Kwasowa Grota Heroes VIIMight & Magic XHeroes III - Board GameHorn of the AbyssHistoria Światów MMSkarbiecCzat
Cmentarz jest opustoszały
Witaj Nieznajomy!
zaloguj się    załóż konto
Niebiańska Kuźnia  (WoG, HotA, VCMI)temat: [Projekt] Spolszczenie i modyfikacja Kronik
komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI)
strona: 1 - 2 - 3 ... 31 - 32 - 33

Kastore PW
8 stycznia, 20:09
Cytat:
Jako autor "ulepszonych" kronik się wypowiem
Da się gdzieś pobrać te kampanie jako pliki .h3c? Nie chcę pobierać .exe z nimi, bo mnie drażni, że indie projekty są najczęściej napisane tak, że instalują jakieś śmieci nie wiadomo gdzie.

Begrezen PW
8 stycznia, 20:49
Paracelsus:
Ja chętnie pomogę.
Sam pomysł poprawienia kampanii z Chronicles bardzo mi się podoba.
Cieszy mnie to - dam znać jak już mapa będzie gotowa do testów!

Andruids:
Przed chwilą zauważyłem post dokładnie o tym na hirawce, i już myślałem, że będzie to takie trochę rozwodnione przedsięwzięcie, prowadzone przez kogoś zupełnie zielonego w temacie, ale widzę teraz, że jednak odpowiednia osoba się za to zabiera. Także już się nie martwię!

Tak, dodałem też posta na hirawce by wiadomość dotarła do większej liczby osób. I tak, jakieś pojęcie na temat tworzenia map mam (ok. 10 lat stażu xD), wiedzę o kronikach również (swego czasu stworzyłem nawet quiz na temat fabuły kronik, który nadal można obejrzeć na kanale YT jaskini behemota.

Kastore:
Da się gdzieś pobrać te kampanie jako pliki .h3c?"

Wrzucałem tutaj linki do pobrania kilka lat temu i powinny nadal działać. Z tymże pierwsza z kronik nie będzie działać zgodnie z zamierzeniem poza modem polonizującym - VIP dodał tam na moją prośbę skrypt blokujący możliwość korzystania z księgi zaklęć (dokładnie ten sam, który jest w kampanii Yoga z SoD), bo pasował idealnie - Tarnum Barbarzyńca nienawidzi magii :P. Pobierając sam plik .h3c nie będzie tego skryptu, czyli księga czarów będzie dostępna i poziom trudności znacznie się obniży. Już nie pamiętam jak było z pozostałymi kronikami, czy były jakieś dodatkowe zmiany, ale bezpieczniej jest mimo wszystko korzystać z moda.

Paracelsus PW
8 stycznia, 20:55
Heroes Chronicles dostępne na GoGu nie instalują żądnych śmieci.

BrzoZZerS PW
8 stycznia, 21:42
@Begrezen pomysł większej mapki, nawet w formie SP Scenario byłby super.

@VIP miałeś w planach Piracką Kronikę a tu jeszcze po drodze Factory i Bulwark wpadł. HotA crew się rozpędza ewidentnie, choć zamiast nowych miast zdecydowanie balans magii i nowe zaklęcia by się przydały IMO.

A pomysł na modyfikację Miecza Mrozu wpadł naturalnie bo zawsze lubiłem fabułę w uniwersum H3.

VIP PW
9 stycznia, 22:24
@BrzoZZerS
Zaklęcia można dodać jakie chcesz jest odpowiednia wtyczka do tego ;)

P.S. Jest kilka pomysłów - można pewnie, to nawet dodać do HotA w ramach kampanii.

@Kastore
Możesz pobrac 8in1 z GoG jako jedna paczka i później Projekt Kronik. Chyba, że masz na myśli projekt? Instalator jest taki sam jak dla HotA, wiec nie ma z tym problemu, a to co dotyczy projektu i jest instalowane, to i tak trafia tylko do głównego folderu z grą.

Edit.
Jeśli chodzi o projekt, to ostatnio nad takimi ciekawostkami pracuje (multum roboty), tak jak zawsze wszystko opcjonalne (screeny development):
strona: 1 - 2 - 3 ... 31 - 32 - 33
temat: [Projekt] Spolszczenie i modyfikacja Kronik