|
|
|
|
Witaj Nieznajomy!
|
temat: Heroes 3 - oficjalna gra planszowakomnata: Podziemna Tawerna |
wróć do komnaty
|
| strona: 1 - 2 - 3 ... 5 - 6 - 7 | |
![]() Darkem
|
To znowu ja, tym razem z pytaniem dotyczącym ceny dodatków. Obecnie podstawowa wersja gry wyceniana jest na około 350 zł. Czy ktoś z Was ma doświadczenie z tym, ile mogą kosztować dodatki do takiej gry, kiedy już pojawią się na rynku? Czy jest jakaś standardowa proporcja ceny dodatków względem podstawki? Tak, poluję na Inferno ;) |
![]() Gnosh
|
Witam Mam pytanie dotyczące zasad. 1. Ilekart wzmocnienia na jedna jednosstwkę można zagrać w czasie bitwy? Ile kart w ogóle? 2. Czy elfy rzucając -1 lub 0 mogą strzelać do zabicia grupy a potem garstki przeciwnika? 3. Czy jednostka która ignoruje rzut koscią za atak nie zostaje zaatakowana wcale? |
![]() Yaaqob
|
Cześć, zawodne jak to GPT, ale jednak ten Crag Hack dużo wi ;-) https://chatgpt.com/g/g-67ad0379e4848191886d236031ab1740-crag-hack Polecam przetestować w sprawie pytań do zasad. |
![]() anonim1233
|
Trochę szkoda, że Forteca nie jest normalnie dostępnym rozszerzeniem. Widziałem, że np. Cytadelę, Inferno czy Bastion da się normalnie zakupić. |
![]() Yaaqob
|
anonim1233: No, takie uroki crowdfundingów... Forteca nie jest jednak zupełnie ekskluzywna; można ją zakupić choćby podczas konwentów i targów - np. na zbliżającym się Pyrkonie. :-)
Trochę szkoda, że Forteca nie jest normalnie dostępnym rozszerzeniem. Widziałem, że np. Cytadelę, Inferno czy Bastion da się normalnie zakupić. |
![]() anonim1233
|
Yaaqob: No, takie uroki crowdfundingów... Forteca nie jest jednak zupełnie ekskluzywna; można ją zakupić choćby podczas konwentów i targów - np. na zbliżającym się Pyrkonie. :-) 1. W Warszawie będzie jakiś event? 2. Kampanie Lochu i Nekropolii można rozegrać mając tylko podstawkę? |
![]() anonim1233
|
Miałem okazję zagrać już. W sumie uważam, że jednostki brązowe powinny mieć opcje jakiegoś dodatkowego wzmocnienia poza tym do grupy. W dalszym etapie gry stają się słabe, więc mogłyby mieć dodatkowe wzmocnienie. W sumie zdolność Sandro działa jak kolejne wzmocnienie. |
![]() anonim1233
|
No i nie ma Fortecy nawet na Pyrkonie. |
![]() Alamar
|
Kilka zdjęć "wielgachnego pudła", które było na konwencie, w tym podobno jeszcze niewydanej Przystani (Cove):![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Andruids
|
To jeszcze ode mnie zbliżenie na trzy legendarne ptaki - Aerodactyl, Zapdos, Moltres.
|
![]() Sobieski
|
Ten gruby Big Box z hełmem Craga Hacka, to ostateczna wersja Big Boxa (chudy z mieczami) do dodatków z drugiej kampanii, nowa wersja Big Boxa (gruby z tarczą) z pierwszej kampanii dla drugiej kampanii czy BIG Big Box zawierający zawartość Big Boxa (gruby z tarczą) z pierwszej kampanii i Big Boxa (chudy z mieczami) z drugiej kampanii?
|
![]() Yaaqob
|
Alamar: Kilka zdjęć "wielgachnego pudła", które było na konwencie, w tym podobno jeszcze niewydanej Przystani (Cove): Andruids: Widzę, że Tuki się dobrze sprawił i dotarł. ;-)To jeszcze ode mnie zbliżenie na trzy legendarne ptaki - Aerodactyl, Zapdos, Moltres. Jak wrażenia? ;-) Sobieski: Ta wersja: ostateczna wersja Big Boxa (chudy z mieczami) do dodatków z drugiej kampanii jest poprawna. ;-)
Ten gruby Big Box z hełmem Craga Hacka, to ostateczna wersja Big Boxa (chudy z mieczami) do dodatków z drugiej kampanii, nowa wersja Big Boxa (gruby z tarczą) z pierwszej kampanii dla drugiej kampanii czy BIG Big Box zawierający zawartość Big Boxa (gruby z tarczą) z pierwszej kampanii i Big Boxa (chudy z mieczami) z drugiej kampanii? |
![]() Andruids
|
Yaaqob: Widzę, że Tuki się dobrze sprawił i dotarł. ;-) Jak wrażenia? ;-) Dotarł i sprawił się. Kto chciał, to powyciągał, pooglądał, powąchał, . Do grania akurat nie było chętnych. Wrażenia są. Mnie interesuje jedynie tryb potyczki (skirmish), więc dodatek daje więcej opcji armii do wyboru, bohaterów, umiejętności, artefaktów, itd. Czyli same plusy dodatnie. |
![]() Alamar
|
Cytat: Chyba nikt nie grał, więc trudno powiedzieć. Wprawdzie plan był, by zagrać, ale ostatecznie pierwszeństwo miała planszówka Deep Rock Galactics. ;)Jak wrażenia? ;-) Z opinii jakie zasłyszałem, to problemem jest choćby rozgrywka na więcej niż dwie osoby. Pozostali zwyczajnie się nudzą podczas tur przeciwników. Nie ma chyba sposobu, by mogli jakkolwiek wpłynąć na nieswoją turę poza kierowaniem wrogą armią. Przydałyby się karty czarów na mapie przygód/kart zdarzeń, które można by zagrać podczas nieswojej tury. Chyba, że taki mechanizm już w grze istnieje? Jeśli chodzi o figurki, to miałem okazję dzień wcześniej zobaczyć rozgrywkę w Battletecha i czuć różnicę w figurkach. Te z Battletecha są twardsze, stworzone do wielokrotnych rozgrywek... a także ładne. Te z HoMM-a były też ładne, ale lekkie i w porównaniu miałem wrażenie, że bardziej są "na wystawę" niż do użytku. Osobiście nie podoba mi się rozbudowa miasta, ale to przez to, że została uproszczona na potrzebę planszówki. EDIT: Figurki kurdupli z Deep Rock Galactics też wydawały mi się lepszej jakości niż te z HoMM-a. Jeśli dobrze pamiętam, to Archon tworzy też bitewniaka i domyślam się, że figurki tam będą wykonane na wzór Battletecha i Młotka? |
![]() Majster
|
Ja jeszcze nie dostałem gry. Zamówiłem cały pakiet "All in". Póki co, jak loguję się na swoje konto, to pokazuje status: "Przygotowywanie do wysyłki, Opłacone". Wiadomo kiedy można spodziewać się wysyłki? |
![]() Yaaqob
|
Alamar: Tak, tak; mamy swoją fabrykę, maszyny CNC i wtryskarki (produkujemy procesem takim jak GW).Jeśli dobrze pamiętam, to Archon tworzy też bitewniaka i domyślam się, że figurki tam będą wykonane na wzór Battletecha i Młotka? Do "Battles" figurki będą made in Poland; planszówka (z one-piece PVC miniatures) jest manufactured in China. |
![]() Sobieski
|
Ostatnio wychodzi dużo fizycznych gier w świecie M&M, pominąłem jakąś? Axel-Malina: 1. Might & Magic Heroes: The Board Game (2012) Archon Studio: 2. Heroes of Might and Magic III: The Board Game (2024) 3. Heroes of Might and Magic: Battles (TBA) 4. Heroes of Might & Magic: The Card Game (TBA) Lans Macabre Publishing / Modiphius Entertainment: 5. Heroes of Might and Magic TTRPG (TBA) Bitewniak został ogłoszony przed karcianką, ale wiemy o nim mniej od karcianki i zanosi się że dostaniemy go po karciance. Z karciankami Archon ma mały problem z nazewnictwem. HoM&M:TCG jest LCG/ECG, a WoT:TCG jest TCG. W samej karciance pokładam duże nadzieje jako sierota po DoCu. A teraz trochę żali na Archon Studio w sprawie drugiej kampanii do planszówki. W tej kampanii Archon jest bardziej oszczędny w udzielanie informacji. Zrobili głosowanie w sprawie inskrypcji na figurce Crag Hacka w 1 updacie i w 2 updacie odnieśli się do wyników. Tu poszło sprawnie ale potem? W 10 updacie zrobili konkurs na własną kartę, ale co dalej nie wiadomo (minęło 11 miesięcy). W 20 updacie ogłosili, że suplement zasad otrzymają tylko ci, co w zamówieniach mają podstawkę, a dwa dni później w AMA #56, Jarek mówił że dostaną go wszyscy z drugiej kampanii, ale Szymon miał zdanie że tylko ci co w zamówieniu mieli podstawkę. Więc ja w końcu nie wiem czy dostanę ten suplement czy nie, a wybrałem opcję all new big box bez podstawki (minęło 9 miesięcy). W 23 updacie zrobili głosowanie w sprawie okładek do streach goli, ale co dalej nie wiadomo. Mogli od tamtego czasu pokazać jakieś projekty okładek skoro już zrobili głosowanie (minęło 6 miesięcy). Bix box wiemy że będzie i tyle. W pierwszej kampanii zrobiono prezentację bix boxa. Było to białe pudło bez grafiki, ale było wiadomo, że kształt się zmienił (prostopadłościan zamiast sześcianu) i jak wygląda ułożenie w środku. Czy coś się później jeszcze zmieniło nie wiem, ale zawsze coś dali. Teraz nie wiemy nic, oprócz tego na co trafiłem przypadkiem tutaj. Czy kształt będzie podobny do pierwszego (sześcian [jak w 10 updacie]/prostopadłościan [jak na grafikach w zakładce rewards], mniejszy [jak na grafikach w zakładce rewards]/większy/taki sam). Czy pomieści dodatek Bitwy Morskie, skoro został dodany później? Jak ktoś wziął big boxa, ale nie zauważył, że później dodano jeszcze jeden dodatek, to po otwarciu big boxa będzie się dziwił, że ma puste przestrzenie. Od samego początku zakładałem że tak, ale z drugiej strony wziąłem all new, a wspomniany wyżej suplement zalicza się do NEW, a mogę go nie dostać, bo podstawkę wziąłem pierwszej kampanii i nie potrzebuję drugiej podstawki z drugiej kampanii, zatem zakładanie oczywistych rzeczy jest złe i trzeba się dopytywać wszystkiego łopatologicznie. Gdzieś jeszcze wyczytałem, że ludzie się dopytywali, czy w drugim big boxie zmieszczą się zakoszulkowane karty z drugiej kampanii i część z pierwszej, bo w pierwszym big boxie jest ciasno, ale czy Archon się do tego odniósł nie wiem. W FAQ jest informacja, że będzie nowy plakat z podpisami, ale jak go zdobyć? Czy w paczce z plakatami będzie stary i nowy plakat z podpisami, czy tylko nowy, a stary był ekskluzywny dla pierwszej kampanii? Pewnie trzeba zamówić plakaty, aby go dostać, ale co z tymi co zamówili plakaty w pierwszej kampanii, mają robić to drugi raz dla jednego plakatu (ta sama sytuacja co z suplementem i ponownym zamawianiem podstawki)? Również w FAQ jest informacja że błędy, które pojawiły się w poprzedniej kampanii zostaną poprawione w tej. Jakie błędy? Błędy w prowadzeniu kampanii, czy błędy w grze? Jeśli błędy w grze, to jak mają zdobyć poprawione elementy osoby z pierwszej kampanii, które w drugiej kampanii wzięły tylko nowe rzeczy? Jak się upomną to zostaną im dosłane, czy gońcie się i jak chcecie grę bez błędów to kupcie ją jeszcze raz? |
![]() Yaaqob
|
Hej, hej, Tuki się pofatygował i przygotował solidne odpowiedzi, które niniejszym wklejam tutaj ;-) Sobieski: Zwycięzca został ogłoszony za pośrednictwem social mediów, nagroda zostanie przekazana w momencie kiedy gra zostanie wyprodukowana. W 10 updacie zrobili konkurs na własną kartę, ale co dalej nie wiadomo (minęło 11 miesięcy). Wyniki zostały ogłoszone za pośrednictwem naszego FP na facebooku. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=986603016812525&set=pb.100063885070863.-2207520000&type=3 Sobieski: Suplement wprowadzający (introduction Scenario) został finalnie wprowadzony do pudełka ze stretch goalami po to aby otrzymali go wszyscy uczestnicy kampani. Z przyczyn produkcyjnych były różne wizje tego gdzie scenariusz miał trafić. Ostatecznie stanęło na rozwiązaniu, które zostało ogłoszone przez CEO Archon Studio podczas AMA.W 20 updacie ogłosili, że suplement zasad otrzymają tylko ci, co w zamówieniach mają podstawkę, a dwa dni później w AMA #56, Jarek mówił że dostaną go wszyscy z drugiej kampanii, ale Szymon miał zdanie że tylko ci co w zamówieniu mieli podstawkę. Więc ja w końcu nie wiem czy dostanę ten suplement czy nie, a wybrałem opcję all new big box bez podstawki (minęło 9 miesięcy). Sobieski: Wyniki są podpięte pod postem. Ankieta jest jawna. Odpowiadając wprost - Wygrał Cyklop i Magic Elemental. Faktycznie - nie było dedykowanego posta w tej kwestii. Natomiast Cyklop znajduje się na pudełku Regular Stretch Goals zaś Magic Elemental Crystal Stretch Goals a wyniki są jawne i obecne pod postem. Pudełka prototypów produkcyjnych były pokazywane również na AMA.W 23 updacie zrobili głosowanie w sprawie okładek do streach goli, ale co dalej nie wiadomo. Mogli od tamtego czasu pokazać jakieś projekty okładek skoro już zrobili głosowanie (minęło 6 miesięcy). Sobieski: Kształt Big Boxa będzie podobny, praktycznie identycznym tylko ze zmienionymi grafikami.Poglądowa grafika poniżej, widnieje na gamefound dość długo. Big Box pomieści dodatek bitwy morskie, natomiast przyjdzie w osobnym pudełku. Do komentarzy i pytań odnosimy się nie bieżąco. Zakoszulkowane karty z pierwszej kampani zmieszczą się w Big Box nr 2.Bix box wiemy że będzie i tyle. W pierwszej kampanii zrobiono prezentację bix boxa. Było to białe pudło bez grafiki, ale było wiadomo, że kształt się zmienił (prostopadłościan zamiast sześcianu) i jak wygląda ułożenie w środku. Czy coś się później jeszcze zmieniło nie wiem, ale zawsze coś dali. Teraz nie wiemy nic, oprócz tego na co trafiłem przypadkiem tutaj. Czy kształt będzie podobny do pierwszego (sześcian [jak w 10 updacie]/prostopadłościan [jak na grafikach w zakładce rewards], mniejszy [jak na grafikach w zakładce rewards]/większy/taki sam). Czy pomieści dodatek Bitwy Morskie, skoro został dodany później? Jak ktoś wziął big boxa, ale nie zauważył, że później dodano jeszcze jeden dodatek, to po otwarciu big boxa będzie się dziwił, że ma puste przestrzenie. Od samego początku zakładałem że tak, ale z drugiej strony wziąłem all new, a wspomniany wyżej suplement zalicza się do NEW, a mogę go nie dostać, bo podstawkę wziąłem pierwszej kampanii i nie potrzebuję drugiej podstawki z drugiej kampanii, zatem zakładanie oczywistych rzeczy jest złe i trzeba się dopytywać wszystkiego łopatologicznie. Gdzieś jeszcze wyczytałem, że ludzie się dopytywali, czy w drugim big boxie zmieszczą się zakoszulkowane karty z drugiej kampanii i część z pierwszej, bo w pierwszym big boxie jest ciasno, ale czy Archon się do tego odniósł nie wiem. Sobieski: Nowy plakat z podpisami jest załączony do Big Boxa.Paczka z plakatami nie stanowi elementu starego Big Boxa w aktualnej kampani.W FAQ jest informacja, że będzie nowy plakat z podpisami, ale jak go zdobyć? Czy w paczce z plakatami będzie stary i nowy plakat z podpisami, czy tylko nowy, a stary był ekskluzywny dla pierwszej kampanii? Pewnie trzeba zamówić plakaty, aby go dostać, ale co z tymi co zamówili plakaty w pierwszej kampanii, mają robić to drugi raz dla jednego plakatu (ta sama sytuacja co z suplementem i ponownym zamawianiem podstawki)? Sobieski: Odnosi się to do literówek, i delikatnych niedopowiedzeń występujących okazyjnie w podręcznikach i na komponentach. Produkt, który jest wydany jako drugi zawsze jest delikatnie lepszy - ponieważ jak twórcy gry zbieramy feedback - jest to cecha produktów pochodzących z crowdfundingu. Gra z pierwszej kampani jest w 100% regrywalna.
Również w FAQ jest informacja że błędy, które pojawiły się w poprzedniej kampanii zostaną poprawione w tej. Jakie błędy? Błędy w prowadzeniu kampanii, czy błędy w grze? Jeśli błędy w grze, to jak mają zdobyć poprawione elementy osoby z pierwszej kampanii, które w drugiej kampanii wzięły tylko nowe rzeczy? Jak się upomną to zostaną im dosłane, czy gońcie się i jak chcecie grę bez błędów to kupcie ją jeszcze raz? |
| strona: 1 - 2 - 3 ... 5 - 6 - 7 | |
| temat: Heroes 3 - oficjalna gra planszowa |
wróć do komnaty
|