Witaj Nieznajomy!
|
temat: Wilkołak pod wersję Complete komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
Kertra |
Siema, zrobiłem dzisiaj małą modyfikacje pod Complete. Należy traktować ją tylko i wyłącznie jako ciekawostkę. Link: Wilkołak Dodałem wilkołaka, podmieniając knurzego jeźdzca i jego siedlisko, oraz dodałem nową specjalizacje Lordowi Haartowi, który teraz może przekształcać pikinierów, halabardników, ożywieńców i zombie na wilkołaki. Wilkołak ma 30 życia, 8 szybkości, 10 ataku i 10 obrony, 3-6 obrażeń, oraz podwójnie atakuje. Oczywiście jednostkę wilkołaka użyłem z Banku Stworów. :) Dodałem też poprawkę, która kumuluje potwory w siedliskach na mapie tygodniowo. :D Jak podmienić pliki programem MMArchive to chyba nie muszę nikomu tłumaczyć. ;) |
Sugestia: Ponieważ to pod wersję Complete a nie pod HotA, to czy nie lepiej by było zrobić plugina HD+ do HD moda? Wtedy instalacja i aktywacja/dezaktywacja jest dziecinnie prosta. p.s. w ten sam sposób można zrobić także spolszczenie :) |
Kertra |
No tak, ale spolszczenie jest dla wszystkich osób. Nawet dla tych którzy nie używają HD-Moda. Dlatego jak ktoś woli oficjalne spolszczenie to nie musi podmieniać plików. Jeśli chodzi o wilkołaka, to tak samo pomyślałem, poza tym dodałem go jako ciekawostkę i nic więcej, aczkolwiek nawet jeśli to musiałem edytować plik binarny, więc nie wiem czy dało by zrobić patch dla HD-Moda. Nigdy też nie robiłem patchy. |
temat: Wilkołak pod wersję Complete | wróć do komnaty |