięty, odmrożony.

Po drugie, ang. legit - legalny, prawny, uczciwy, w Twoim przypadku poprawnym/właściwym słowem.

Hayven PW
4 listopada 2025, 13:40
Sensowne, wiarygodne, autentyczne. Mogłem napisać: uświęconym tradycją i konwencją. Ale nie napisałem.

„Niezamarznięty” – tak, do tego nawiązywałem. Przyznałem też, że „odmrożeni” jest akceptowalne, chociaż wadliwe. W czym problem?

4 listopada 2025, 18:00
Ogólnie chyba język polski na 'problem' z przedrostkiem un-

Hayven PW
4 listopada 2025, 18:59
Nie, czemu. Jak język mógłby mieć problem z przedrostkiem, którego w nim nie ma?

Objaśniam, żeby uniknąć nieporozumień: Unfrozen potrzebują polskiej nazwy, nie potrzeba nam tłumaczenia wyrazu unfrozen na polski z mapowaniem sensu 1:1.

-.-"

Oczywiście pomieszały mi się pojęcia. 1:0 dla Kastora.

Kastore PW
5 listopada 2025, 02:27
Unfrozen to oczywiście po polsku schizma.

Hayven PW
5 listopada 2025, 07:02
Ach! Zapomniałem. Czyli temat zamknięty, pozamiatane, można się rozejść do domów.

Gravius PW
6 listopada 2025, 18:41
Niezmrożeni, Niezmrażalni

S4nndr0 PW
23 listopada 2025, 12:00
Może, Odmnożeni, bo ubisoft miał wyrabanee na polsko-ruska markę?
Mimo, że dla nas dalej 'kultową'?!

S4nndr0 PW
4 grudnia 2025, 14:50
yo mimo ze pomysl dosc banalny podoba mi sie kreacja ghoula (jak bat man0 jako rycerza wiernego ideałom/

4 grudnia 2025, 15:28
Warto przypomnieć, że studio zostało założone w 2016 roku.

S4nndr0 PW
7 grudnia 2025, 07:16
Owdzem Avatarze, gdyby nie klapa ubisoftu po as yasuka, sam bylem zdziwilem sie ze gre robi unfrozen z 1 gra na kacie.

Górski Krasnolud PW
21 marca, 11:46
Krótki komentarz co do ostatnich zmian:

- Podobają mi się nowe modele kawalerzystów, rycerzy śmierci, i jednostek powiązanych z żywiołem wody

- Skoro nadal nie pokazali co dzieje się z Knieją i Rojem tak ogólnie, to wydaje mi się, że zmiany muszą być naprawdę grube (czyżby nowe ekrany miast i poważniejsze zmiany w składach armii? Nadal łudzę się, że zobaczymy Goga i Ifryta w Roju, byłoby super)

- Pograłem ostatnio w demo, i zauważyłem, że nie ma karawan w grze? Czy po prostu ja nie potrafię ich odpalić?

- Znowu jesteśmy na etapie pokazywania pojedynczych budynków/setów... jeeeej.

- Ale zupełnie serio na plus, że w ekranie rekrutacji widać frakcje z jakich jednostki pochodzą, to jest super.

- Na zmianę interfejsu jestem nastawiony neutralnie, uczynienie go "bardziej trójkowym" IMO nie wpłynęło na jakość gierki.

- Ogólnie dobrze się klika w te Heroeski, liczę że spodobają mi się min. jak Heroes VII (obecnie mój ranking top trzy to: 3. Heroes VII 2. Heroes VI 1. Heroes III)

- Chociaż nie jaram się na myśl, że powstają nowe Heroes, tak jak np. jarałem się tym kiedy wychodziła siódemka, to kiedy już wyjdą chętnie je ogram, liczę tylko, że będą też mapy pod single player i rushowanie kapitolu czy tam innych Świątyń Czeluści (nie pamiętam tych nazw z Olden Ery)

- Nadal liczę, że w dodatkach zobaczymy Cytadelę i Regnę (celowo piszę Regna nie Cove, może Unfrozen będzie miało na to inną wizję) w jednym dodatku (tak jak robi to już Age of Wonders) a potem Mroczne Krasnoludy z techniką i jaskiniowymi bestiami (czyli to, co nie dostało się do Lochu, np. Nietoperze albo Mantykory) + jakieś "maszynowe/techniczne" jednostki jak Smoczy Golem i z dwie jednostki "krasnoludzie" (koniecznie strzelec z kuszą jak w Might and Magic VIII)

- Lubię dużą ilość jednostek neutralnych, liczę na więcej (pewnie powstanie mod, który podmieni Kiriny na Jednorożce)

- Karny na meczu z Portugalią powinien zostać powtórzony

Więcej przemyśleń nie mam.

EDIT:

- W sumie jeszcze jedna ważna sprawa. Fajnie, że nie podają konkretnej daty Early Accessu, bez sensu byłoby sobie robić presję deadlinem. Ciekawi mnie tylko, czy zainteresowanie grą nie spadnie, jak będzie o niej za długo cicho.

- Gra nawet jak będzie w EA i tak poczekam do oficjalnej premiery (myślę, że nie tylko ja, więc gra pewnie zaliczy dwa spike'i sprzedażowe)

- Ostatnio widzieliśmy news, że Olden Era jest w Top10 na wish list Stema. Wątpię jednak, by przełożyło się to na sprzedaż.
strona: 1 - 2 - 3 ... 14 - 15 - 16
temat: Heroes of Might and Magic: (g)Olden Era