v2.6.3 - Mini Launcher zaczytuje oprócz folderu "Extensions" drugi folder z zasobami językowymi "ExtensionsLangPL"/"ExtensionsLangENG"/"ExtensionsLangSPA" dla funkcji HotA (aktualnie tylko buttony taktyk) - Dodano zasoby potrzebne dla bibliotek w folderze "Extensions" - Usunięto zbędne plik *.ini z pozycjami buttonów dla polskiej wersji (foldery z nazwami kronik w Packs) - Zaktualizowano link do kanału discord projektu na pełny w Mini Launcherze - Aktualizacja HDMODa. - Aktualizacja polskiej łatki - brakujące tłumaczenie. - Usunięto zbędny zip backup w folderze z biblioteczkami
[DODATKOWE ROZSZERZENIA (HotA)]
ALT_ChangeCreatureFunctionInCombat.dll 1. Dodano button w bitwie służący do zmiany akcji wspierający 3 języki - sporo roboty: * Dostosowanie pod kolejkę bitwy, bez kolejki, opisy po najechaniu, PPM, usunięcie 'zamiana' przycisku HDmoda dla logów bitwy na 'pusty', aktywowanie buttona przy odpowiednich akcjach wraz z przestawieniem, wsparcie ALT+TAB, poprawki błędów obsługi funkcji ALT dla jednostek, optymalizacja Warto przypomnieć, że ALT obsługuję: jednostki strzelające, pit lordów, archaniołów, czarodziejskie smoki, obie harpie oraz brak akcji.
ExchangeHeroesCastleButtonAndFixButtons.dll 1. Naprawienie błędów i dodanie buttona wspierającego 3 języki. Wymagane były poprawki ponieważ, oryginalny kod zamiany bohatera zachowuje się inaczej przy kompilacji niż udostępiony dll. * Dostosowano button pod ekran miasta, dodano outline wraz z PPM i opisem po najechaniu, wyłączono buttony HDmod służące do wyboru bohatera przy wymianie powodujące błąd z czarnym kwadratem
G_FunctionsInCombat.dll 1. Wtyczka wspierająca atak na dany hex dla magoga i obu liszów - sporo roboty wliczając wsparcie 3 języków * Możemy zaatakować dany hex klikając przycisk G (sztuczna inteligencja również została nauczona), wsparcie obu cieni i outline jednostki i hexów, wszystkie opisy i obrażenia, wybranie własnej jednostki do ataku z poprawnymi ikonkami kursorów i obrażeniami, wież strzelnicze nie brane pod uwagę, blokada hexów obok strzelającej jednostki, aktywowanie trybu G podczas strzału (ALT w trybie ataku wręcz nie aktywuje G), zablokowane zbędne wywołania przycisków klawiatury w aktywnym trybie G, atak kulą zadaje obrażenia i 'podświetlanie' zgodnie z logiką HotA, a nie logiką zaklęcia ognia (według mnie HotA trochę nie logicznie to zaplanowała) - wszystko zgodnie jak w HotA * Animacja księgi zaklęć od teraz nie zaczyna od początku przy najechaniu na inny hex np. rzucenie zaklęcia ogrami na 2-hex (cerbery) * Aktualnie kursor jest księgą zaklęć z powodu HDmoda - nie zaczytuje pozycji (x,y) nowych kursorów tylko ustawia (0,0), przez co przesuwania myszką byłoby dziwne
GeneratorsRefugeeCampAndCreatureBanksWithStatusBarInformation.dll 1. Zmieniono nazwę w celu informacji o wsparciu generatorów stworzeń (banków). * Wszystkie banki od teraz pokazują strażników z przedziałami i typem przy wejściu (również specjalne obiekty typu Krypta/Wrak/Inny Wrak zapisują wejście, a także nie pytają gracza przy pusty banku) - dokładna analiza z dostosowanie spacji i przecinków (sporo roboty). Wszystko zgodne z HotA
HeroInformations.dll 1. Nowa wersja HotA wprowadziła wyliczenia przy bohaterach dla specjalności. Wspiera 3 języki i sporo tekstów i przedziałów (sporo roboty) * Wszystkie rodzaje przy każdym bohateru zostały dodane zgodnie z wyliczeniami SoD gry, m.in. zaklęcia, balista, jednostki, prędkość, zasoby, 'smoki', 'konwersje jednostek' * Widok pokazywany w menu bohatera, wymianie bohaterów i menu królestwa
StatusBarInformationAndSpellBookInCombat.dll 1. Nowa wersja HotA dodała przedział jednostek np. przy wskrzeszeniu, więc również zostało to dodane we wsparciem 3 języków np. "300 z 300" * Dodano opis wróć/zostań przy atakowaniu podczas kontrolowania harpii * Poprawki m.in. opisy w walce na przeklętej ziemi / w magiczny garnizonie przy pitach, archaniołach, wartość leczenia namiotu medyka, zadane obrażenia wszystkich rodzajów golemów / ochrona przed spellem przy aktywnych czarodziejskich smokach
*** Zapożyczyłem i zmodyfikowałem zasoby HotA/HDmod w celu wsparcia funkcji.
[ŁATANIE] *** Zaawansowane prace na dodaniem moich osiągnięć do gry (chętnie usłyszę pomysły :P). Główny system działa (typ osiągnięć progresywny lub jednorazowy), ale nie został w tej wersji aktywowany z powodu braku dokończenia - chciałem już wydać funkcje HotA. Tak naprawdę brakuje głównie dostosowanie Mini Launchera do podglądu, opisy, grafiki i większa liczba różnych osiągnięć (jest kilka rodzajów) *** Dodano opis wersji projektu w główny ekranie gry wraz z linkami. Wielkość, czcionka jak i pozycja są jak najbardziej dopasowane, aby każda kronik dobrze wyświetlała we wszystkich językach *** Przerobiono (naprawiono) buttony, aby w menu główny gry miały prawidłowe pozycje we wszystkich kronikach i językach nawet przy odpaleniu launchera HDmod. Poprzednia wersja projektu przy najnowszej wersji HDmoda mogła co jakiś czas (na starcie) crashowac przy uruchamianiu kroniki z Mini Launchera
Aby w pełni dołożyć wsparcie dodaje jeszcze lepsze widoki razem z nowymi buttonami (magog, oba lisze) wspierając 3 języki. Sporo roboty z wszystkimi panelami (zakupu, bitwy [2x], ogólny) m.in.: pozycjami, szerokościami, hintami, RMB, outlinami, opisami, panelem czarodziejskiego smoka, czcionkami, itp.:
P.S. Fixed_SpellBookButtonForFaerieDragonInCombat.dll zostanie usunięte z tego względu, że teraz pokaże się opis razem z szarym buttonem (dodane w tym panelu), zamiast 'podmiany' jak było w fixie
Witam bardzo serdecznie. Własnie skonczyłem 7 kampanie ulepszonych kronik i musze przyznac, ze jest naprawde moc. Nie chcialem zasyfiac postu, ale nie moge znalezc zadnych informacji i nie wiem gdzie indziej moglbym to dodac. Ulepszone kroniki na chociazby Trudnym poziomie nie wybaczają zadnych błędów (przynajmniej tak mi sie wydaje), nie moge znalezc zadnych taktyk online, zadnych gameplayi i troche sobie nie radze. Niektore mapy powtarzam po 3-4 razy i psuje mi to sporo krwi bo nie potrafie nic ulepszyc we wlasnej taktyce. Posiada ktos jakies wskazowki? Filmiki ludzi, ktorzy pozjadali te kampanie na sniadanie itp? Dla porownania szarze smokow skonczylem wynikiem 1160 a "Bulbet ma 2060" Rozumiem, ze nie dosiegam do piet jego rozgrywce, ale bylo by milo wprowadzic jakies poprawki. Pozdrawiam!
Hejka, Spróbuj skorzystać jeszcze z ułatwień (funkcji HotA). Tak jak pisałem chyba tylko bulbet wrzucał do internetu. Ewentualnie sprawdzić w globalnych wynikach kto grał i może da się znaleźć