Witaj Nieznajomy!
|
temat: [VCMI] Nie działa generator map losowych. komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
mossin |
Słyszałem, że to dość powszechny problem i jest spowodowany instalacją moda. Pogrzebałem w internecie, ale nic nie pomaga.... Od początku: Zainstalowałem "stabilną" wersje moda 0,99 i wszystko działało OK. Tzn. mod do folderu heroes na "D:\gry\vcmi" i wszystko działało. Na tej wersji nie działa większość modów więc ściągnąłem najnowszego builda. i tutaj zaczęły się problemy RMG. Co bym nie zrobił zawsze wyskakuje ten sam komunikat: "Nie można stworzyć mapy losowej odpowiadającej obecnym ustawieniom" .... : | Jak to się w końcu instaluje? Piszą że folderu vcmi trzeba przekopiować foldery data, mp3 i maps, ale to nie pomaga.... Gdzie wkleic folder z czystym heroes?! Gdzie zainstalować mod VCMI? do tego folderu czy na: C:\Ten komputer\Dokumenty\My Games\VCMI. Czy tam mam wrzucić tylko wymagane foldery z heroes? Niby tak zrobiłem ale nie działa : / Chwilowo mam tylko VCMi i żadnego innego moda.. Może ktoś napisać do jakich folderów instaluje się mod i podać jakieś ścieżki? Takie tłumaczenie ciemnemu bykowi :( |
Kammer |
Ściągnij z Wikii VCMI Essential files. |
mossin |
hmhmm, czyli coś jeszcze ściąggo. okl dzięki, oblookam jeszcze wiki i się odezwe jak coś |
mossin |
i szafa gra : ) dzięki, nie domyśliłbym się za ChRLD ; ) |
temat: [VCMI] Nie działa generator map losowych. | wróć do komnaty |