![]() |
![]() |
![]() |
Witaj Nieznajomy!
|
![]() komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
![]() |
strona: 1 - 2 | |
![]() James_Dean ![]() |
Nie wiem co to jest :( do tej pory bawiłem się głównie na Erze, dopiero teraz zaczynam ogarniać vcmi. |
![]() Andruids ![]() |
W launcherze masz opcję wybrania sztucznej inteligencji. Oznacza to, że gracz komputerowy będzie inaczej zachowywał się w walce i na mapie przygody. Moi kochani testerzy nie tylko wyłapali mnóstwo baboli, ale wytknęli, że scenariusze "Antagarichu w Płomieniach" były zbyt trudne na poziomie już 130%, i dodatkowo przeciwko AI Nullkillera (domyślnie zalecaną i rozwijaną sztuczną inteligencją w VCMI), która, jeśli da jej się taką możliwość, to bywa dość brutalna. Dlatego w jednej z ostatnich aktualizacji obniżyłem poziom trudności (dałem więcej surowców do zgarnięcia na mapce, łatwiejszych strażników, dodałem startowe garnizony, łatwiejszego "najostrzejszego boha" dla przeciwnika). Także, jeśli grałeś z bardziej wybaczalnym AI (VCAI oraz StupidAI), to nie dziwię Ci się, że Twoje doświadczenie było "fajne, ale za proste xd". Ale no, na to już nic nie poradzę. Mogę jedynie doradzić, żebyś spróbował kolejną mapę z zalecanymi algorytmami sztucznej inteligencji (na koniku (100%) i tak powinno być wymagająco). |
![]() Warmonger ![]() |
Gracze narzekali, że AI jest słabe... czyżby teraz okazało się zbyt mocne? :P |
strona: 1 - 2 |
temat: [VCMI/projekt] Antagarich w Płomieniach |
![]() |