![]() |
![]() |
![]() |
Witaj Nieznajomy!
|
![]() komnata: Portal Przeszłości (Heroes VI) |
![]() |
![]() magius123123 ![]() |
Cześć wszystkim! Uważam, że kampania w Heroes VI jest naprawdę całkiem niezła i interesująca i gdyby nie monotonny (i momentami słaby) gameplay to na pewno więcej osób mogłoby ją doświadczyć w całości. Ja akurat lubię H6 i chciałbym w jakiś sposób przenieść jej kampanię do zupełnie innych realiów. Żeby to zrobić dobrze, potrzebowałbym jednak jednej konkretnej rzeczy - i tu zwracam się do Was z zapytaniem. Czy jest jakakolwiek możliwość wyodrębnienia plików kwestii dialogowych z gry? Bawiłem się kiedyś w modowanie H7 i kilku innych gier, ale H6 to zupełnie inna bestia. Może ktoś się gdzieś kiedyś dorwał do takich pliczków? (zgaduję, że nagrane kwestie dialogowe znajdują się pewnie w paczce Data.pl-PL.orc, tylko nie wiem jak je wyodrębnić). Wiem jak wyciągnąć modele i teksturki (bez animacji ofc), ale nie mam pojęcia jak to zrobić z dialogami. |
![]() Crazy-AK47 ![]() |
Nie wiem czy można się do tego dobrać, ale można to zrobić metodą nagrania plików audio podczas rozgrywki i przekonwertowanie ich w programie Audacity do innego formatu |
temat: Kampania Heroes VI - Dialogi |
![]() |