Witaj Nieznajomy!
|
temat: Heroes of Might and Magic: (g)Olden Era komnata: Antykwariat Starej Ery (HoMM: Olden Era) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 ... 8 - 9 - 10 | |
Alamar |
Cytat: Fejknius z Gier Online, gdzie autor artykułu pomylił DLC z mikro.Mikrotranzakcje Twórcy chyba już to sprostowali z którymś z najnowszych streamów, tym razem skupionym na grze dla pojedynczego gracza. |
Górski Krasnolud |
Trochę zawiodłem się tym line-upem Lochów... zero w nim nowości, to wygląda jak kopia z siódemki. |
Hayven |
Szkoda, że przy przejściu na Jadame zamiast pójść przynajmniej w charakterystyce samych elfów w stronę mieszaniny skojarzeń z arystokratycznym wielkomieszczaństwem, magią i kupiectwem, charakteryzujących Mroczne Elfy z Jadame, mamy kopiuj-wklej tych z Heroes 6-7, czy to pod względem estetyki, czy to samego faktu mieszkania w lochach z troglodytami, minotaurami, meduzami, hydrami i czarnymi smokami... Wydaje mi się, że ciekawie byłoby to rozbić na dwie frakcje, tym bardziej, że minotaury są na Jadame inteligentne i niezależne i można byłoby zrobić z nich coś ciekawszego niż mięsnego tanka, dorzucić gdzieś może szlamowce, szczurołaki... Nie? No to nie... Skoro przenosimy się na Jadame, mamy całą garść łamiących seryjne stereotypy inspiracji, i ich ignorowanie jest trochę rozczarowujące. Nie żeby można się było spodziewać czegoś innego — ale wciąż szkoda, bo brzmi jak zmarnowana okazja. Będę podobnie rozczarowany, jeśli w grze nie będzie kampanii albo przynajmniej oficjalnego scenariusza poświęconego poszukiwaniom sera. Oczywiście, że nie będzie. Stąd wiem, że i tu rozczarowanie jest nieuniknione. |
Garett |
Cytat: Ogólnie widzę to bardzo słabo. Wygląda to typowo na odgrzewanego kotleta. Po tylu latach, żeby odgrzać coś takiego, trzeba mieć pomysł. A tym sosikiem, który nada mu smak ma być multiplayer... Czyli jak to ma być całe te gówno co mi się kojarzy z tego typu grami, Płatne dlc (mamy dla ciebie nowe miasto ludzi, takie samo jak te podstawowe, tylko nad morzem) Mikrotranzakcje, 10 skrzyneczek z exp w cenie 2, super deal Elementy kosmetyczne, spodnie mojego kusznika świecą na różowo... Zbieranie jakiś pojebanych punktów, odznak, wykonywanie zadań, dziennych, tygodniowych... Odwiedź dziś na mapie 7 młynów, a dostaniesz różowe spodnie dla kusznika... ...do tego masa błędów i niekończące się aktualizacje. Also, DLC dodające nowe miasta, coś mi to przypomina, hmm... HMMMMMMMM |
Hayven |
Cytat: Also, DLC dodające nowe miasta, coś mi to przypomina, hmm... Jest bądź co bądź różnica między wydaniem rozszerzenia do gry, rozwijającego ją na każdym froncie (kampanie, scenariusze, artefakty, obiekty mapy, bohaterowie i miasto) a sprzedażą gry w kawałkach. Aczkolwiek już tylko od wydawcy zależy, czy dodatkowa zawartość do odblokowania (którą pewnie i tak będzie można dostać przy jakiejś okazji po kosztach) będzie służyła wyłącznie do drenowania z graczy-zbieraczy pieniędzy, czy może będzie sposobem na wydłużenie jej żywotności w sposób umożliwiający twórcom elastyczność. A więc ja też akurat tutaj nie widzę powodu do przedwczesnych obaw. Chociaż takim powodem mogłaby być na przykład zła reputacja wydawcy... (pamięta ktoś jeszcze tragedię Duel of Champions i Heroes Online?) |
Kastore |
Jak gra gut, to DLC gut. Jak gra nicht gut, to DLC nicht gut. |
Alamar |
Cytat:
Will the game feature MTX (micro transactions)? No. The business model will be more like Paradox games, through DLCs |
Garett |
Miasto lodowych kalmarów, Loch oraz budynki na mapie przygody: |
Hayven |
Gdyby nie to, że mówimy o Jadame, to powiedziałbym, że nawet podoba mi się styl Lochu i jego wygląd na mapie przygody (zwłaszcza gdyby wywalić stamtąd tego smoka; albo niech to będzie oznaczało kapitol, to wtedy okej). |
Kastore |
Jezu, co to za różnica, gdzie to ma miejsce. Tam i tak pewnie 90% rzeczy będzie retconowanych. A ten Loch to jakiś basic budynek grecki z bezsensowną architekturą. Nigdy bym nie zgadł, że to zamek. |
Górski Krasnolud |
Podoba mi się teren z ostatniego screena, coś jak połączenie terenu orków z Heroes V i lawy. Kojarzy mi się też z terenem zaprezentowanym w DoR. |
Crazy-AK47 |
Ja nie potrafię mieć pozytywnych oczekiwań względem nowej gry bez ostatnich fuckupów jakie Ubisoft odwalał na przestrzeni ostatnich lat. -Akcja z serwerami do M&MX Legacy -Burdel z Heroes 6 i jak patch ostateczny zepsuł grę kompletnie po wyłączeniu serwerów -Clash of Heroes i Defektywna Edycja będąca skokiem na kasę, przy okazji wycofując oryginał ze sprzedaży Co do nowej części, miałem obawy od czasu ostatniego wywiadu i dalej mam te obawy. Gra nie ma estetyki ani konretnego stylu, wygląda tandetnie i na jedno kopyto. Dla jaj rozpikselowałem parę screenshotów i gra wtedy wygląda o wiele lepiej, tyle, że wtedy gra wyglądałaby jak kopia Songs of Conquest - to nie żart po rozpiklesowaniu nie da się stwierdzić czy to Heroes czy SoC, ja z tego przytyku nie zrezygnuję. UI wygląda jak kopia z Cywilizacji 6 z nadmiarem niebieskiego koloru - ODDAWAĆ KLEPSYDRĘ JAK PRZYCISK NASTĘPNEJ TURY Do starego uniwersum nie mam sentymentu, jak do Ashanu więc mnie to an nie ziębi, ani nie grzeje, ale jak coś zepsują to nie będę miał żalu bo to nie to uniwersum xD Zaś info, że gra skupia się na multiplayerze... Jeśli to prawda to będzie taki sam dramat jak z ostatnimi Settlersami. Nie zbudujesz społeczności multiplayer bez dobrego singla. Heroes to tytuł głównie singlowy, ludzie nie grają w Heroesy dla multi. Zanim ktoś się odpali "Ale są turnieje..." ludzie by turniejów by nie robili, gdyby gra całościowo i singiel nie byłyby dobre, poza tym w turnieje grają nieliczni, a jakieś 90% osób (instytut danych z dupy) to bierze odpala generator losowych map, bierze nekropolię i zalewa wroga milionem szkieletów. Poza tym, kto miał internet w Polsce gdy Heroes 3 miało swoją premierę? Matchmaking? Anti-cheat? Na co to komu? Kolejne online DRMy i serwery, których Ubiszrot nie umie zrobić od czasu stworzenia Uplaya. Jak chcą multiplayer, to niech zrobią normalną przeglądarkę serwerów peer-2-peer. Heroesy to gra do odprężenia się, a nie do e-sportu. Co do DLC, mogą sobie je zapowiadać, ale żeby to się nie skończyło jak z Heroes 7, gdzie technicznie miało być bodajże 3 (jeden z Inferno, drugi z Sanktuarium co miałoby złączyć się z Wojanmi Szarego Sojuszu i połączyć z Heroes 5), ale dostaliśmy tylko 1 dodatek. Za muzykę nie będzie odpowiadał ani Romero ani King, więc... albo się postarają, albo będzie kasztan. Szanse 50 na 50. Info o tym, że pracują tam ludzie z Nival. Ile? 5 osób? 10? Nie jeden tytuł się tak reklamował, że "pracowali przy tym twórcy ze studia X odpowiedzialni z Y" a wychodziły kompletne potworki, z ilością osób, którą można byłoby policzyć na palcach jednej ręki. Bez konkretów to typowe marketingowe... Co wyjdzie, zobaczymy ale nie mam jakichkolwiek oczekiwań, to przecież Ubiszrot który nigdy nie rozczarowuje, jeśli chodzi o rozczarowania. Ja chcę aby Ubisoft wreszcie zbankrutował, a prawa do marki zostałyby albo sprzedane, albo niech trafią do domeny publicznej. Jak odwalą to samo jak z The Settler New Allies i dodadzą mikropłatności do Heroesów to robię riot |
Garett |
Ja rozumiem, że złorzeczenie na Ubi to nie tylko przyjemność, ale i obowiązek, jednakowoż... Jest to trochę randomowe w sytuacji w której jedyne co Ubisoft ma wspólnego z tą grą to fakt, że dali studiu zielone światło. Bawi mnie też fakt, że ludzi bardziej oburza fakt, że powstają nowe hirołsy niż ten czas w którym żadne nie powstawały. EDIT: Source odnośnie "Ubi tylko dało zielone światło" Unfrozen: Graliśmy w „hirołsy” przez połowę naszego życia. Chcieliśmy kolejnej części tak samo, jak wy. A jak mówi znane powiedzenie: jeśli chcesz, by coś było zrobione dobrze, zrób to sam. Nie zapowiadało się, że nowa gra z serii HoMM nadchodzi, więc w 2020 roku stworzyliśmy swoją wersję demo i przedstawiliśmy ją Ubisoftowi, który zaakceptował naszą wizję w 2021 roku i dał projektowi zielone światło. Możecie sobie wyobrazić, jak bardzo byliśmy podekscytowani. |
anonim1233 |
Z tego co czytałem (to chyba było w Clicku!) Nival też miał się sam zgłosić z prototypem do Ubisoftu. |
Górski Krasnolud |
Wywiad daje mocne nadzieje. Tak jak czytam, co piszą ludzie z Unfrozen, to albo jest to tak dobrze skonstruowane, albo naprawdę czują vibe tej serii, i tego, dlaczego ludzie mają do niej taki sentymencik. P.S. Dla Heroes of Might and Magic: Olden Era założyłem Discorda. Czyli tak jak 10 lat temu dla Heroes VII założyłem Kwasową. :P |
Kastore |
Ja sądzę, że robią to przede wszystkim dla pieniędzy, bo zauważyli, że jest rynek. |
Mam nadzieję, że zdrowa konkurencja w postaci Pennon and Battle czy Silence of the Sirens sprawi, że dostaniemy trzy porządne strategie turowe. |
Alamar |
Zabawne, bo sądziłem, że konkurencją dla marki Heroes jest coś bardziej ambitniejszego, jak choćby najnowsze Age of Wonders 4 czy jak już mierząc wyżej Cywilizacja 7 lub Crusader Kings 3 od Paradoksu. Te dwa ostatnie tytuły są zgoła inne, ale ogólna tematyka w nich zawarta ma wiele elementów, które można wziąć pod uwagę projektując nowe Heroesy. Zresztą na Cywilizacji oparto Master of Magic (w tym niedawny remake), które było bardzo zbliżone do pierwszych Hirołsów pod względem rozgrywki (ale nie mechaniki). Zdaję sobie sprawę, że najnowszej części Bohaterów Mocy i Magii daleko pod względem budżetu i rozmachu do w/w tytułów, ale dla przeciętnego gracza porównania do gier z postu avatara nic nie będą raczej znaczyć. --- A żeby nie tylko narzekać, tutaj kilka słów od deweloperów gry nt. projektowania najnowszej części. Pojawiły się też streamy z odpowiedziami odnośnie rozgrywki tylko dla pojedynczego gracza. PS Taka ciekawostka: Cytat:
Oakwarrior back in 2015 it was (some of this is according to memory so take it with a grain of salt, but it was a "somewhat official" census): - ~90% male - median age was 31 - most played game in the series was H3 - most other played games were turn-based games (strategy, RPG) OR they didn't play any other games at all - most preferred hexes over squares in combat (this one is very ironic) - most spent less than 8h per week on playing games - 95% played ONLY singleplayer games and singleplayer HoMM specifically - over 90% had at least started playing a campaign in any of the HoMM games |
Garett |
Mrożone kalmary ewidentnie będą lovecraftiańskie: |
Garett |
Coś o fabule: Akcja naszego tytułu rozgrywa się na kontynencie Jadame, któremu zagraża nowa, tajemnicza, demoniczna siła. Władcy Lochu chcą uformować sojusz obronny z innymi frakcjami, ale nie jest to proste ze względu na urazy, które żywią do siebie poszczególne obozy. W tej nieliniowej kampanii gracze będą podejmować wybory, które ukształtują los kontynentu i jego mieszkańców. Czyli najwyraźniej fabuła jest wzorowana na legendzie o której wspominał Bastian w MM8, a która właśnie była inspiracją by w obliczu obecnego kataklizmu też nawiązać sojusz. |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 ... 8 - 9 - 10 |
temat: Heroes of Might and Magic: (g)Olden Era | wróć do komnaty |