Witaj Nieznajomy!
|
temat: Heroes of Might and Magic: (g)Olden Era komnata: Antykwariat Starej Ery (HoMM: Olden Era) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 - 3 ... 10 - 11 - 12 | |
Kastore |
Więc jak byś to nazywał? |
Erui |
Zbroja płytkowa? |
Zaratustrian |
Kastore: Więc jak byś to nazywał? Tak jak w oryginale. Латный доспех to po prostu zbroja płytowa. |
Kastore |
Te śmieszne znaczki to jest oryginał? |
Alamar |
A nie jest? Zdaje się, ze oryginał jest pisany po rosyjsku, a dopiero potem tłumaczony na angielski, co zauważyć można choćby po biografiach bohaterów, gdzie szyk zdania czy użyte słownictwo nie zawsze pasuje. |
Sir Galuf |
W sumie to może ja też podzielę się swoimi przemyśleniami o tej najnowszej produkcji: Z plusów - niesamowicie cieszy mnie powrót do Starego Uniwersum a zwłaszcza to, że odwiedzimy moje ukochane Jadame. Do tego bardzo podoba mi się wygląd mapy przygody i nowa mgła wojny która jest zrobiona w całkiem przyjemnym stylu. Na pewno podoba mi się powrót mojej ulubionej jednostki z zamku Rycerza, czyli Swordsmana, który z jakiegoś niezrozumiałego powodu został usunięty z 6 i 7 xd. Nekropolia wygląda całkiem przyjemnie a Wampiry na 7 poziomie pasują dla mnie jak ulał (Coś jak taka mroczna wersja Paladynów i Krzyżowców z Heroesów 1 i 2). No i chyba dla mnie jeden z największych plusów tej odsłony, czyli Rój - NARESZCIE powrócił nieszablonowy koncept Inferno ze starego świata - nie jakieś złe demony z piekieł tylko insektoidalno - kosmiczny horror. Są też takie elementy do których mam mieszane uczucia - np. Loch - pomimo że ma wiele plusów jak np. powrót Troglodytów i Minotaurów które są w końcu pełnoprawną rasą a nie niewolnikami, to trochę nie pasuje i umiejscowienie Mrocznych Elfów z Alvar właśnie tam - a już najbardziej to, że tak bardzo przypominają mroczne Elfy z kAshanu - wiem, że emo - Elfki w kusych szatach wyglądają fajnie (Nie powiem - też mi się to podoba xd) to jednak myślę, że znacznie ciekawsze byłoby gdyby osią tej frakcji był sojusz Minotaurów, Mrocznych Krasnoludów (Chyba wszyscy zapomnieli, że takowe wgl. istniały), Meduz i Smoków + oczywiście inne stwory podziemi jak Troglodyci czy Hydry. Do Sylvanu zastrzeżeń na razie nie mam, ale wydaje się spoko. O tajnej frakcji na razie się nie chcę wypowiadać bo nic o niej nie wiem. Mam też trochę mieszane uczucia co do tego, że pokazane w danej produkcji Jadame przypomina BARDZO mocno Erathię z Heroes 3 - o ile powrót do korzeni mi się podoba, tak mam wrażenie, że czasem gra aż za bardzo przypomina Heroes 3... A z rzeczy które mi się zdecydowanie nie podobają to decydowanie wygląd księgi czarów, która przypomina mi coś co bym zobaczył w grze mobilnej i ekrany rekrutacji i ekwipunku - myślę, że nad tymi elementami trzeba będzie trochę popracować. Podsumowując mój wywód, jestem MEGA podekscytowany tym, że seria M&M powraca a sama gra wydaje mi się być naprawdę solidna i jestem pewien na 100%, że ja i moja rodzina i przyjaciele będziemy ją ogrywać przez długi, długi czas - jednak i tak z tyłu głowy mam wrażenie, że pewne rzeczy można było zrobić lepiej / inaczej ale to już moja subiektywna opinia :-) |
Belegor |
Nie wspomnieli nic o mrocznych krasnoludach. To ciekawe. |
Sir Galuf |
Kto wie - może dojdą w DLC jako kolejna frakcja |
Markham98 |
Twórcy od czasów Halloween nie poprzestają na prezentowaniu nowych treści. Tym razem zintensyfikowali swoje tempo, racząc nas kalendarzem adwentowym (kiedyś był na Grocie z ciekawostkami <3 ). Nie żałują odsłaniania nowości. 1) kartka to meduza (jednostka i bohaterka-albinoska z okładki) oraz jej warianty i magiczne zwierciadło na mapie 2) kolejne zaklęcia (cztery, magia "słońca/światła" 3) ciekawe co dziś będzie? Link do kalendarza: https://unfrozen.studio/prophecy/Olden_Era_Prophecy.php Jak wam się to podoba? Moim zdaniem pomysł super, bo coś się dzieje, a przede wszystkim szybko poznamy, czekającą nas zawartości. Budynki z obiektami na mapie przygody prezentują się iście apetycznie! |
anonim1233 |
Też mi się podoba pomysł z kalendarzem. |
Erui |
Kiedyś w Kwasowej Grocie było coś takiego. |
Belegor |
Ale skończyły się nam ciekawostki, ale jeśli Olden Era osiągnie sukces jak i współpraca pójdzie dalej, to w przyszłym roku może pojawi się nowy Kwasowy kalendarz z ciekawostkami i easter eggami z produkcji nad OE i ubisoftowych herosów. |
anonim1233 |
Ja też liczę, że powstanie pełnoprawna grota poświęcona tej odsłonie. |
Garett |
Work in Progress |
strona: 1 - 2 - 3 ... 10 - 11 - 12 |
temat: Heroes of Might and Magic: (g)Olden Era | wróć do komnaty |