Witaj Nieznajomy!
|
temat: [Eq] Problem z edytorem map Equilibris komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
Adziq |
Witam. Mam problem z edytorem map do HOMM IV equilibris otóż pobieram equilibris z oficjalnej stronki wchodzę do edytora, ale nic się nie zmieniło. Może ktoś pomóc?? |
Trang Oul |
Musisz jeszcze pobrać ten plik i dać go do folderu Heroes IV\Data. Wtedy w edytorze Eq będą nowe obiekty itd. |
Adziq |
Właśnie to pobrałem, ale nie ma nowych... |
Trang Oul |
A o jakie obiekty Ci chodzi? O te z działu Eq opisane w newsach? |
Adziq |
O te opisane w newsach np. tawerna mocy i niewidzialna ściana. Są w grze, ale nie ma w edytorze... |
Trang Oul |
Owszem, nie ma, bo tego jeszcze nie ma w Eq. Te obiekty będą w DODATKU Equilibris, a nie w MODZIE. |
Adziq |
Wiem, że zadaję dużo pytań, ale czy już widaomo coś o dacie wypuszczenia dodatku? |
Trang Oul |
Niestety nie... A nawet jak wiadomo, to wie o tym tylko Eq Team. |
Ptakuba |
A jakie nowe obiekty itd. pojawiają się po ściągnięciu ww. pliku? |
Trang Oul |
Na razie praktycznie nie ma nic nowego. Są 3 nowe artefakty i 10 zaklęć (które były "ukryte"). Mod ma zbalansować grę, nowe lokacje itd. będą dopiero w dodatku. |
Kulex |
Robię mapę w edytorze map Equilibris, nie wstawiłem tam nowych obiektów i jak uruchamiam grę WOW, to mi pisze, że plik mapy jest zły, a w Equilibris mi działa. Co mam zrobić, żeby mapa działała mi na WOW? |
Trang Oul |
Należy ją zapisać w edytorze WoW. |
Kulex |
Nadal nie działa. |
Trang Oul |
Próbowałem zmienić format mapy tak, jak w H3 (wypakować Winrarem, następnie zmodyfikować w hexedytorze), niestety Rar nie otwiera map H4. Jedyne, co mi przychodzi do czaszki, to skopiowanie mapy za pomocą H4Util i H4Runner. |
temat: [Eq] Problem z edytorem map Equilibris | wróć do komnaty |