![]() |
![]() |
![]() |
Witaj Nieznajomy!
|
![]() komnata: Podziemna Tawerna |
![]() |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 | |
![]() Matikun ![]() |
@Yaaqob, to za oprawę dodatku będzie odpowiadać Viviane, a nie Iana? Nie wiem, czy się style trochę nie pogryzą. Z czego wynika zmiana? |
![]() Yaaqob ![]() |
Matikun: Okej, parę wyjaśnień:@Yaaqob, to za oprawę dodatku będzie odpowiadać Viviane, a nie Iana? Nie wiem, czy się style trochę nie pogryzą. Z czego wynika zmiana? 1. Dodatki (poza Inferno, które będzie dostępne za rok - tak jak reszta z kampanii KS) to, póki co, pieśń przyszłości. Trudno już teraz jednoznacznie wskazywać co kto zrobi. 2. Tak, Iana Vengerova to wiodący artysta "Heroes III: The Board Game", ale przy projekcie pracowało kilku artystów. Wspomniana Viviane robiła np. wszystkie arty jednostek neutralnych. 3. W przeciwieństwie do Iany, Viviane jest etatowym pracownikiem Archon Studio; dlatego w kontekście przyszłości wymieniłem właśnie ją. ;-) |
![]() Matikun ![]() |
@Yaaqob Och, ok, rozumiem! W takim razie gratulacje dla Viviane, bo arty neutrali są bardzo dobre i trzymają się stylu pozostałych jednostek :). Zastanawiam się, jak podejdziecie do kwestii "farmienia" demonów przez czarty. "Grupa" (pack) czartów mogłaby mieć zdolność, dzięki której w momencie śmierci innej sojuszniczej jednostki mogłyby raz na walkę pozwolić na natychmiastowe zrekrutowanie lub zwiększenie liczebności demonów, po obniżonej cenie albo nie, zależy co byłoby lepsze dla balansu (za darmo to chyba zbyt przegięte w kontekście planszówki, ale nie wiem). Na myśl przychodzi mi jeszcze ewentualnie leczenie oddziału demonów. Takie luźne pomysły, jestem ciekaw, jak to ostatecznie z tymi czartami będzie :). No i nie mogę się doczekać figurek inferna, potencjał jest ogromny. I takie pytanko, jeżeli możecie zdradzić - w inferno będą Diabły czy Arcydiabły? Chodzi czysto o nazwę ;) |
![]() Yaaqob ![]() |
Matikun: No, zobaczymy; na pewno trzeba "farmienie demonów" jakoś oddać. Twoje pomysły są ciekawe. Ja myślę też o dodatkowych stackach demonów (tak jak Sandro stackuje Szkielety i Zombie).Zastanawiam się, jak podejdziecie do kwestii "farmienia" demonów przez czarty. "Grupa" (pack) czartów mogłaby mieć zdolność, dzięki której w momencie śmierci innej sojuszniczej jednostki mogłyby raz na walkę pozwolić na natychmiastowe zrekrutowanie lub zwiększenie liczebności demonów, po obniżonej cenie albo nie, zależy co byłoby lepsze dla balansu (za darmo to chyba zbyt przegięte w kontekście planszówki, ale nie wiem). Na myśl przychodzi mi jeszcze ewentualnie leczenie oddziału demonów. Takie luźne pomysły, jestem ciekaw, jak to ostatecznie z tymi czartami będzie :). No i nie mogę się doczekać figurek inferna, potencjał jest ogromny. I takie pytanko, jeżeli możecie zdradzić - w inferno będą Diabły czy Arcydiabły? Chodzi czysto o nazwę ;) Co do figurek - mamy już Cerbera, a na ukończeniu jest Chowaniec i Magog. Będą Arcydiabły, bo w Zamku mamy Archanioły. ;-D |
![]() Matikun ![]() |
O, dodatkowe stacki też ciekawe, przy Sandro działało to fajnie, kiedy grałem w prototyp. Nie mogę się doczekać, aż udostępnicie projekty figurek :) |
![]() Yaaqob ![]() |
Premiera renderu Cerbera za ok. godzinę :-D |
![]() Matikun ![]() |
Bardzo fajny model, podoba mi się dynamiczna poza :). Jeszcze bardziej cieszę się z poszerzonego pola bitwy (tylko skoro teraz jest jedna plansza, znaczy że będziemy ustawiać swój szyk bezpośrednio przed każdą bitwą, zgadza się?) i akcji obrony - tutaj mała sugestia, że można dodać również uproszczonego waita (np. każdy z graczy może wykonać akcję czekania maksymalnie jedną jednostką na rundę walki, jednostki, które czekały ruszą się na końcu rundy w kolejności odwrotnej do standardowej; jako że to tylko po 1 jednostce nie powinno wprowadzić dużo komponentów [2 żetony] i zamętu do planszówki, a w oryginale była to jedna z podstaw taktyki, więc oddaję wam pod rozwagę:) ). |
![]() Maci3k ![]() |
Ma ktoś informacje kiedy będzie otwarty late pledge na heroesa? :) Była wiadomość, że w kwietniu, ale póki co cisza :) |
![]() avatar ![]() |
Pewnie ostatniego kwietnia uruchomią :) Ale nie ma co pospieszać, skoro ma być otwarty aż do października :) |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 |
temat: Heroes 3 - oficjalna gra planszowa |
![]() |