Kwasowa Grota Heroes VIIMight & Magic XHeroes III - Board GameHorn of the AbyssHistoria Światów MMSkarbiecCzat
Cmentarz jest opustoszały
Witaj Nieznajomy!
zaloguj się    załóż konto
Komnata Cieni (Heroes VII)temat: [mod/projekt] Pointer's Mod Pack
komnata: Komnata Cieni (Heroes VII)
strona: 1 - 2 - 3 ... 11 - 12 - 13

Pointer PW
3 października, 15:01
W przerwie pracy nad Cove spróbowałem zrobić inną rzecz. Wyeksportowałem z Might & Magic 10 i zaimportowałem do H7 Ghoula wraz z jego animacjami. Jednostka działa, animacje działają, a zatem próba zakończona sukcesem!

Ghoul na polu bitwy

Dziękuję flapdzakowi za wskazówki, bez których nie dałbym rady tego zrobić.

Górski Krasnolud PW
3 października, 16:27
Napisałem na priv napiszę również tutaj - fenomenalna robota. Myślę że warto z Might and Magic X przenieść jeszcze kilka
jednostek :)

Andruids PW
3 października, 20:54
Pointer:
Ghoul na polu bitwy

Najs!

Pointer PW
5 listopada, 20:52
Trochę to trwało, ale w końcu jest. Oto nowa wersja Pointer's Mod Pack 6.0, a w niej:

1. Frakcje: Inferno, Świątynia, Wieża (podziękowania dla Slyena i zespołu Heroes 7.5), Cytadela (podziękowania dla Valentina z Resurrection Mod oraz Flapdzaka) Conflux (podziękowania dla Kurka, bo to jego ekran miasta stał się bazą tej frakcji oraz dla Slyena i zespołu H7.5) oraz... Cove!
2. Alternatywne jednostki dla wszystkich frakcji (oryginalnych i nowych).
3. Ponad 400 nowych bohaterów (odblokowani kampanijni, z Heroes 3-6, dodatkowi z modów Heroes 7.5 oraz Resurrection Mod, moje pomysły autorskie).
4. Nowe artefakty (j.w.).
5. Nowe zaklęcia (j.w.).
6. Nowe pola bitwy (podziękowania dla autorów New Arenas Mod).
7. Nowa umiejętność: Interferencja.
8. Nowe specjalizacje bohaterów oraz zmiana działania części już istniejących (główne podziękowania dla zespołu Heroes 7.5.).
9. Poprawiony balans między Magią a Mocą.
10. Runiczne Skrzynie (vel Puszki Pandory), znane z h3.
11. Inne kosmetyczne zmiany.
12. Naprawa błędów wyłapanych lub zgłoszonych przez Was od czasu poprzedniej wersji moda.

Frakcje dodane przez inne mody zostały zmodyfikowane w celu uzyskania większej kompatybilności z moim modem (o czym wspominałem już w poprzednich wersjach moda).

Instrukcja instalacji (jak wcześniej):

1. Zrób BACKUP swojego folderu z grą, a przede wszystkim folderów \CookedPC, \CustomMaps i \Localization
2. Rozpakuj pobrane paczki (za wyjątkiem Original Necromancy)
3. Usuń wcześniejsze wersje moda oraz ewentualne inne zainstalowane mody. Zalecam po prostu opróżnienie całego folderu Dokumenty\My Games\Might & Magic Heroes VII\MMH7Game. Dla pewności można też zrobić weryfikację plików gry w Uplayu, ale nie jest to konieczne.
4. Zawartość wewnętrznych paczek wrzuć bezpośrednio do folderu \MMH7Game w swoim folderze Dokumenty\My Games\Might & Magic Heroes VII\MMH7Game
5. Zalecam wgranie wszystkich elementów, bo gwarantuje to grywalne działanie moda, choć teoretycznie można nie wgrać np. niektórych spośród nowych frakcji lub nowych pól bitwy. Obligatoryjna jest paczka PMP 6.0 BASE. W przypadku niewgrania którejś z paczek należy przed pierwszym uruchomieniem gry odpalić sobie Edytor Map, żeby zresetować miejsca, w których pojawiają się odniesienia do tych części moda. Zapisujemy zmiany i gra powinna śmigać (przynajmniej w teorii). Jeśli wgrasz wszystkie komponenty, to nie ma problemu, można odpalać grę od razu po wgraniu moda.
6. I tyle, miłej gry!

No i jak poprzednio:
- W folderze jest też patch Original Necromancy, który przywraca nekromancję do stanu z oryginalnej gry, dla tych którzy z jakiegoś powodu lubią OP Nekropolię ;)

Oczywiście jak zwykle poproszę o informacje zwrotne dotyczące ewentualnych błędów, niedopatrzeń i odczuć po grze.

klimat93 PW
6 listopada, 19:32
Zgodnie z prośbą dzielę się odczuciami.
Utknąłem na niekończących się ładować polach bitwy nie zależnie od mapy i miasta jakim gram, więc wywaliłem wszystko.
Mam wrażenie że z każdą kolejną wersją moda gra działa coraz gorzej przynajmniej u Mnie.

Pointer PW
10 listopada, 14:21
Tak szczerze mówiąc, to testowałem tego moda na 3 komputerach i na żadnym nie miałem problemu z wczytywaniem pola bitwy. No chyba, że jak wczytuje się 5-10 sekund to już nazywasz "w nieskończoność" ;)

klimat93 PW
10 listopada, 20:29
Po 5 minutach za pierwszym razem a potem już po jakiś 2-3 robiłem alt+f4.
Ale może to u mnie komp już stary także ...
Chyba że to kwestia dysku
SSD się wysypał i teraz jadę tylko na HDD może za wolny i informacji nie potrafi przetworzyć.
strona: 1 - 2 - 3 ... 11 - 12 - 13
temat: [mod/projekt] Pointer's Mod Pack