Witaj Nieznajomy!
|
temat: Heroes of Might and Magic: (g)Olden Era komnata: Antykwariat Starej Ery (HoMM: Olden Era) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 - 3 ... 8 - 9 - 10 | |
ShEv441 |
Jak dla mnie raczej pozytywne wrażenia. Cieszę się zapowiedzią nowego tytułu, w większości jestem zadowolony z tego co zobaczyłem i ogólną koncepcją. Na razie mało gameplay pokazano, więc opinia bardzo wstępna. Na plus: - inspirowana głównie ulubioną przez wielu H3 - z wywiadu wydaje się, że autorzy śledzą scenę pvp h3 i całkiem ogarniają jak działa gra - jakie ma zalety i wady - mapa przygody wygląda ładnie - podoba mi się jej: kolorowość, perspektywa 2.5d i kreska - powrót alternatywnych ulepszeń, podobnie jak w h5 - model rozwoju bohatera ma być inspirowany głownie h5 (lepszy od prostego i broken z h3) - kampanie podobno można rozgrywać na różne sposoby/podejmować różne decyzje i mieć inne zakończenia (brzmi całkiem spoko) - ma być edytor map i edytor szablonów losowych (często w ostatnich tytułach tego nie było wcale lub długo po premierze) - tryb obserwatora w grach sieciowych / możliwość nagrywania i odtwarzania starć po meczu Na minus: - Ekrany miast są przeciętne pod względem artystycznym ( w większości) - Mapa bitwy momentami wydaje się średnio czytelna (jednostki) - Tylko 6 frakcji na start (trochę mało) Fabuła w Heroesach prawie zawsze była 3rzędna, więc nie jest dla mnie istotna. Aczkolwiek nawet milo, że będzie w świecie znanym z klasycznych heroes. Ja liczę na nowe mechaniki, nowe frakcje lub przynajmniej nowe/ciekawe line-upy w istniejących od lat zamkach. Ciekawe jak z ilością zawartości / bugami / A.I. wrogów - bo z tym często inne części Heroes miały problemy |
Matikun |
Podchodzę do gry z umiarkowanym optymizmem. Grafika jest faktycznie specyficzna, ale mi się całkiem podoba, z kilkoma wyjątkami, jak np. ten dziwny świetlisty łucznik, który zdaje się bardzo odstawać stylistyką od reszty jednostek frakcji. Koncept ciekawy, ale wygląd dla mnie do dopieszczenia. Podobają mi się alternatywne ulepszenia (z wywiadu wynika, że jednak to ulepszenia), z tego, co rozumiem, mają być bardziej zdywersyfikowane od tych z 5 i czasem zmieniać charakter, a nawet model danej jednostki. Byłem niesamowitym fanem alternatyw, dlatego cieszę się, że wracają. Rzut kamery (i jej nieruchomość) to także strzał w dziesiątkę, w częściach 5-7 ruchoma kamera była zwyczajnie niepraktyczna. Widok ekranów miast przypomina mi to, co widzieliśmy w H7, jest ok, szału nie ma, ale tragedii też nie. Fajnie, że w końcu opuszczamy Ashan i ciekawie, że pojawią się całkowicie nowe pomysły. Insekty w wersji inferno wyglądają całkiem ciekawie, ogary (z których jednym z ulepszeń jest podobno barghest) to coś, co chciałem zobaczyć w Nekro. Swoją drogą w kilku miejscach znalazłem informację, że wampiry mają być jednostką tier 7, dla mnie bomba. Loch to głównie stara klasyka, ale czuję, że miasto natury będzie już kompletnie inne, od tego, co znamy. Ciekawy jestem też tajemniczego mroźnego miasta. Cieszą nowinki pokroju praw frakcyjnych i pseudo-nowinki w postaci setowych artefaktów i perków do umiejętności. Podoba mi się koncepcja kupowania czarów i nieliniowej kampanii. Ogólnie gra wydaje się duchowym spadkobiercą trójki z zaczerpnięciem co lepszych pomysłów z innych części i dodaniem paru nowinek i usprawnień. Twórcy kładą duży nacisk na turniejowe pvp, co mnie akurat średnio interesuje, ale może wpłynąć pozytywnie na żywotność gry. Niepokoi mnie brak wspomnienia o trybie Hot Seat (przynajmniej ja nie znalazłem). Mam nadzieję, że znajdzie się on w finalnej grze, bo ze znajomym do dziś gramy w ten sposób jak za starych dobrych czasów. EDIT: Aha, no i najważniejsze - żeby gra była dobra, nie może być zabugowana. H7 jawiło mi się jako naprawdę niezła gra, ale ilość błędów to dla mnie jakiś żart. |
anonim1233 |
6 frakcji na start to akurat taki standard dla tej serii, więc nie jest źle. |
Żmijec |
Kolejne gówno na patyku. |
Garett |
Dziękujemy za bardzo merytoryczny komentarz. |
Tarnoob |
Trochę nie wiem, co myśleć. Z jednej strony fajnie, że ktoś ożywia markę i ma parę dobrych decyzji, np. powrót do heksów na polu bitwy, do de facto dwuwymiarowej mapy przygody i do świata NWC, popularyzując przy tym Jadame znane wcześniej z tylko jednej gry (MM8). Z drugiej strony to frustruje, że kolejny raz wyjdzie gra wadliwa, nie w moim turbotrujkowym guście. Też miałem skojarzenia z chińskimi mobilkami i przeglądarkowymi podróbkami HoMM, a do tego z grą Borderlands, która może być najbardziej znanym połączeniem 3D z komiksem. Zostaje mi nadzieja, że gra się dobrze sprzeda, a Ubi znowu spróbuje klasycznej elegancji, do której zbliżyły się MMHO i H7, niestety spartaczone. Dołączam się do obu trendów wśród fanów – z jednej strony buczę na producentów, a z drugiej na fanów. Wśród fanów rzeczywiście jest za dużo czepialskich, ale chyba jest też za dużo śmieciokupców – jest popyt na kolejne gierki zbugowane i komiskowe, to jest i podaż. Nie znoszę socjalizmu, ale rynek gier wideo to słaba wizytówka kapitalizmu. |
Hayven |
nazwa wątku: (g)Olden Era More like (m)Olden Era, huehuehue. |
Bacus |
Cytat: Dla mnie to bardziej wygląda jak Troglodyta z H3(i pewnie nim jest), Smok niczym nie przypomina Śmiercioskrzydłego, a Nagi czy "Taureny" tak jakby były od zawsze częścią Hirosków, także no.World of Warcraft w Heroesach - mamy murloki, mamy nagi, mamy taureny, nocne elfy i samego Deathwinga na deser😜 EDGYslav: Aż mi się przypomniała debata o Wilkołaki w Nekropolii XDDlaczego cerbery są w Nekropolii? Tarnobski: ale chyba jest też za dużo śmieciokupców – jest popyt na kolejne gierki zbugowane i komiskowe, to jest i podaż. Nie znoszę socjalizmu, ale rynek gier wideo to słaba wizytówka kapitalizmu. No ale tutaj można winić tylko graczy, którzy przez lata łykali jak pelikany jakieś early accesy, prereleasy często zachęceni jakimiś BONUSami za kupno grę rok przed premierą i napychali kabzę producentom, którzy mogli wydać niedokończoną grę, bo hehe no i tak się dobrze sprzedała i zgaduję, że każdy z nas, albo większość zawiniła w tym grzechu tak lub inaczej... Kupujemy emocjami nie rozsądkiem. Cytat: Z drugiej strony to frustruje, że kolejny raz wyjdzie gra wadliwa, nie w moim turbotrujkowym guście. Też miałem skojarzenia z chińskimi mobilkami i przeglądarkowymi podróbkami HoMM, a do tego z grą Borderlands, która może być najbardziej znanym połączeniem 3D z komiksem. Zostaje mi nadzieja, że gra się dobrze sprzeda, a Ubi znowu spróbuje klasycznej elegancji, do której zbliżyły się MMHO i H7, niestety spartaczone. Czekaj... jak może coś się kojarzyć jednocześnie z chińskimi gierkami i Borderlandsami? XD Shev: Lepiej 6 ale dobrze przygotowanych, zróżnicowanych i przemyślanych niż 10 miast, ale bez ładu, składu, byle były. Gorzej jeśli dostaniemy 6 i będą bez ładu, składu, byle były xD- Tylko 6 frakcji na start (trochę mało) Co do PVP o którym podobno jest wcześniej wrzucony film, słuchając sugestii Alamara nie przesłuchałem materiału, ale mam nadzieję, że przygotowując grę będą starali się dostosować ją do 80% graczy, a nie tego 1% uber spoceńców co drugiego dnia znajdą sposoby jak zepsuć rozgrywkę w 3 krokach. Nie lubię gry preferują mały promil graczy kosztem większości dla "balansu" czy zmian w rozgrywce. Przystań z Y: To już znamy, to nazywało się Heroes 5. Tam też wszyscy mówili, że styl był anime, podczas gdy niektórzy wskazywali, że tak naprawdę to bardziej przypominało to Warcraft (chyba największa różnica to że orki nie były zielone). Haha! Ale w Warcrafcie nie wszystkie Orki są zielone! Szach mat! Na pewno cieszy mnie, że ta gra nie nosi tytułu Heroes 8, a jest tytułem pobocznym, który tylko czerpie inspiracje z znanego uniwersum... Ciekawe czy jakby Song of Conquest zrobiło to samo i poprosiło o zgodę papę Ubisofta, i nazywałoby się to Heroes of M&M: Songs of Conquest to jaki byłby odbiór społeczności i fanów? Dalej przeważająco dobry czy hur dur czy wręcz przeciwnie? Cytat: More like (m)Olden Era, huehuehue. Może niczym ser, trochę pleśni i będzie wykwintna przystawka dla koneserów? Garetrewicz: No i gdzie to podsumowanie oszukisto?Kammer robi podsumowanie, więc niedługo będziesz mógł sobie obczaić całość. Miłego dnia, pozdrawiam z Kawusią |
Tarnoob |
Bacus: Czekaj... jak może coś się kojarzyć jednocześnie z chińskimi gierkami i Borderlandsami? XD No normalnie – połączenie 3D z wyraźnym rysunkiem przypomina Borderlands, a to, jakie te rysunki są – czyli bardzo kolorowe i karykaturalnie nieproporcjonalne – przypomina chińskie mobilki i przeglądarkowe podróby. xd Też uważam, że 6 frakcji to wcale nie jest mało, a już przy 5 frakcjach w podstawowym H6 był problem z bugami. Najlepiej zrobić minimum ilości i maksimum jakości; m.in. dlatego szanuję MMHO, które miało tylko dwie frakcje, ale było dobrze zrobione. Najpierw fundamenty, a dopiero potem rozbudowywanie. |
Topork |
Dla mnie to bardziej wygląda jak Troglodyta z H3(i pewnie nim jest), Smok niczym nie przypomina Śmiercioskrzydłego, a Nagi czy "Taureny" tak jakby były od zawsze częścią Hirosków, także no.: Your text to link here... 😉 |
Alamar |
Cytat: Key notes from that twitch chat - game is in development for 4y ; they did like 20 interviews with different players / streamers to ask what feature is needed / feedback / issues - heavily oriented for multiplayer - one button matchmaking, rankings with leagues (copper, silver ... master etc), seasons with wipes - 3 modes - classic, one hero (like outcast template), arena (with advanced draft and ban system, some mentions of heartstone); separate ranking for each mode - timers - on map and chess like in battle - improved simultaneous mode - 4h - 10h multiplayer game session is the issue and should be shortened - balancing math model consist of around 10k rows in excel spreadsheet with different weights and formulas ; advanced in-game internal statistics collector (in Iratus that helped them to find the bug for one boss which stroked twice instead of one and do the hotfix within 3h after the release) - good anti-cheating system, multiplayer game checks host and all other clients for anomalies... on any desync drops cheat warning; replays will be available, you can check for anomalies manually - hero skill system is mix from homm4/homm5 without wheel ; unique faction skill (like necromancer), unique class skill (like basic strikes for warrior, mages will have something different), unique passives (like mages affinity - as example improves spells - no damage penalty for blizzard on target 2,3...) - "AI is definitely better then 20y ago" (c) :), also AI for multiplayer can be customized - advanced map generator ; popular templates from homm3 / homm5 will be present (like homm5 universe) ; no known issues like path blocked by npc agro - improved UI (in battle: debuffs icons, parry status icon, last mob hp exact digital value and more) - lobby and matchmaking are different things ; matchmaking is more official, no custom templates etc - no graphical mod editor will be present on day one ; configuration files are in text mode and self-explanatory Brzmi to... źle. Może to wina wywiadu, ale większość rzeczy dotyczy multiplayera, który mnie w ogóle nie obchodzi. Niepokoi mnie zwłaszcza fragment o pytaniu się streamerów o najistotniejsze rzeczy oraz te 10 tys. komórek Excela. Mam wrażenie, że zamiast przyjaznej rozrywki możemy otrzymać zimny i bezduszny produkt, gdzie wszystkie frakcje będą mniej więcej takie same. To, że SI będzie lepsze niż 20 lat temu też nie napawa optymizmem. Więcej szczegółów by się przydało. Dobry system antyczitowski - czemu mam wrażenie, że dostaniemy Denuvo lub coś gorszego z grą gratis? :P No cóż, zobaczymy. EDIT: Cytat:
- The main focus of the game is on esports and multiplayer to ensure longevity - The game will feature an observer mode similar to the one used in StarCraft. - The game will include a replay recording feature, which is highly demanded by the esports community. - The ranking system will be divided into leagues such as Bronze, Silver, Gold, Platinum, and Master League. - The game will host special events and tournaments to stimulate interest and maintain community activity. - The game will support cross-platform play, with details to be announced later. Release on PC first. |
Warmonger |
Taka prawda - Scena PvP w H3 jest widoczna i aktywna, a streamy z finałów turniejów przyciągają kilkuset widzów. My też próbujemy zgarnąć dla siebie kawałek tego tortu ;) |
Górski Krasnolud |
Bacus: Hej Misiaczku, wspaniale się czyta Twoje posty pod newsem i czuć znak czasów, że zgadzam się z Twoimi opiniami praktycznie w każdym calu, a nie łapię się za głowę na kolejny dziwny pomysł dwójki szalonych Krasnali jak podczas premiery ostatniej dużej gry Heroesów, starzy jesteśmy ziom. Mi niezmiernie miło jest z powodu, że mimo iż czasy faktycznie idą do przodu, to o nowej większej produkcji Heroes dyskutujemy w tym samym gronie. :) Aczkolwiek niestety, wskazówka tyka tylko w jedną stronę, i tak jak przy zapowiedzi siódemki dopiero kończyłem podstawówkę, tak teraz już 4 rok mi leci u prywaciarza... a poza powyższym, to bardzo się cieszę, że dzielimy podobny pogląd na HoMM:OE. Bacus: Co mnie niepokoi? Że słabo się sprzeda, bo hur dur to nie 3h3 najlepsze i znowu na 10 lat nasza marka zniknie pod toną kurzu, a serduszko by chciało by było to dobre, finansowo się opłaciło i za kilka lat będziemy wspólnie w tym samym gronie mówić o premierze H8 i tego, że może to być najlepsza lub najgorsza część serii i krytykować Line-up Logmaru, który wkońcu stanie się kanoniczny. Mówiąc całkowicie szczerze? Bardziej zależy mi na tym, żeby gra sprzedała się dobrze, żeby zyskiwała fajne noty, i żeby odbiła się jakimś w miarę większym echem w mediach (pozytywnie), niż żeby uderzała typowo w moje gusta. Ja i tak znajdę, lub będę chciał znaleźć coś w tym tytule, co mi sprawi radość, bo sam news o grze jest już dla mnie fantastyczną wieścią, lecz nie każdy będzie taki pobłażliwy. Jeśli gra po prostu okaże się słaba - to ludzie ją zmasakrują, unicestwiając tym samym jakąkolwiek nadzieję na Heroes 8. A co do Logmaru - ja wciąż czekam, aż Archon Studio napisze do mnie, lub K99 i zaproponują współpracę przy planszówce. 🤫 Fandor: Ta gra jest odpowiedzią, na pytanie czy lepiej było, aby Ubi zostało/wróciło do starego uniwersum czy zostało przy Ashanie Jakby nie patrzeć, Ashan (w sumie bardziej Thallan) został już szczegółowo przedstawiony w grach, i albo można było opowiedzieć o tym, co stało się po DM (ale tego Ubi unikało jak ognia), albo cofnąć się JESZCZE DALEJ niż Heroes VI, i opowiedzieć o Pradawnych Wojnach (co byłoby turbo słabe). Tylko po co, skoro dla niektórych umiejscowienie akcji w Uniwersum Smoczych Bóstw jest instant argumentem do nie kupienia gry. Przed Unfrozen czeka piekielnie trudne zadanie, gdyż społeczność HoMM już teraz jest wystarczająco podzielona, o czym świadczą chociażby skrajne opinie komentujących, nt. ukazanych materiałów z HoMM:OE. Jednak na razie nie przekreślili jeszcze szansy na sukces tytułu i oby tak to szło dalej. Kastore: Jest stanowczo za mało hejtu na grafikę, która jest zupełnie nieczytelna, rozmazana i wszystko się stapia z tłem, nie wiem na co patrzę bez przyglądania się. Czy ja wiem, czy za mało? Ludzie głównie mają problem z grafiką tej gry, zarzucając jej nietrafione oskarżenie, że jest tandetna (i okej, to już kwestia gustu), natomiast sprawa jej "azjatyckości" w ogóle do mnie nie trafia. Kiedy słyszę, że coś ma zbyt azjatycką grafikę to widzę coś w stylu Hero Wars lub wcześniej przez kogoś wspomniane Era of Chaos. Poza tym, do finalnej premiery gry mamy jeszcze około półtorej roku. Zgadzam się z większością użytkowników Kwasowej, że całość póki co jest średnio czytelna, natomiast gra z pewnością zostanie jeszcze doszlifowana. Trójka czy piątka także przy premierze stały się znacznie bardziej czytelne, względem swoich pierwszych wersji. Jeszcze tylko tak na marginesie wspomnę o Elemental: Fallen Enchantress - Legendary Heroes. Styl graficzny jest podobny co w zapowiedzianym HoMM:OE, a tytuł ogrywało się całkiem spoko. Najważniejsze co jest dla mnie w grafice tej gry, to odpuszczenie sobie wciskania wszędzie 3D, i przejście na 2,5D. Brak Pixel Artu również na plus, mam wrażenie że niemal każda niszowa produkcja jest teraz robiona w tym stylu (dlatego nigdy nie sięgnąłem po SoC, jest dla mnie paskudne). Alamar: Podziemia też od razu mają u mnie duży minus z dwóch powodów: znów Drowy i znów kopia z trójki, gdzie miasto czarnoksiężnika było anomalią w serii, bo w jedynce, dwójce i czwórce rodzinnym terenem były bagna (5-7 kopiowały pod tym względem tróję). Rój wygląda ciekawie, ale na razie ma minus za to, że kopiuje mod do H7 (potrzebuję więcej szczegółów, by w pełni ocenić). Również mocno ubolewam nad trendem umieszczania Lochów w podziemiach. Wcześniej miała być to cecha wyłącznie trójkowa, lecz Ubi zaczęło bezmyślnie kopiować ten trend do każdej następnej części, a szkoda bo zainspirowany pewnym screenem promującym Cienie Mroku przez chwilę chociaż liczyłem, że odważą się na coś nietuzinkowego, i zamiast jaskiń, wydawcy wybiorą lodowe pustkowie dla mroczniaków. Z resztą, ktoś już się na to zdecydował, i był to Morglin w swoim modzie do Heroes I. Aczkolwiek staram się zawsze szukać pozytywów. Może bagna będą terenem zarezerwowanym dla Jaszczurów? Głęboko liczę, że Unfrozen Studio i Ubisoft, choć przez chwilę pomyśleli o dodatku z Cytadelą, gdyż na Jadame są do tego podstawy. Sam Rój/Ul natomiast bardziej kojarzy mi się z frakcją Swarm z Warlords Battlecry 3. I liczę, że właśnie ten, lub podobny kierunek zostanie obrany dla tej frakcji. Zobaczymy ile faktycznie będzie tu nowości, a ile ukrytego za insektami Inferno. Samym Xel Town natomiast zbytnio bym się nie przejmował, gdyż tam sami twórcy za bardzo nie wiedzieli, co ta frakcja ma prezentować, i o ile podstawowe wersje jednostek wyglądały całkiem całkiem, tak potem mieliśmy do czynienia z przerośniętymi bakłażanami. :P Z resztą 4 lata temu na Hirawce dosyć konkretnie się wypowiedziałem, co uważam o samym WPU, przechrzczonym potem z jakiegoś powodu w SoA. Edeksumo i Kastore: E: Dlaczego cerbery są w Nekropolii? K: Są tam, gdzie powinny być. Zgadzam się na 100%. Pora na zmiany w line-upach i naruszenie status quo pewnych jednostek. Niestety dostrzegam znowu Minotaury, Hydry i Smoki w Lochach, ale ta frakcja stała się martwa (w ogóle się nie rozwija) od 2006 roku. Ale przeprowadzka Cerbera, czy plotka o Wampirze zamiast Kościanego Smoka na VII poziomie w Nekro brzmią dla mnie super. Pod tym względem lubiłem Heroes VI - było mnóstwo nowych jednostek (wykonanie przemilczę). ShEv441: Tylko 6 frakcji na start (trochę mało) Raczej optymalnie, biorąc pod uwagę dzisiejsze koszty tworzenia gier, i zapewne niewielki budżet przeznaczony na produkcję. Zgadzam się z innymi, że lepiej zacząć od mniejszej ilości, lecz otrzymać za to jakość, a dopiero potem zabierać się za dodawanie kolejnych elementów. Z resztą dzięki alternatywom może minąć sporo czasu, nim wyrobi się jakiś styl grania pod daną frakcję, więc taką suchą statystyką jak liczba dostępnych miast bym się nie przejmował, ważniejsze dla mnie jest to, by żadna z nich mnie nie nudziła. Dobrym przykładem jest Age of Wonders 3, czy Heroes V. Tam też zaczęliśmy od sześciu zamków, a potem fajnie się to rozrosło. Ok, to chyba na tyle. Z takich infantylnych myśli - super by było zobaczyć Trytonów, i w sumie chyba mamy na to szansę. Nie wiem co myśleć o tej Lodowej Frakcji. Ekran z wszystkich najmniej mi się podoba, no i... gdzie mamy jednostki do niej pasujące? Te z tego screena bardziej mi wyglądają na frakcję wodną, niż lodową. |
Hayven |
Warmonger: Taka prawda - Scena PvP w H3 jest widoczna i aktywna, a streamy z finałów turniejów przyciągają kilkuset widzów. Ale scena powstała i przyciąga widzów nie dlatego, że gra została stworzona do PvP, tylko dlatego, że ludziom się miło kojarzyła i wrócili do niej po latach — bo jak inaczej wytłumaczyć, dlaczego ludzie oglądają właśnie H3, a nie jakąś inną grę — czyż nie? Jak rozumiem, miłe te skojarzenia dla wielu synonimiczne są ze wspomnieniem gry ze znajomymi/rodzeństwem/rodzicami (a mniej z np. ogrywaniem kampanii, scenariuszy albo, powiedzmy, Kronik), ale nie dlatego, że w grze był dobry balans, tylko dzięki działającej na wyobraźnię i wciągającej rozgrywce. Nie twierdzę, że wygoda i balans rozgrywki nie powinny być priorytetem, ale rozumiem i poniekąd podzielam obawy (budzone zwłaszcza wzmianką o "e-sporcie" i stwierdzeniem, jakoby to on był kluczem do żywotności gry), żeby to, co powstaje, nie okazało się w większym stopniu obliczonym od początku do końca na rodzaj i liczbę konsumentów produktem rynkowym niż dedykowanymi miłośnikom gatunku/serii Heroesami z krwi i kości. I nie mam złudzeń, doskonale rozumiem, że przy wydawaniu gier trzeba znać rynek i robić analizę kosztów i zysków — chodzi raczej o to, żeby sam gracz mógł o tym w pełni komfortowo zapomnieć. |
Garett |
Przykłady alternatywnych ulepszeń (nazwy to wciąż placeholder): |
Garett |
Mapa przygody oraz różne wersje mgły wojny: |
anonim1233 |
Czyli Loch to miks Heroes 3 z Heroes 6. |
Droopy |
Ja osobiście kupie na pewno w early acess ta gre i kibicuje jej mocno widzalem juz 2 streamy z pytaniami i zapowiada sie naprawde dobrze i solidnie i dla multi player i single w grze maja dojsc tez nowe frakcje a tworcy maja ogrom pomyslow na nie. Nic tylko czekac poki co wszystko bardzo mi sie podoba |
Garett |
Cytat: Czyli Loch to miks Heroes 3 z Heroes 6. ...Czyli po prostu Loch z H7 minus Bezduszny. |
krx1988 |
Po zobaczeniu świeżych wieści o nowej części, mojej ulubionej serii gier, od razu zajrzałem do Kwasowej Groty. Ogólnie widzę to bardzo słabo. Wygląda to typowo na odgrzewanego kotleta. Po tylu latach, żeby odgrzać coś takiego, trzeba mieć pomysł. A tym sosikiem, który nada mu smak ma być multiplayer... Czyli jak to ma być całe te gówno co mi się kojarzy z tego typu grami, Płatne dlc (mamy dla ciebie nowe miasto ludzi, takie samo jak te podstawowe, tylko nad morzem) Mikrotranzakcje, 10 skrzyneczek z exp w cenie 2, super deal Elementy kosmetyczne, spodnie mojego kusznika świecą na różowo... Zbieranie jakiś pojebanych punktów, odznak, wykonywanie zadań, dziennych, tygodniowych... Odwiedź dziś na mapie 7 młynów, a dostaniesz różowe spodnie dla kusznika... ...do tego masa błędów i niekończące się aktualizacje. A jak to wydaje ubikacja, to jest dość prawdopodobne. Powini w końcu już zaorać tę firmę. ... A czego bym oczekiwał? Dobrym przykładem jest nekromancja przeprowadzona nad serią Baldur's Gates. I tego bym oczekiwał. ... Na koniec. Niech tylko wydadzą, działajacy, bez błędów w miarę dopracowany twór, a będzie to połowa sukcesu. |
strona: 1 - 2 - 3 ... 8 - 9 - 10 |
temat: Heroes of Might and Magic: (g)Olden Era | wróć do komnaty |