|
|
|
|
Witaj Nieznajomy!
|
temat: [Projekt] Spolszczenie i modyfikacja Kronikkomnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty
|
| strona: 1 - 2 - 3 ... 31 - 32 - 33 | |
|
|
Dodam tylko, że w oryginalnych Kronikach z technicznej strony Tarnuma też nie ma - to tylko portret podmieniający innego, istniejącego bohatera. Ale fakt, to może być błąd vcmi i chyba wiem dlaczego. |
|
|
Być może poprawione. Ściągnij proszę nową wersję ulepszonych kronik (1.0.6) z launchera. Niestety, żeby zmiany zostały zaaplikowane, trzeba tę mapę zacząć od zera... |
![]() Ivenhow
|
Okey, instaluje jeszcze raz nowa wersje i zaczynam mapę od początku, sprawdzę czy działa EDIT zresetowanie mapy nie pomogło, dalej wymagany jest Solmyr do przejścia dalej. Spróbuję później zacząć od nowa całą kampanię, może wtedy zmiany zostaną wprowadzone |
![]() Ivenhow
|
Dobra, na kodach szybko przeszedłem misje i dotarłem do strażnika. Teraz pokazuje obraz z Crag Hagiem (zamiast Solmyrem) i jest napisane, że przepuści tylko Crag Haga... Ale o dziwo działa to na Tarumie :O wiec niby naprawione :) dzięki za pomoc, w końcu mogę ruszyć dalej z fabułą tylko muszę kampanie od nowa zacząć. Swoją drogą naprawdę mnie ciekawi po co właściwie ktoś dodał takiego problematycznego strażnika, nie widzę sensu w takim utrudnieniu. Tak czy siak dzięki za naprawienie tego! |
![]() Kastore
|
Bo Tarnum w Wojownikach Pustkowi to jest Crag Hack tylko ze zmienionym portretem, imieniem i opisem, ale jakby ID tego bohatera to Crag Hack. |
![]() VIP
|
W Projekcie Kronik pisze, że Tarnuma. Czyżby w VCMI pobierana jest oryginalna nazwa bohatera, a nie ta nadpisana z mapki? |
![]() Patricida
|
Hej @VIP :) Mam mały acz nieco irytujący problem związany z kompatybilnością Twojego moda z HDModem, a konkretnie funkcją HD+. Moda zainstalowałem na Heroes 3 Complete z GoGa (po polsku) + Heroes Chronicles (all-in-one) też z GoGa. Gra działa pięknie po polsku i w ogóle. Mam jednak problem z fazą taktyczną - zamiast przycisków wyboru następnej jednostki i wyjścia z fazy, mam jedynie małe czarne kwadraty podpisane jako "def not found", a poniżej screen: https://imgur.com/TXAhLpo Co może być przyczyną takiego problemu? Czy wymaga to jakiejś łatki czy może ja muszę wykonać konkretne czynności aby guziory wyglądały jak trzeba. Z góry dzięki :) |
![]() S4nndr0
|
Może jak WoGu, to kwestia języka? |
![]() Patricida
|
Moda zainstalowałem na czystym Heroes Complete, bez wogów, hot itp. |
|
|
VIP w innym miejscu pisał, żeby najpierw ściągnąć i zainstalować najnowszą wersję projektu z tej strony. |
![]() VIP
|
Hejka, Sprawdziłem najnowszą wersje projektu + HDmod i nie ma problemów. Błąd o którym piszesz prawdopodobnie może dotyczyć starej wersji HDmod? HDmod dodał te 'inne' przyciski w momencie dodania paska inicjatywy. |
![]() Patricida
|
Dziękuję Wam za sugestie - spróbuję zrobić reinstall od zera i zwrócę szczególną uwagę na wersję HD Moda i kronikowego moda. Wesołego Gremlinołaja! |
![]() Vermer
|
Chciałbym się spytać. Kiedyś były chyba ze dwie osoby, które próbowały przejść kroniki w wersji ulepszonej. Czy ktoś może napisać, kto pokazał WSZYSTKIE te ulepszone kroniki w akcji? Nigdzie nie mogę znaleźć stosownego gameplayu z nich. |
![]() VIP
|
Dzięki, Wesołych Świąt ;) --- Ulepszone wersje ogrywane były na twitchu, ale znikały po jakimś czasie. Na youtube chyba wrzucił tylko Bulbet. Nie wiem jak w innych językach. |
![]() Vermer
|
Ok dziękuje za informację. Przydałoby się gdyby więcej osób to nagrało, bo te ulepszone kroniki serio są całkiem nieźle przemyślane. |
![]() BrzoZZerS
|
Hej VIP! Wszystkiego dobrego w nowym roku! A z racji, że nowy rok i nowa HotA z nowym miastem to pytanie bo w sumie byłoby to kanoniczne do fabuły.... Jest w planach edycja i zmiana ostatniej kroniki Miecz Mrozu? Z Bulwarkiem jako natywną frakcją dla Vori zapowiadałaby się niesamowicie ciekawie. Chciałbym jeszcze w tym miejscu Ci podziękować, bo zrobiłeś naprawdę tytaniczną pracę, żeby spolszczyć i uporządkować Heroes Chronicles. Czapki z głów! |
![]() Begrezen
|
Jako autor "ulepszonych" kronik się wypowiem: Tak szczerze mówiąc to tylko na 3 mapach z 8 Tarnum bezpośrednio walczy z elfami Vori (z czego na 1 z nich udział elfów Vori jest marginalny, bo są zamknięci na malutkiej strefie, mają 1 miasto i nic poza tym nie robią. Także nie wiem czy jest sens poprawiać taką kronikę i ją dostosowywać pod HotA, bo to przecież są kampanie z podstawowej wersji gry, znaczy SoD. I mapy są ogólnie beznadziejnie małe i krótkie... Więc pomyślałem sobie, że połączę te małe mapy w jedną, większą (M z podziemiami), według własnej wizji i zgodną z lore (tzn. przypływamy na wyspę od południa i kierujemy się na północ, a nie na odwrót xd). Praca nad mapą jest już właściwie zakończone, pozostało mi jedynie przetestować mapę i jak się pojawi spolszczenie (bo bez niego nie będzie widać polskich znaków), to mapa zostanie oficjalnie udostępniona - nie wiem czy ramach tego moda polonizującego czy nie, ale do pobrania będzie dostępna dla każdego, pewnie na Akademii Wojny. A jakby ktoś chciał pomóc w testach mapy, to może się do mnie zgłosić. |
![]() Paracelsus
|
Ja chętnie pomogę. Sam pomysł poprawienia kampanii z Chronicles bardzo mi się podoba. |
![]() VIP
|
Dzięki wielkie @BrzoZZerS. :) Jestem otwarty na propozycje, ale czasu u mnie nie jest tak dużo jak w ostatnich latach modowania. W wolnej chwili pracuje nad nowymi aspektami (usprawnienia/dodatkami) do Kronik ;). Co do mapek to każdą mogę dodać zostawiłem sobie pole pod przycisk 'custom' w każdej Kronice - oczywiście dotyczy to SoD. W sumie każdy może sobie dołączyć. Jeśli chodzi o HotA, już dawno był plan na dodanie do projektu (piratów) w przypadku pirackiej kroniki, ale nie było kompletnej kampanii - oczywiście fajnie by było zobaczyć, to w takiej formie jak pozostałe kroniki z pełnymi grafikami..., jeśli znalazłyby się chętne osoby :D. W przypadku Bulwarku, nie wiem jaki na to macie pomysł. Czy chodzi bardziej o przerobienia Miecza Mrozu pod HotA, ale wtedy pewnie jako custom kampanie można uruchamiać już w samej HotA hmm... czy bardziej przerobienie całej kampanii.. i w jakiej formie dodac... hmm |
![]() Andruids
|
Begrezen: Przed chwilą zauważyłem post dokładnie o tym na hirawce, i już myślałem, że będzie to takie trochę rozwodnione przedsięwzięcie, prowadzone przez kogoś zupełnie zielonego w temacie, ale widzę teraz, że jednak odpowiednia osoba się za to zabiera. Także już się nie martwię!
Jako autor "ulepszonych" kronik się wypowiem: |
| strona: 1 - 2 - 3 ... 31 - 32 - 33 | |
| temat: [Projekt] Spolszczenie i modyfikacja Kronik |
wróć do komnaty
|